Фандъкова: Не очаквам непопулярна мярка да се приеме охотно

Ще ни подкрепят хората, които искат града им да се развива
Обновена: 30 ное 2019 17:18 | 30 ное 2019 11:43, Александър Попов
234
Фандъкова: Не очаквам непопулярна мярка да се приеме охотно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Никой политик не очаква, че когато предложи непопулярна мярка тя ще се приеме охотно от обществото, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова преди началото на Международния ендоваскуларен конгрес с домакин проф. Иво Петров.

"Вярвам, че хората, които искат да развиваме града си, които искат децата ни да дишат по-чист въздух ще подкрепят дори и непопулярните мерки затова по-замърсяващите, по-мощните коли да плащам малко повече отколкото досега. Увеличението е минимално, но знакът и посоката са тези, които би следвало всички политици, които твърдят, че искат да работят за по-чист, за по-добри улици кварталите да подкрепят. Очаквам това да се случи в столичния общински съвет", каза Фандъкова.

Още по темата
Според нея политиците трябва да слушат повече експертите, за да има по-голям успех за цялото общество.

"Във Вашата работа и работата на кметовете на общини има нещо общо. Всички ние работим за подобряване на качеството на живот на хората. Ние сме длъжни да променяме средата, така че да бъде по-добра за хората, а вие работите за по-високо качество на живот чрез грижата за най-важното – здравето. Здравето и активността на хората, възможността им да живеят по-добре и в основата на развитието на градовете, страните и на обществото като цяло", каза Фандъкова, цитирана от "Фокус".

"Здравето е най-важният ресурс за хората, а превенцията е инвестиция в най-ценния капитал. Известно е, че успешните лекари са много активни в подкрепа на обществото като цяло. Искам да благодаря на всички присъстващи тук български лекари за активната им роля за развитието на нашия град. Специално искам да благодаря на проф. Иво Петров, който преди съвсем кратко време поканих да си включи в работата на града. Той го направи с готовност и в изключително напрегнатото си ежедневие винаги намира време да работи за това нашият град да се превърне в едно по-добро място", подчерта още Фандъкова.

„Днес медицината се развива изключително бързо с помощта технологиите, дигитализацията и комуникациите. Има все повече нови възможности за диагностициране, за лечение. Възможности, които дават по-добър шанс за живот на хората. Но също така е много важно, че технологиите дават възможност на лекарите, независимо в кой град и коя държава се намират да работят така, че да се запознават веднага с иновациите и със световните тенденции. Вярвам, че през следващите години иновациите и научните открития ще се фокусират върху човека“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно, преди месец или се пасува, или не знам си кво, сега се ругае.Е, няма такова племе. Ама ругайте себе си. Когато мозъка е на друго място, сори.
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От самоковския фандък получаваме само лъжи и нищо друго. Колите замърсяват далеч по-малко от кюмбетата на дърва и въглища и горенето на гуми, което е любим похват на фандъковия електорат. При условие, че не се прави нищо по отношение на печките, защо аджеба, ще вдигат данъците на колите?Искате само да вземете едни пари, то е ясно. НЕ ЛЪЖЕТЕ!
190
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще свалите данъците на колите с газова уредба? Те замърсяват много по-малко от сдуханите дизели втора употреба, без значение от евро стандарта. И от бензинките са по-чисти. Има много "кошници" на по 20-30 г на газ, които пушат далеч по-малко от новите сдухани нафтови печки!
189
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравления за фотографа! Снимката му казва повече и от написания материал, и от всички коментари към него.
188
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Столичани са мъдри хора. Едно нещастие никога не идва само.
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данчето се бори с тротоари, беше рутина навремето, сега има свобода на словото...
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си пререгистрирам колата в друг град стига да ми е изгодно.
185
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова: Не очаквам непопулярна мярка да се приеме охотноТогава защо не я предложи и наложи преди изборите?
184
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От около 1973 година, автомобилът в България не е лукс, а необходимост. Мафията сега ни убеждава, че автомобилът бил лукс!!!
183
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Автомобилът е лукс. С нашите смешни данъци и минимални екологични изисквания, със слабия контрол при техническия преглед, страната ни се превърне в моргата на Европа !
182
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Как само се усмихнала на ли ме избрахте какво ми пука да ли съм права или не каквото си поискам това ще правя .И тя има ангажимент към някой хора и трябва да им изпълнява това което искат.
181
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кралицата на ромите. Отново си прави евтин ПР. Все едно, че тя е купила трамваите, а не е прахосала парите на данъкоплатците. За справка същите тези трамваи струват 3 пъти по-евтино. Всески сам може да го провери на сайта на Завода производител.
180
0
 
21
 
! Отговори
художника преди 4 години
И нито дума за ромите, които се отопляват с к,во им падне, конете им се изхождат по улиците на София, ама това не е замърсяване. Хората със старите брички, дето ви плащат заплатите и издържат ромите с данъците си ще поемат и тази гавра. Повдига ми се от НЕКАДЪРНИЦИ!!!
179
1
 
22
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
ЛИЦЕМЕРИЕ И ЦИНИЗЪМ е това вдигане на данъците САМО на софийските коли, докато провинциалните, настанили се в София ще продължават да опушват въздуха без повишение на данъка! А те са над една трета от всички МПС-та!
178
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самата Мутра ББ не слиза от лимузината, стана 100 кила, другаде премиерите пътуват с градски транспорт.
177
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София е пълно с ***. И местни и от околията и по-далече. На светофарите всеки ден виждам кошници, бълващи черни сажди. При Орешарски и Станишев не бяха толкова и по се дишаше, значи при Герб има повече корупция при техническите прегледи и в КАТ.
176
2
 
8
 
! Отговори
Спаси София=ГЕРБ преди 4 години
Това безобразие се случва с подкрепата на *** комсомолеца Бонев от "Не спасявай София", който винаги гласува в Общинския съвет заедно с Гробаджийте на Фандъкова.
175
2
 
15
 
! Отговори
СТАЧКА! преди 4 години
До дупка!
174
4
 
22
 
! Отговори
Фастер преди 4 години
Мойта кола е на 23 години ,на газ/паспортирана/ и гори 1л.масло на 10 000км.Кара се само с качествени масла и добавки да мототора .С кво замърсява повече от чипосан дизел или с такъв с несменявани ДПФ филтри или махнати такива?Нищо че може да са Евро 3 или Евро 4,аз карам само на газ и след мене няма следи от дим или петна от масло и антифриз по асфалта!Таааа с какво замърсявам ?Данъците нямат нищо общо с мръсния въздух,просто ще напълнят някои джобове отново! Не сме за 10лв.,но сте лъжци,всички
173
2
 
30
 
! Отговори
Модерното преди 4 години
Кои са непопулярни мерки г-жо Фандъкова???За теб явно непопулярни означава неефективни и за сметка на гражданите от български произход????Ромите не купуват жилища, не плащат данъци???Пак ли опря до пенсионери и семействата с деца???Права си пази си избирателните все пак след 2 години пак ще има избори, а ти си Бойко в пола.