България – страната, която дава шанс и бъдеще... За Мохамед от Сирия

Преди 6 г. той бяга от Алепо, а днес има свой собствен бръснарски салон в София
15 яну 2020 14:54,
118

Пред 6 години Мохамед Джамал напуска родния Алепо в Сирия и стига в България.

Сменя държавата, езика, но не и професията и вече е открил свой собствен салон в София.

"Харесвам България. Тази държава ми даде шанс да работя и да имам живот, да имам бъдеще", обяснява Джамал пред DW.

3 месеца след като е дошъл в Бългаиря получава разрешение за работа в страната и издържа 7-те си деца и помага на болните си родители. Те също са избягали от войната в Сирия, но са стигнали до Турция.

Той не е български гражданин и е подал документи за придобиване на гражданство, за да може да прибере и родителите си в България.

Мохамед е мюсюлманин, но смята, че религията е в сърцето. За негоне е важно дали човек е мюсюлманин или християнин, а да бъде добър в сърцето.

В някои участъци не е подсигурена с ограда или други препрятствия и през последните няколко години хиляди бежанци се възползваха от тази слабост. През 2019 г. обаче от "Гранична полиция" са засекли 3000 случая на опит за нелегално преминаване на границата.


Междувременно за Мохамед Джамал събитията на границата нямат значение. Тя е зад него, а той гледа напред към бъдещето си - тук, в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
2
 
! Отговори
Емил Странжев преди 4 години
Защо се покръстват в мюсулмани? Защото Управляващата класа- Османката империя, турция дават на мюсулманите привилегии в империята, така си решават демографията и мнозинството. Християните са нещо друго второ ръка , данъкоплатци...
94
1
 
5
 
! Отговори
Да се покръсти преди 4 години
и тогава като стане нормален човек може - гражданство
93
1
 
7
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Явно това е "стратегията" на "ТЕРИТОРИЯТА" за справяне с "демографската катастрофа"!!!!Коментарите са напълно излишни!!!!!
92
1
 
9
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Войната свърши, време е Джамал да си ходи.
91
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От освобождението насам България на драго сърце е приемала емигранти. Приели сме Арменците, Белогвардейците, Тракииците , гръцки и сръбски икономически емигранти,чехи, поляци,швейцарци не малко румънци и албанци..Голяма част от тях са си още тук.Общото между тях е,че са християни, живеят и се трудят наравно с нас!!
90
4
 
16
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
жив и здрав да е граничния полицай, който гръмна оня емигрант на границатадано скоро пак!!
89
6
 
19
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Държавата на мафията, продала страната, даваща шанс на Мохамед от Сирия, но не и на Преслав от което и да е населено място в нашата скъпа родина!
88
10
 
6
 
! Отговори
До 91 преди 4 години
Аз пък си мислех, че башибозуците са били помаци. И турчин не може да стане такъв. Защото башибозуците са ислямизирани християни, които служат на султана като полиция. Примерно в баташкото е имало 3 хиляди башибозуци (помаци) и един турчин дал заповедта за колене. Така съм ги учил де. Същото важи и за еничарите, турци еничари нема.
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До GanjoЧовека си работи за него не за пишман бизнесмени.
86
2
 
16
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 90Да не си пропуснал часовете по история? Знаеш ли какво е "башибозук"?! - "отрудени" турци от обикновени турски села, които по заповед на султана хвърлят сърпа и грабват ятагана. Е, те, точно тези отрудени турци са извършили най-големите зверства в България. В ново време - точно отрудените мюсюлмани извършиха най-големите зверства в Сирия. Стискай палци, някой да не даде знак на Мохамед да хвърли ножицата, за да видиш какво би направил - това, което вероятно е правил и в Алепо!
85
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отруденият човек винаги в е бил добре дошъл,независимо от койе,какъв е,и от къде е . Хората дошли от други държави да се прехранват с трудът си,винаги заобичват България като своя страна.А и българинът е уважавал трудещият се човек винаги в своята история.
84
15
 
9
 
! Отговори
Ganjo преди 4 години
Който му се работи е добре дошъл навсякъде. Достоен пример за мързеливите българи.
83
8
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
еваллаза 6 год и със 7 деца а *** родени у нас говорят езика и са с по 1 дете могат само да мрънкат да се оплакват и да искатуспех на човека без значение каъв цвят е каква религия етнос...и т.н
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 интегриран от други 20 000
81
2
 
14
 
! Отговори
anonimous82 преди 4 години
До АнонименТака е в цяла Европа бе приятелче..нали тва искахте-Европа!На ти сега Европа!Оплачи се на арменския поп!
80
3
 
23
 
! Отговори
188 преди 4 години
Колко трогателно! А за родината не му ли е мъчно? Как може да го държите тук в тази чужда страна? Как може да лишавате седемте му деца от естествената им среда? Кога ще се прибере при възрастните му родители? В тази посока трябва да работите и само за това трябва да мислите всички. Помогнете му на човека да се прибере, не го мъчете тук.
79
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойче веле няма да спре пропагандата.Да вземат да почнат да пускат публикации за интегрирани български роми в Германия. Германия да не ни учи как да интегрираме сирийци, а с нагледен пример да интегрира българските роми. Да не се правят на ударени. Лицемери мръсни.
78
2
 
21
 
! Отговори
Sasho преди 4 години
Тая простотия я писахте преди няколко месеца
77
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направиха си гето в центъра на София , по тъмно е страшно ,па и по светло е гадно -Лъвов мост ,бул Мария Луиза и целия район - бербери, дюкяни с наргилета , тумби от шляещи се чернобради ,проституткиии, наркотиции ,далаверииАма плащат си на който трябва , а ганЪьо спи *** сън ,докато го таковат отвсякъде
76
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България в повечето случаи за чужденците е майка, за българите мащеха..