Възможна ли е до пет пъти по-скъпа синя зона в София?

Основният мотив - постоянната заетост в синята зона е близо 100%
4 мар 2020 22:14,
75

Синята зона да поскъпне пет пъти - това е едно от предложенията за ограничаване на трафика в центъра.
Още по темата

Общинските съветници в София обсъждат времетраенето на синята зона в центъра да се удължи в работните дни и в събота и да се въведе такава и в неделя.

Основният мотив - постоянната заетост в синята зона е близо 100%.

"В момента близо 90-95% от местата в Синя зона са перманентно заети, целта на зоната е да имате възможност да паркирате и да отидете някъде, тази възможност всъщност я няма", каза общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев.

Идеята за въвеждане на зоната в неделя и удължаването на работното й време била на граждани от район "Средец".

Според кмета на района това е възможното решение, което ще позволи на хората да паркират пред домовете си.

"Вечер, когато зоната не функционира, става почти невъзможно да се намери свободно място, това е най-големият проблем за живущите, които трябва да покриват нарушение или много далеч от дома си", каза кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

Според него е необходимо и въвеждането на запазени места в синя и зелена зона за живущите.

Тепърва темата ще се обсъжда в общинския съвет. Предложенията за поскъпване варират от 2 пъти по-високи цени до 5, съобщи зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
20
 
! Отговори
От центъра преди 4 години
Ама как само 5 пъти?! Искаме 50 пъти и още колчета да сложите, че още да намалите местата! Моля!!! И нито един паркинг да няма.
47
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде са подземните паркинги и надземните многоетажни паркинги, които общината уж щеше да строи с парите от платените зони за паркиране. Проблемът с паркирането драстично ще намалее, ако се премахнат платените зони за паркиране.
46
1
 
18
 
! Отговори
Handel преди 4 години
"В момента близо 90-95% от местата в Синя зона са перманентно заети, целта на зоната е да имат възможност да паркирате и да отидете някъде, тази възможност всъщност я няма", каза общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев"Злите езици сега ще кажат че гледат откъде да издоят още пари, а пък то било за доброто на човека! А ние даже знаем и името на този човек!!
45
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно тъпо е Цариградско шосе да е запълнено до хотел Плиска и този трафик да се отива към центъра на града. Това е най-голямата дивотия за този град. А че такава е политиката да се развива само София и да се пре-пренасели това вече е колосална дивотия.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ Германия е 5 евро или 10 евро ако повториш нарушението за паркиране,ако пък го потретиш,тогава е 35 евро.После пак отначало.
43
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Възможна ли е до пет пъти по-скъпа синя зона в София?"С ГЕРБ и Бойко БурисУФ всичко е възможно.*** е много *** и докато не му отпорят шушона няма да се усети.Във Франция зпната е 2-3 евро на час и м/у 12ч и 14ч е FREE !!!Започва от 08'00 и е до 18ч.Проверките минават ВЕДНЪЖ сутрин и ВЕДНЪЖ след обяд.Смятайте какво ТУМБЕНЕ е в София............И, не забравяйте че франция е една от най скъпите държави в Европа.Ааааа, забравих :))), глобата за липса на плащане е .............17 ойро
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В центъра няма места в закритите паркинги, последно ми дадоха телефон да звънна след година ако някой се е отказал. Една част са за дългосрочно, а другата за краткосрочно почасово отдаване. 200-300лв на месец абонамент и пак няма места, няма и в зоната със или без стикер, въртиш като *** час два и накрая ти идва да се гръмнеш буквално. Градска мобилност са смешници, Бонев също. Ще ставам селянин скоро, далеч от вас и прегорялото ви кафе, и ще се надявам да си седите в София завинаги.
41
0
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
А ако живееш в кварталите дава ли ти право?
40
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постоянната и единствена панацея на управляващите - уверичение на цените!Проблем с паркирането-увеличение!Боли ви зъб? Увеличение!Дъщеря ви има акне? Увеличение!Трудно ви е да определите пола си? Увеличение!Как пък нещо друго не измислихте един път, ей така, за разнообразие?
39
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В центъра трябва да влизат само електромобили.Това, че живееш в центъра не ти дава право да тровиш хората с таралясника си.
38
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди малко казаха, че всеки втори българин е бил с наднормено тегло. Затова никаква синя и зелена зона. Всичко да става пешеходна зона и велоалеи.На който му трябва кола в центъра има таксита
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бонев е никой и предложението му може да си го завре в ....
36
2
 
32
 
! Отговори
Спаси София pedali преди 4 години
Видяхте ли сега джендъра комсомолец Бонев как ви изигра. Вкарахте го в Общинския съвет да прокарва увеличения на данъци и такси по пет пъти. Спаси София е патерица на ГЕРБ
35
17
 
8
 
! Отговори
Някой преди 4 години
В крайна сметка нали идеята е да се разтовари центърът от коли и респективно да се намали трафика? Ето ви идея. Това е посоката. В Лондон даже има транзитна такса за минаване през центъра. Айде ходи на работа с кола ако ти изнася. Ама там траеш, там даже не си в метро, а на автобус, че метрото е скъпо. Тук искаш без пари. Без пари си паркираш на нивата на село :)
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НякойАз пък минавам вечерта и утре отиваш да си купуваш четири гуми.и ги добавяш към сметката си от 150 лева на годинаПо същата логика и тези с гаражите са прецакани, защото някой съсед дето няма гараж е решил да спре за малко и кво правят те...
33
0
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Аз предлагам да го закръглите на десет пъти,няма да издребняваме я,нали сме евро.ейци.
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък предлагам чадърите на морето за местните да са по 1 левче, а за дошлите да плажуват от вътрешността на страната по 100 леваЗа да има за местните.
31
7
 
5
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Гледай сега, на мен да ми обясняваш какво е решението с абонамента е смешно. Дори и да си платя, идваш ти от Люлин да речем, не си видял знака, направил си се , че не го виждаш, аз се обаждам на ЦГМ, чакам 2 часа да дойде паяк....не ми обяснявай, че е само мое мястото, защото и това сме го играли :) Ти си за малко, за бързо, ей сега, що да не спреш, фууд панда също са за малко спрели, тейкуей и те...
30
8
 
9
 
! Отговори
От Барселона преди 4 години
Колеги, аз съм в Испания само от 4 години и работя в маркетингова компания - не вземам много над средното - само около 2800 евро без добавки и без бонуси - доколкото разбирам това е заплатата на "големите" програмисти в Б-я. Нещо не Ви излизат сметките.
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепям...Щом е за благото на софиянци, трябва да се направи час по-скоро..