Зам.-кмет: Хората да се научат, че София е пренаселена

Градът е строен за три пъти по-малък трафик, каза Кристиян Кръстев
7 яну 2020 14:03,
107
Зам.-кмет: Хората да се научат, че София е пренаселена
Снимка: БГНЕС

Хората в София трябва да знаят, че градът е проектиран за много по-малко жители и придружаващата инфраструктура е строена за три пъти по-малко трафик. Ако не се дисциплинираме като пешеходци, водачи, като колоездачи много трудно ще може да постигнем успех.“ Това каза заместник-кметът по транспорта в Столична община Кристиян Кръстев, предаде Агенция "Фокус".

Още по темата

"Ще работим за построяване на още паркинги. Обсъждаме всички възможни варианти. Ще търсим публични и частни партньорства за изграждане на такива. Разширяване на зелените зони", обясни той.

"Днес и следващите няколко дни работим върху две кръстовища, с които да повишим пропускателната способност. Ще увеличим лентите за излизане от "Тодор Каблешков", защото в момента се образува постоянна, всекидневна тапа", допълни Кръстев.

"По същия начин "Панчо Владигеров" и "Царица Йоанна", там ще направим регулиране на кръстовища по различен начин, за да може да повиши пропускателната способност", каза още Кристиян Кръстев.

"Времето, което спестяваме по светофарите от вече коригираните трасета ще ги прехвърлим към другите дестинации. Има много работа, която може да се свърши. Освен това до месец ще направя виртуална приемна, за да общуваме по-лесно. Ще има нещо като референдум, където ще пускаме всички нови идеи. За да можем да обсъждаме всичко предварително", допълни Кристиян Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо превърнаха живота на хората в ад с презастрояване, сега искат да изкарват пари от създадената ситуация и да прехвърлят решаването на проблема върху гражданите - щели да ги дисциплинират, ограничават и глобяват.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Научете се, че това са чиновници, а не вълшебници.
37
5
 
15
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Като истински сталинист. Има хора има проблеми няма.....За липсата на организация на движението се обвиняват хората "потърпевшите"а великия "проницател" е невинен.
36
7
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Нещата в София са толкова забатачени, че само някой природен катаклизъм може да ги оправи.Споко, но както е тръгнало скоро София може да полседва Перник, и тогава всички моментално ще се усетят че това което вършат в София, могат да го вършат и от всеки един друг средноголям град в България с Интернет, и нещата веднага ще се нормализират. Ама трябва ли да се стига дотам? Ощевидно да.Хора разберете че нивото на яз. Искър бавно но слвано намалява.
35
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Голям бил трафика" . Пълни лъжци. Една кола на осем години " нов внос" е с 200-300 хиляди километри пробег, а нашенецът за десет едвам добутва 100- 120 хиляди. Лъжат като за последно. Дори си мислят, че им вярваме.
34
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито трафикът е голям, нито София е пренаселена, а просто е некадърно управлявана.
33
8
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Аааа не се сърдете. Така става когато Борко събра всички в Сопия. Сега ще строите или нагоре или настрани. А да има и трети вариянт цените на имотите Х 3 :)Хак да ви е ! Всички напред към Сопия !
32
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този господин с градския транспорт ли ходи на работа, а Йорданка?
31
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София личните коли на хората са около 200 хиляди. В градовете в държавите от Западна Европа личните коли са двойно повече на човек от населението и ги използват четири пъти повече, но не се оплакват от трафика, както прави ГЕРБ, за да оправдае некадърността си.
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на село може , но пари откъде???????????????Фонд земеделие лъже частниците. За Фонда е удобен един олигарс да обпаботва хиляди декари. Но за истинския земеделец , който държи на качественния продук ДЪРЖАВАТА ГО РЕКЕТИРА СЪС ЗАКОНИТЕ. Лишава го от правото на труд чл. 19 от Конституцията.
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средно на ден на един квадратен километър в София, колите изминават около 14000 километра, докато в големите градове в Западна Европа изминават 70000 километра. Е, голям ли е трафикът в София?
28
5
 
8
 
! Отговори
ТОЯ преди 4 години
какъв го играе, кмет или Пи Ар на ТИКВАТА. Заплата за какво му се плаща от нашите пари?
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селянката колко зам. кметова има?
26
1
 
17
 
! Отговори
Компетентен преди 4 години
Поредния *** с "просветление", ами всички столици по тази логика са пренаселени, но нямат проблеми, защото ги управляват умни хора.
25
6
 
20
 
! Отговори
Джо преди 4 години
Да каже тоя селяндурин, какво правят той и другите търтеи на заплата, да облекчат ситуацията!!! Едно голямо нищо, а често с тъпотията си даже я влошават!
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Па и наглли,
23
4
 
16
 
! Отговори
До баба мара преди 4 години
Бабо Марче, да ти пратя ли номер на банкова сметка за превод на финанси за НОВ автомобил, понеже моят е на 20 години?
22
2
 
18
 
! Отговори
до анонимко преди 4 години
ТИКВИ и БАНДИТИ мразим безплатно
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие първо се научете как се управлява столица пък после давайте наклон на хората, които Ви плащат заплатите. Това да не Ви е училище бе?
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София водата ще стига , но след десетине години инсталациите на сградите за централно отопление ще се скапът, както и вътрешните.