4-годишно с висока температура пристигна в София

19-годишна от рискова държава, влязла у нас с автобус
17 мар 2020 07:10, Петя Славова
90
4-годишно с висока температура пристигна в София
Снимка: БГНЕС

На Летище София пристигна снощи 4-годишно дете с висока температура. То е пристигнало от Лондон заедно с майка си и бебе, съобщава Нова тв.

Още по темата

Детето е било с 38.8 градуса температура и е било откарано с линейка в болница, след като летищните власти са повикали екипи на Спешна помощ и полицията.

Друг притеснителен случай е на 19-годишно момиче, което е пристигнало у нас от рискова държава, обявено за издирване. Момичето е влязло в България с автобус от Испания през Видин.

Веднага щом е открито е откарано в МВР болница, където ще му бъдат направени тестове за коронавирус. Останалите пътници от автобуса са попълнили декларации и при нужда ще бъдат потърсени. Всички те обаче остават под карантина.

От 00:00 часа на 18 март влиза в сила временната забрана у нас да влизат граждани от Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия.

Изключение има за гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Р България и членовете на техните семейства, нареди здравният министър със своя заповед.

С друга заповед Кирил Ананиев разпореди разкриването на временни звена за граничен здравен контрол на граничните контролно-пропускателни пунктове Гюешево, Видин, Връшка чука, Маказа – Нимфея и Илинден – Ексохи, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече е късно за затваряне на граници и летища. Това щеше да свърши работа преди месец може би, ама пуста евроатлантическа дупедавщина... сега ми се струва че отиваме към италианския вариант, както и цяла европа
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40Работя в ресторант в петък следобет дойдоха от ХЕИ и казаха до час да сме се изнесли защото по-късно идва полиция!
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма от къде да се вземат ни маски ни бързи тестове.велика държава.
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези, които упражняват контрол, губят контрол. Паника и умопобъркване, затова че малко детенце е вдигнало температура. Безконтролен контрол.
34
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Що без работа?! Всички си бачкаме нормално с нормално работно време.
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не купихте бързи тестове за коронавирус? Струват по 2-3 евро и резултатът излиза за 10 мин. Не са много точни, но ако човек е със симптоми, няма начин да не се позитивира. Един самолет хора се обработват за 30-40 мин.
32
8
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Не се връщайте, в чужбина е по-добра медицината. И без това оплювате всичко тук, не сте плащали данъци, парите ви не ни и трябват....
31
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ги нямаше тия навлеци от чужбина,нито щеше да има извънредно положение,нито щях да съм без работа и чета глупостите на ,,умните и красивите"!
30
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При всеки кихнал животът да спре, а?Голяма работа че имало темпетаъура. Родители има. Трябва ли да е новина?Стига сте всявали паника.Хората ще си загубят работата заради скапания груп.Взехте 850 000 000 евро спирайте с театъра. Писна ми да слушам за това. Писна ми да правят всички на ***.
29
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който се прибрал, прибрал! Стига! Приберете шофьорите, защото тр са блокирани! Тези, които живеят от поне 6 месеца в чужбина трябва да се осигурявали там, такива са законите на ЕС.
28
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха ха.Надявайте се гурбетчиите да се върнат. Привижда ви се.
27
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи аз да си стоя в къщи ,а може някой да пътува из цяла Европа и да се натресе заразен в държавата!Такива веднага да бъдат затваряни и глобени.Пари поне имат ,тъкмо ще покрием загубите от блокирането на икономиката ни.
26
6
 
11
 
! Отговори
Щерев преди 4 години
И Аз познавам човек , който е вдигал температура, амиии сеега
25
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
седят там мият чинии и плюят по България, но при първата опасност тичат обратно насам и реват "помагайте"
24
13
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите гурбетчии като разбраха,че държавите в които пребивават пламват със зараза масово се спасяват в България!Да си стоят там да не ни заразяват , и да не източват здравната каса ,защото никой от тях не е здравноосигурен!
23
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя самолет що не го свалиха във въздуха? Не трябв а да се допускат заразени в държавата.
22
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията да затвори границите и не да пуска никой в никаква посока, всеки да си стои там където е. Ако някой се съпротивлява да го отстрелват директно.
21
14
 
11
 
! Отговори
Норге преди 4 години
До ЛордаАз съм в чужда държава и знаеш ли какво? Тук не се прави разлика между местни и чужденци. Всички биват обгрижвани еднакво и адекватно, без значение кой с какъв произход е. За Лорда толкова! Сега един съвет за възпитаните хора тук. В Норвегия забраниха плащанията с физически пари. Горещо препоръчвам по възможност да направите същото. Пазете се и Бог с нами!
20
9
 
38
 
! Отговори
Призив преди 4 години
към По-възрастните - Пазете се сами ! Не очаквайте от младите солидарност , от както разбраха ,че не са в опасност на пук се събират ,ходят без маски,водят децата навън по аптеки и магазини .Май им хареса възрастните да измрът ,та да им харчат имотите ,защото 80 % са лузери - всичко от мама и тате - жилище,пари,кола,храна....
19
12
 
51
 
! Отговори
Лорда преди 4 години
Всички сте много отворени, докато сте на гурбет и чистите клозетите на Европа! Повечето от съучениците ми са така - голямата работа в Германия. "България не става", "В България е мизерия, никога няма да се върна". Айде сега, с голямата уста си стойте където сте и трайте, защото в чужда държава като се разболеете, ще ви теглят една и ще ви зарежат, защото за тях сте втора ръка хора! Стана напечено и кой откъде е.... Бай *** се обади..