Гешев: Заплатата ми е голяма, идва от гражданите!

Главният прокурор заяви, че никой не е недосегаем
Обновена: 1 фев 2020 13:29 | 1 фев 2020 13:21, Петя Славова
157

Снимка: БГНЕС

Обещах държавата да свърши това, което отдавна трябваше да свърши по отношение на битовата престъпност. Обявяваме война на битовата престъпност.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна на място в столичния квартал „Христо Ботев”, където се извършва специализирана операция по линия на битовата престъпност. Там е установен член на престъпната група, която е извършвала въоръжени грабежи на бензиностанции в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Тези, които убиват, изнасилват, тормозят възрастни граждани по селата, крадат, грабят, трябва да преосмислят поведението си, заяви Гешев и съобщи, че случващото се не е инцидентна акция, това е кампания. Започват регулярни акции срещу битовата престъпност в цялата страна, заяви още Гешев.

Задържано е едно лице, издирват се още четири, съобщи от своя страна главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

 Главният прокурор съобщи, че разкритата група, освен с обири на бензиностанции, се занимавала с грабежи, кражби и отнемане на моторни превозни средства.

Още по темата

Въпросната група е извършвала престъпления не само в София, и на територията на СДВР, но и извън страната. Бандитите са се опитали да оберат магазин за цигари миналата вечер.

Иван Гешев добави, че в целия квартал "Христо Ботев" се извършва специализирана операция по отношение на битова престъпност, проверява се контингентът с повече от едно висящи дела, досъдебни производства и др.

Все още няма официално потвърждение за Васил Божков. Никой не е недосегаем за закона, ако е имало такъв период в българската история след 89-та година, той е в миналото. България се променя, време е преходът да свърши, заяви главният прокурор Иван Гешев по водещата от дни тема и отсече, че заплатат му е голяма. Идва от българските граждани.

Иван Гешев потвърди за ареста във Виена на Борис Бекяров. Лицето, задържано в Австрия е част от организираната престъпна група на Божков.

Зад обвиняемият Божков седят милиарди, зад обвиняемият Цветан Василев стоят милиарди. Зад Баневи стоят стотици милиони. Зад Арабаджиеви, които са изправени пред съда, стоят стотици милиони. Това достатъчно основание ли е да бъдем атакувани, според вас, обърна се Гешев към медиите.

Знам, че на настоящия председател на Комисията по хазарта Александър Георгиев са му повдигнати обвинения, каза още Гешев. Той е направил пълни самопризнания, пълно е съдействал на разследването, прокуратурата ще съобрази тези доказателства, но каква точно ще му е мярката, ще разберете в зала, каза още главният прокурор.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
4
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Гешев, ами какво ще кажеш за офшорните сметки и постъпленията от там по сметката ти в Швейцария? Има малко на 4.5 млн. швейцарски франка. И това ли е от гражданите? Опа... току-що издадох доклад от ДАНС по разследване на въпросния господин.
139
3
 
6
 
! Отговори
тя преди 4 години
Харесва ми - единствено той призна , че ние му плащаме и затова ще работи за интереса на народа !
138
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния герб.лапач на народна пара
137
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да се хвалиш,че просто си вършиш служебните задължения. Да нека му е висока даже я удвоят!! Проблема е че много хора по агенции комисии получават високи такива без да вършат нищо. Ето комисия по хазарта над 100 човека отговарящи за едно тото 3-4 лотарии и няколко онлайн опееатори!!.. и там коли , премии сгради....и бакшиши
136
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ГОЛЯМА,НАРОДА НЯКОЙ ПИТАЛ ЛИ ГО Е ДАЛИ Е СЪГЛАСЕН ДА ТИ Е ГОЛЯМА ЗАПЛАТА БЕ *** ?ГОЛЯМА ЗАПЛАТА ПОЛУЧАВАТ ТИЯ,КОИТО ВЪРШАТ НЕЩО,А ТИ САМО ГОВОРИШ ЛЪЖИ И ГЛУПОСТИ,САМО ГОВОРИШ
135
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя *** е там, защото всички палячовци, населяващи територията си го приеха безропотно. Вината си е изцяло ваша, драги съграждани. Утре и куче да ви предложат на негово място, ще го приемете с мълчание.
134
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре свиквате ли с новите събития?
133
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По делата ще ги познаете..................така пише в Библията!!!
132
12
 
13
 
! Отговори
Koly kucia преди 4 години
Браво на Такето.Давай Таке,кефиш ме на макс.Отдавна имахме нужда от такъв като тебе.Ако ги вкараш в правият път крадците -да си жив и здрав.С тебе сме.
131
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво. А колко още ще търпим президента. И до кога ще има бсп.
130
10
 
18
 
! Отговори
стар комунист преди 4 години
Ей, аман от бандити като тоя, киснещи по телевизиите!
129
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз наистина се взе насериозно,а всъщност е една проста маша на вожда.Все едно Сталин и Берия.
128
1
 
19
 
! Отговори
Учение преди 4 години
Американските мастити няма да ви научат на хубави работи те са прости и не са чували за БГ имат ни като диваци и варвари ама вие доказвате, че сте грабители.
127
2
 
12
 
! Отговори
Аааа преди 4 години
Знаеш ли за босилека където никне в орландовци.Само се плямпа няма осъдени политици.
126
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно големите играчи си преразпределят пазарите и са командировали шпиц-камандите на Гешев И Боко Суджука.
125
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Разтягаме локуми 122Цар на локумите е твоят Грипен Ветов, на който и през ум не му теква, че и неговите 100 хил. месечно са откъснати от устата на народа и дори не знае защо.
124
10
 
29
 
! Отговори
Тролъ преди 4 години
То е ясно че заплатата ти е от гражданите ,а ти работиш за Бойко, Доган,Бойко Пеевски ,Бойко и за всичките мафиоти от парламента
123
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей на тоя да се даде ,,Орден Стара Планина'',а не на комсомолски мишки като Маричков,които се пребоядисват от червено в синьо само за две недели,срещу заплащане разбира се.
122
3
 
28
 
! Отговори
izbornost преди 4 години
тези прукорори трябва да се избират от гражданите, а не да се назначават както е досегашната практика и в резултат на това да обслужат интересите на определeни политически групи
121
13
 
38
 
! Отговори
Разтягаме локуми преди 4 години
Празен дърдорко. Източени язовири, замърсен от изгаряни *** от цял свят, грабежи и убийства за 5 лева на старци, злоупотреби, измами и всякакви престъпления довели до обезлюдяване на България. А този индивид кисне пред камерите и каканиже празни обещания.