Възможна ли е до пет пъти по-скъпа синя зона в София?

Основният мотив - постоянната заетост в синята зона е близо 100%
4 мар 2020 22:14,
75

Синята зона да поскъпне пет пъти - това е едно от предложенията за ограничаване на трафика в центъра.
Още по темата

Общинските съветници в София обсъждат времетраенето на синята зона в центъра да се удължи в работните дни и в събота и да се въведе такава и в неделя.

Основният мотив - постоянната заетост в синята зона е близо 100%.

"В момента близо 90-95% от местата в Синя зона са перманентно заети, целта на зоната е да имате възможност да паркирате и да отидете някъде, тази възможност всъщност я няма", каза общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев.

Идеята за въвеждане на зоната в неделя и удължаването на работното й време била на граждани от район "Средец".

Според кмета на района това е възможното решение, което ще позволи на хората да паркират пред домовете си.

"Вечер, когато зоната не функционира, става почти невъзможно да се намери свободно място, това е най-големият проблем за живущите, които трябва да покриват нарушение или много далеч от дома си", каза кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

Според него е необходимо и въвеждането на запазени места в синя и зелена зона за живущите.

Тепърва темата ще се обсъжда в общинския съвет. Предложенията за поскъпване варират от 2 пъти по-високи цени до 5, съобщи зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали си с барселонските заплатието ти решение на проблема и мястото ще си е само твое Служебен абонамент в синя зона на месец 650 лева с ДДССлужебен абонамент в зелена зона на месец 450 лева с ДДСи няма да ти пречат селяните от крайните квартали
27
11
 
4
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Не знам за какви 800 евро говорим в София :)Който няма пари, да се вози на обществен транспорт. В цял свят е така. Цената на автомобила е най-малкото перо от масрафа на това да имаш автомобил. Ние хем за екология говорим, хем искаме в беемвето, което е на 15г., хем да е без пари паркирането, да няма винетка, да няма бонус-малус, да няма камери за скорост и т.н. Понякога високата цена на нещо е превантивна - каквато би трябвало да е цената и на цигарите например.
26
1
 
18
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Как 5 пъти бе общинари вие лудили сте. Най добре е 55 пъти
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НякойЗа тази цел има служебен абонамент му се казва и ти се запазва мястото, само че не плащаш по 50 стотинки на ден.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък искам да е намалят зоната. Щом намалят парното с 20% и газта с 40% , защо да вдигат паркирането с 500% щото некво комплексарче, така предложило.
23
7
 
7
 
! Отговори
Някой преди 4 години
В момента е 150лв. на година и няма паркиране. В неделя, когато зоната е безплатна никой живущ не си мърда колата, защото после няма паркиране. Обикаляш до полуда в подзоната, която ти е позволена да паркираш срещу 150-те лева. Живущите всъщност не са против това, че трябва да се заплаща стикерът за паркиране, а затова, че плащаш и нямаш възможността да паркираш. Естествено никой не очаква да има разчертано и гарантирано паркомясто, но поне трябва да има шанс да паркира.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха заплатите в Барселона не били по високи от в София.Средно по 800 евро ли получават в Барселона
21
3
 
12
 
! Отговори
До някой преди 4 години
Да, направо в София,са дори по-високи.Изобщо София,удря в земята Барселона.Когато пишете глупости,вярвате ли си,поне сами?Герберастите,ако искат могат и 40 пъти,да я оскапят.Като се му излезнат ОД прозорците на Баце,"да му клатят Стабилността",ще клекне веднага.
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НякойКолко плащаш на година.Не е ли редно да се обявява търг за обществените места. Всяка година се прави търг за местата и който даде повече.Ако има желаещ да дава по 100 лева на месец на общината, защото да се лишава от приходи, кото го дава на живущите по 10 лева
19
12
 
4
 
! Отговори
Някой преди 4 години
За сведение в Барселона цената на паркирането е 3 евро на час (7х24).Няма делник, няма празник, няма неделя, няма ден, няма нощ. 72 евро за денонощие. Пък ако ти изнася, паркирай. Някой ще изреве за заплатите, но съпоставени с тези в София, не са мнооого по-големи.
18
6
 
6
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Крайно време е!Живея в пресечка на Витошка и няма паркиране.Цената на зоната не е пипана от 5-6 години. Тогава 2лв. все още имаха стойност.Сега са половин кафе.Така няма как да накараш Люлин да слезе в центъра на кафе с метро.Съгласен съм и да ми се вдигне пропорционално цената на годишния стикер за живущ. А ако не ми изнася - на гараж или платен паркинг. Никой не е длъжен на никого. И като гледам Трайчо Трайков колко е активен, чак ме хваща яд, че не съм в община Средец.
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме или не поскъпване ще има и за паркирането, защото самите хора вече го желаят. Не може да се изсипват всички коли в центъра без да имат реална нужда. Просто няма място за всички коли.
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този когато спечели кметските избори тогава да остроумничи.Сега е *** общински съветник
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този дето го предлага е спал на течение.Във Берлин час паркиране ти е 2 евроТой иска в София да е 5 евро при четири пъти по ниски заплати
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава за живеещите в центъра картата за градския транспорт да е по скъпа, все пак трябва да има равнопоставеност.По евтино паркиране , по скъп градски транспорт.Тези от крайните квартали ще са обратното.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ако вдигнат и винетката за живущите 10 пъти.Не е нормално на месец едните да плащат по 10 лева на месец, а други по 10 лева на час
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората, които живеят в центъра трябва да имат къде да паркират, защото живеят тука от 40-50 години . Капиш.------Нон каписко.Каква е логиката?И аз живея от 50 години в София, защо да не мога да пия кафе в Центъра? Освен това ако ше си мериме отдалечеността на селата, на моето табелата е на Околовръстното.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да няма къде да паркираш там където живееш-----Има решение - купуваш си гараж.Или паркомясто.Или си плащаш като поп на общината, за да ти отдели място.
10
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наше село кола не видело. Нямаш работа по цял ден в центъра. Така е във всички столици на Европа. Плащаш скъпо или ползваш градския транспорт. Хората, които живеят в центъра трябва да имат къде да паркират, защото живеят тука от 40-50 години . Капиш.
9
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е лоша идея. Мрънкачите да слязат малко от те екипите и да по ходят пеша. Полезно е.София се е превърнала в паркинг за стари коли. Трябва и да забранят регистрацията на коли над 15 години в София