Пазарът в "Младост" е напът да изчезне, теренът бил частен, ще строят блок

Инвеститорът планира да вдигне сграда на 10 етажа на мястото на сергиите
Обновена: 10 окт 2019 09:00 | 10 окт 2019 09:00, Камелия Цветанова
204

Емблематичният пазар за софиянци в столичния квартал "Младост” 1 е заплашен от изчезване. Причина за това са плановете на инвеститор за изграждане на нов жилищен блок на негово място.

Заради това жителите на квартала отново се вдигат на протест.

Оказва се, че теренът, на който се намира пазара, е частен и собствениците му са подали мотивирано предложение за изменение на регулацията и застрояване на имота с 10- етажен блок. 

"Младостчани от години сме на протести по зелените площи и градинки за запазването им и сега излизаме, и за защитата на пазара ни. Тук не става въпрос само за загубата на мястото за пазаруване, което съществува от създаването на квартала. Тук става въпрос, че вече няма място за живеене!", обясниха хората.

"За нас пазарът е нещо, без което не можем, това е едно голямо удобство. Вчера разбрахме от г-жа Мария Илиева, че собственикът е изтеглил това писмо и се е отказал", коментира мъж от квартала пред репортер на Bulgaria ON AIR.

И все жителите на "Младост" продължават да се оплакват от задръстването по главния булевард " Андрей Сахаров" и малките улици.

"Няма място за паркиране, децата ни се движат, като марионетки между стотиците коли, въздухът е първенец по мръсотия в София, а строежите продължават - по градинки, по всяка една останала зелена площ, без отстояния и без осигурени гаражи за новодомците", недоволстват хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
11
 
! Отговори
баш инвеститора преди 4 години
Из Младост къде остана някоя свободна градинка, че имам пари за изпиране и викам да бодна едно десетина етажно хотелче?
114
5
 
8
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До Софийска баницаМай някой живурка в наследствено копторче около женския пазар и си мисли, че хванал господ за шлифера?
113
5
 
7
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До Софийска баницаМай на теб ти е кисело, никой себеуважаваш се човек няма да се навре в мизерията на женския пазар, пък бил то емблематичен или не.
112
0
 
22
 
! Отговори
Лозенец преди 4 години
Помните какво стана с Лозенец нали? От скъп и луксозен квартал, сега стана евтина прашна и презастроена бетонова джунгла. Купувачи за апартамент в Лозенец все по-трудно се намират.Презастрояването не води до нищо хубаво.Всички искаме едно. Хубав, спокоен и качествен живот в кв. Младост! И инвеститори и граждани.
111
5
 
10
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
До До Софийска баницаЖенския пазар няма как да стане частен защото е разположен на улицата, а не на парцел. Улица няма как да се "приватизира". А "гражданско общество" в България няма и няма да има в поне до края на века защото чипа на хората е сбъркан и предават това объркване и на децата си.
110
5
 
8
 
! Отговори
gost преди 4 години
За многото строежи, многото коли и липсата на зелинина и нормална градска среда съм напълно съгласен. Но този пазар е еманация на тържище, прекупвачи от борсата продават со 50-100% надценка, не ти дават да си избираш стоката, данъци съм убеден че не плащат, мръчно и разхвърляно, а на всичко и терена е частен.
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A защо не направят Младост 5? Такъв хубав терен по продължение на метрото има между младост и Горубляне.
108
7
 
16
 
! Отговори
... преди 4 години
Добре де ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ТОЧНО ЗАТОВА БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ НАТОПИХА И ОСЪДИХА НАПЪЛНО НЕВИННАТА КЕТИЦА НА МЛАДОСТ ИВАНЧЕВА! ТОВА БЕШЕ ЦЕЛТА САМО ТЯ СПИРАШЕ СТРОЕЖИТЕ В ТАЯ МАХАЛА! СЕГА Я НЕМА ВЕЧЕ Е ЗА 20-30г в ЗАТВОРА И ВИЖТЕ ДО КЪДЕ СТИГНАХА НЕЩАТА! *** НЕМА ДА СЕ ПЛАШИТЕ В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ШЕ ВИ БУТНАТ И БЛОКОВЕТЕ, ПОНЕЖЕ ИМОТИТЕ СА ЛИЧНО ГЕРБАДЖИИСКИ ИЛИ НА ТЕХНИ ОРА И ЩЕ ВИ ПОСТРОЯТ НОВИ БЛОКЧЕТА! Е ЦЕНАТА ЩЕ Е НЕКЪДЕ 10-100 ПЪТИ ПО ВИСОКА! *** НАЛИ ОСЪДИХМЕ ИВАНЧЕВА!!!
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВААми една от заклетите екозащитници отхапа парче от Витоша. Белослава. Ще видиш Тома-та и други около него какво ще ни спретнат заедно с "опонентите"си.
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очакваме следващата инвазия на строители ... дострояване на по 2 етажа на всички стари блокове :D
105
16
 
8
 
! Отговори
Антон преди 4 години
След като земята е частна какво искат придошлите *** в Младост? Тези протестиращите склонни ли са да си дадат земя за общото благо на всички? Ако беше общинска да протестират! Собственика ще си прави каквото иска със собстяената си земя!
104
4
 
7
 
! Отговори
До Софийска баница преди 4 години
Както е тръгнало и за женския пазар се гласи същото. Днес държавен утре общински, други ден частен и хоп. пазара вече го няма!Единствено гражданското общество може да промени това!
103
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строителството по времето на цар Симеон пасти да яде. Колкото и да се е развило бурно тогава, не може да се мери със сегашното. Сега си е бедствие.
102
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, те там го почнаха от единия ъгъл. На мястото на скарата. А кой ще живее в това мазало????? Да излезеш на Сахаров от прилежащата уличка си е лотария.
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приватизацията 1 към 1, направена навремето от Лучников, е престъпление към цялата нация! Някой имал нива някъдеси извън града, сега "нивата" вече е насред града и собственикът /реститутът/ има претенции! И като благодарност за това престъпление, на Лучников му направили паметник насред София, на ул. "Цар Иван Асен II"!!! Пълно безобразие!
100
10
 
3
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До Софийска баницаХАХАХАХАХАХ женския пазар емблематичен, е така е признавам. Емблема и център на клоаката софия. От край време на женския пазар се продават възможно най-евтините ***, всичко е нелегално и само кореняците имат привилегият да купуват там от най-*** продавачи.
99
3
 
13
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До ХахаХОт мрънкането на селяците с наследсвени ниви, а сега част от кварталите разбирам колко са нагли и безочливи. Имали са нива извън града, редно е да им бъде върната нива извън града, а не имот в центъра на жилищен квартал.
98
0
 
10
 
! Отговори
мак преди 4 години
Строи се на всяко свободно местенце, не само в София. Всяко така наречено апетитно и не чак толкова апетитно място се оказва със собственик, който има зелена светлина да прави каквото си иска и най-често строи жилища или офиси.
97
4
 
10
 
! Отговори
ХахаХ преди 4 години
От мрънкането на столичаните в повече, само разбирам, колко ги е яд, че нямат имотец в Младост за да забравят всякаква инициатива за зеленина. А има и такива, дето вероятно са се настанили в някой новопостроен блок, който е изял детската площадка, но след тях вече друг не може.
96
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо, а *** изобщо не ме интересува скапаната софия. Аз мразя този град. Обожавам Варна.