4-годишно с висока температура пристигна в София

19-годишна от рискова държава, влязла у нас с автобус
17 мар 2020 07:10, Петя Славова
90
4-годишно с висока температура пристигна в София
Снимка: БГНЕС

На Летище София пристигна снощи 4-годишно дете с висока температура. То е пристигнало от Лондон заедно с майка си и бебе, съобщава Нова тв.

Още по темата

Детето е било с 38.8 градуса температура и е било откарано с линейка в болница, след като летищните власти са повикали екипи на Спешна помощ и полицията.

Друг притеснителен случай е на 19-годишно момиче, което е пристигнало у нас от рискова държава, обявено за издирване. Момичето е влязло в България с автобус от Испания през Видин.

Веднага щом е открито е откарано в МВР болница, където ще му бъдат направени тестове за коронавирус. Останалите пътници от автобуса са попълнили декларации и при нужда ще бъдат потърсени. Всички те обаче остават под карантина.

От 00:00 часа на 18 март влиза в сила временната забрана у нас да влизат граждани от Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия.

Изключение има за гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Р България и членовете на техните семейства, нареди здравният министър със своя заповед.

С друга заповед Кирил Ананиев разпореди разкриването на временни звена за граничен здравен контрол на граничните контролно-пропускателни пунктове Гюешево, Видин, Връшка чука, Маказа – Нимфея и Илинден – Ексохи, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
5
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Ромите са естествено имунизирани срещу всички заразни болести. Даже в Индия коронавирусът много не вирее.
57
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е, че сме страна с преобладаващо нискоинтелигентно общество, което не е научено да има отговорност за околните и има сбъркана ценностна система. Това благоприятства разпространението на вируса.
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно пият с родата в Мотевидео и Модерно предградие.
55
0
 
33
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 4 години
ЗАЩО НЕ СА ПОД КАРАНТИНА РОМИТЕ В КВ. КОШАРНИК В МОНТАНА, ЗАВЪРНАЛИ СЕ ОТ ИТАЛИЯ В СЪБОТА С ДВА АВТОБУСА?
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забраняват на граждани на Непал да влизат в България. Там имаше един заразен, който оздравя? В Бангладеш до скоро имаше двама заразени, сега са 8. Шри Ланка почти същото. В същото време Белгия не е в списъка с над 1000 заразени. Люксембург също го няма, а там са едни от най-високите нива спрямо броя на населението и т.н. и т.н.--------------На това се вика двоен аршин и политсолидарност.
53
0
 
10
 
! Отговори
просто за информация преди 4 години
До Лорда пропуснали са твоите познати в Германия да ти разкажат що е то здравна грижа, да знаеш. И как работи... Но няма как и да разбереш. Вероятно не си напускал България. И да си бил тук, вероятно е било - като турист. Върнаха се тези, на които принципно там си им е мястото, тук заради тях се срамувам, че сме от една националност. В естремни условия - по-спокойно, не злобей, важното е да оцелеем! Бог да ни пази всички!
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смъртността в Италия е по-висока от Китай,на фона на броя на населението. Просто лъсна,че всички евродържави са една красива лъскава витрина,а отвътре проблем след проблем,който како се задълбочи води до катастрофа. Колко време ще продължи този АД?
51
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха колко сте зле у тая Бг.Само злобари там са останали да живеят.Злобните аграри,на които все някой и е виновен.Спокойно,връщат се само братята ви роми ,с които ще си живеете в безопасност в България!Хахаха
50
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На гражданите от държави в забранителния списък не се позволява да влязат в България, а на нашите"сънародници" трайно живеещи там не се забранява. Те подписват декларации и после се вижда, че масово нарушават карантината.Да кажат тези нови пет случая от къде се появиха рано сутринта
49
2
 
5
 
! Отговори
Е ко сега преди 4 години
За всяко детенце, което се е наaкало - ще пишем във вестниците, че да има читатели.
48
3
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
До Анонимен НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ЕС Е САМО НА ХАРТИЯ
47
1
 
7
 
! Отговори
Може да е шарка преди 4 години
например
46
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както и предполагах - масово започна лова на вещици!Всички тотално изтрещяха...А между другото 4 - годишното дете едва ли има коронавирус - при детето температурата е почти 39 градуса, а както разбрахме при коронавирус е само леко завишена - около 37 и нещо
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ЕС е пълен хаос, липса на адекватни синхронизирани мерки и ето го резулататът хиляди пътуващи разнасят заразата. ЕС изобщо не помисли,и не взе мери,да предотврати още януари заразата да дойде от Китиай.
44
7
 
22
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Хора, не се подвеждайте по глупостите от брифингите! У нас изследват САМО идващите от чужбина. Затова само сред тях откриват заразени. В България НЕ се изследват живеещите тук българи, независимо че инфекциозните болници са пълни!И очевидно се спука един от балоните - че вирусът не поразява и не разболява младите и децата!
43
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните излезнаха най-смели ,мерки да но пожелателни,не лицемерни като в България!Вируса свободно се внася от вън ,а на народа наложени ограничения!
42
3
 
29
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Изведнъж на всички изтекли мозъци в чужбина им се даде достатъчна причина да се приберат в неуредената корумпирана България. За да се възползват безплатно от нея, също както се възползваха безплатно от западните страни
41
22
 
6
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 4 години
Държава като Англия, много по богата и мощна от нас реши, че не може да ограничи вируса с карантина и преминаха към тактиката на контролирано бавно заразяване на населението си, с ясното съзнание че все пак ще има 3-4 % жертви, но останалите постепенно ще имат имунитет. Там няма никакви забрани, даже болни деца се насърчават да ходят на училище... Помислете защо. Тъй че нашата тактика ми се струва обречена, та ние даже нямаме маски и дезинфектанти, а чужденци продължават да идват..
40
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забраняват на граждани на Непал да влизат в България. Там имаше един заразен, който оздравя? В Бангладеш до скоро имаше двама заразени, сега са 8. Шри Ланка почти същото. В същото време Белгия не е в списъка с над 1000 заразени. Люксембург също го няма, а там са едни от най-високите нива спрямо броя на населението и т.н. и т.н.
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След време случаите ще са толкова много, че няма да можете да ни информирате за всеки "българин", пристигнал с висока температура или за всяка "българка", която е издирвана защото е била контактна с "българите", които донесоха заразата.