Пазарът в "Младост" е напът да изчезне, теренът бил частен, ще строят блок

Инвеститорът планира да вдигне сграда на 10 етажа на мястото на сергиите
Обновена: 10 окт 2019 09:00 | 10 окт 2019 09:00, Камелия Цветанова
204

Емблематичният пазар за софиянци в столичния квартал "Младост” 1 е заплашен от изчезване. Причина за това са плановете на инвеститор за изграждане на нов жилищен блок на негово място.

Заради това жителите на квартала отново се вдигат на протест.

Оказва се, че теренът, на който се намира пазара, е частен и собствениците му са подали мотивирано предложение за изменение на регулацията и застрояване на имота с 10- етажен блок. 

"Младостчани от години сме на протести по зелените площи и градинки за запазването им и сега излизаме, и за защитата на пазара ни. Тук не става въпрос само за загубата на мястото за пазаруване, което съществува от създаването на квартала. Тук става въпрос, че вече няма място за живеене!", обясниха хората.

"За нас пазарът е нещо, без което не можем, това е едно голямо удобство. Вчера разбрахме от г-жа Мария Илиева, че собственикът е изтеглил това писмо и се е отказал", коментира мъж от квартала пред репортер на Bulgaria ON AIR.

И все жителите на "Младост" продължават да се оплакват от задръстването по главния булевард " Андрей Сахаров" и малките улици.

"Няма място за паркиране, децата ни се движат, като марионетки между стотиците коли, въздухът е първенец по мръсотия в София, а строежите продължават - по градинки, по всяка една останала зелена площ, без отстояния и без осигурени гаражи за новодомците", недоволстват хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
16
 
6
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Ще се строи там, въпреки тези протестиращи бачкатори. Младост си е гето отдавна, това че са се набутали си е техен проблем. Ще се чудят как да продават там панелните си копторчета за по 300 евра квадрата след 5 години
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички коментарии и простотии са излишни. Имаше закон за реституция, който върна на хората земите в реални граници. По важно е , защо земеделските земи на селата сега са регулирани парцели в София. Просто е за пари, които обаче прибраха съдиите , а не кметовете.
133
8
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Ама гласувахте за Фънди, нали глупендерчета? Хак да ви е.
132
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате ли си Деси Иванчева обратно?
131
8
 
11
 
! Отговори
80% от бизнес София преди 4 години
е в Младост, защото хората са будни, пазят и милеят за квартала си! Вкючително новодошлите.
130
5
 
21
 
! Отговори
Начо преди 4 години
Никой не се е родил с кола.Където и да идеята,Виена Мюнхен Лондон,на всякъде който иска кола първо си осигурява паркиране.Тук *** и пульо с каруците искат държавата да им осигурява паркинг.Нема бате,с каруците,на село.Така е по света
129
8
 
4
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
Което си е частно си е частно.Щом искат зелени площи,да плащат.Частния терен се отчуждава по пазарна цена и двете страни са доволни,а проблемът е справедливо решен
128
1
 
13
 
! Отговори
@66чист въздух преди 4 години
Улицата там е две платна и в двете посоки, едното от които е постоянно заето от паркирали автомобили и таксита, въпреки че е натоварена улица. Градският транспорт седи с часове в задръстване от 200-300 метра. Общината не предприема никакви мерки.
127
0
 
15
 
! Отговори
Гном преди 4 години
Сега авера на Ваклин, г-н Гешев да си направи малко предизборен ПР за състезанието с един единствен кон за главен прокурор и да установи колко терени, които са били застроени или общински са минали в частни ръце. По закон се реституираха само терени без застрояване, а терена там е застроен от доста години.
126
4
 
21
 
! Отговори
До 135 преди 4 години
Не обвинявай хората които гладуват из провинцията и единственият изход, който намират е да се преместят в София за да могат да изхранват семействата си. Не си мисли че на много от тях им се идва. А обвинявай така наречените ни управляващи,че концентрираха 90% от бизнеса тук и оставиха по голямата част от територията ни на произвола на съдбата.
125
12
 
2
 
! Отговори
До 135 и 134 преди 4 години
То добре че придойдохме, че да ви вършим работата ве ей алоу. Що вие кви коли карате, като сте много ербапи и не ви оттърва се омитайте, ей го терминал 1, аман от мрънкащи.
124
5
 
9
 
! Отговори
Панайот преди 4 години
Аз живея там, сега няма се да си паркирам колите, камо ли ако има още един блок. Не ми пука за пазара, да го махат, ама там блок не става да се струи няма никакъв въздух вече. Да им плаща общината ранна Тея собственици о да се направи един хубав паркинг, да се засъдйът дръвчета да пазят сянка на колите, щот лятото много пече и ми са цепят гумените уплътнения ве ей
123
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста хора придойдоха в града ни. Със се старите си бракми и селски манталитет. Вижте само цариградско за какво задръстване става въпрос .... Че и пазар искат да имат насред европейска столица ай сиктир ве бутайте селските бараки и толкоз !!!!!!
122
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако има условия нека да строи, но преди това архитекта и общинарите да отидат и пред всички да покажат, къде ще се паркират колите и как са осигурени елементарните комунални услуги. Ако не успеят и въпреки това се построи блок, да бъдат хвърлени от покрива.
121
12
 
3
 
! Отговори
Веска преди 4 години
Аз затова съм си взела 2 апартамента в Оборище, там няма как да се презастрои повече. Ти я в Младост да си чукат сега главите празни, сигурно като купуваха панелки на свръх цени с продадените ниви на баба си и дядо си се хвалиха как с а зели чудни апартаменти на топ локация и на голяма далавера. След 10 години максимум да се събарят техните изгнили блокове и да купуват наново да ги питам аз, живи вериги ша ми правели
120
2
 
15
 
! Отговори
Гешев преди 4 години
Евала! Сега Ваклин ще ми построи един мезонет с тераси на цена 200лв/м2 с ддс.
119
7
 
6
 
! Отговори
Бат Сали преди 4 години
Да ги махат тези пазари тип селски мегдан. Като искаш плод и зеленчук на една пряка имаш магазини, била у а. Ако искаш евтино уикенда ходиш на зеленчуковата борса тва е !!?
118
18
 
5
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Най нормално си собственикът да решава какво да си прави парцела. И 20 етажен блок да построи там, апартаментите ще се изкупят още на зелено като топъл хляб. До метро, добра локация. Тия съседните в кимизарниците завиждат сега, щото с а се набутали с по 1200 евра на квадрат за порутени панелки и епката
117
10
 
10
 
! Отговори
Бай Гого преди 4 години
Каква жива верига? Та това са 10-ина човека. Ми като са му върнали имаота човека ще строи.... То това е ясно. Като не трябва да се строи - общината да го отчужди имота...
116
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как са реституирали място където има излят бетон и асфалт? С подкупи? А и сигурно собственик са някои мутри закупили го от децата на някой горублянски овчар.