Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък

Възможни са по-строги мерки ако не се следват правилата
22 мар 2020 10:29,
241
Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък
Снимка: БГНЕС

Транспортът за Витоша е спрян още от петък, включително и достъпът на автомобилите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за NOVA.

Още по темата

"Искам да благодаря на всички софиянци, които спазиха призивите и забраните и вчера в големите паркове, в които имаше и полицейски патрули. Срещаха се хора, но не много. За разлика от това обаче в по-малки паркове и особено на Витоша и Панчарево се събраха много хора. Искам още веднъж да им кажа, че тези забрани са в полза на здравето на всички нас. Не трябва да ги нарушаваме, за да не се наложат по-сериозни забрани. София е голям град и разликата с малките градове е огромна. Докато възрастните хора на село могат да си стоят в градините и да работят, тук всички трябва да се затворят в малки или по-големи апартаменти и това е изключително трудно. Ще възложа на полицията да направят всичко възможно да контролират този процес, защото е недопустимо, заради хора, които са безотговорни, да страдат отговорните хора, които не са защитени“, посочи Фандъкова.

Аз съм привърженик на строги мерки, разбира се, мерки, които могат да се наложат в града. Карантината се налага от Министерството на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично. Отправям апел към всички граждани и към полицаите да се спазва режимът, който е в момента. Има още варианти за по-строг режим. Знаете, че в момента освен хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите работят и други обекти и биха могли да работят, някои от тях доброволно затвориха, други продължават да работят. Това е една стъпка към още по-строги мерки. Обсъждаме непрекъснато въпроса с градския транспорт и метрото. Най-лесно е да се спре, но трябва да си дадем сметка, че в София трябва да работят служби, които са от жизнено значение. Това са лекари, сестри, санитари, лаборанти, това са служителите в чистотата. Не можем да оставим града без почистване и то в този момент. Това са и полицаите. Така че от всички нас зависи да осигурим този начин на придвижване“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
9
 
! Отговори
Тц преди 4 години
До 190Е те затова искат да вкарат армията в градовете. Уж щото да помагат на полицията,но истината е,че ги е страх какво ще стана като свършат парите на хората и тръгнат на бунтове.
157
3
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ама кифлo, как да ти го кажа по-просто от това, че най - големият университет е Живота!Всеки си гради собствена реалност в зависимост от духовното си развитие, интелигентност и образование.Спирам да се занимавам с теб!!
156
1
 
7
 
! Отговори
До Хм преди 4 години
Абе защо не си се отделите с опонентите Ви в някакъв частен чат, за да си пишете, че тук задръстихте форума.
155
2
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Факт е термин, иползван като синоним на истинност, която може да бъде доказана научно или логично. Факт е резултат или събитие, случило се в действителност и чието съществуване е безспорно и проверено и не подлежи на съмнение.Някои неща, които се приемат за факти, могат да бъдат ОПРОВЕРГАНИ след допълнителни изследвания или опити и с надпредване на технологиите. Отделно, други, които са считани за НЕИСТИНА, могат да станат факти.Източник Уикипедия
154
1
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
ето Ви един обективен факт- човешкото същество не може да живее, без да диша.Дишането само по себе си, не е факт, а физиологичен процес. И заключението ти не е вярно! То би трябвало да се формулира по следния начин:"НА ТОЗИ ЕТАП ОТ РАЗВИТИЕТО СИ, човешкото същество не може да живее без да диша!".
153
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забелязвам от коментарите обаче че тези, които най много защитават мерките /съответно най-много би следвало да спазват законите/ всъщност са най-склонни, да ги нарушават и да извършат престъпление. Сипят люти закани, кой щели да убият или да пребият /заканите също са престъпления/. Най-активен е някой си Тонката, който уж се бил барикадирал с цяла дружина приятели въоръжени до зъби. Като го чета какви ги ръси ми е интересно това оръжие законно ли е. Или следва да се изземе, а Тонката да се осъди
152
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На юристката и трябва извесно време преди да отговори,защото търси от къде да препише нещо умно хаха
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига заплахи!!!!!
150
2
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Тцъ- има обективни категории, които определят битието и те са обективни факти, срещу които не се ритаНяма такИвИ факти, всичко е субективно дори Времето в краткосрочен период. Всички "факти" които възприемаме, ги възприемаме със субективните си сетива. Всичко се определя от битието и позицията която заемаме в него. За губещият времето "тече" бавно....
149
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко сте психясали,защо не психясахте така пролетта на 2009 когато в България умряха 4000хил.човека по време на свинския грип?Сега това е някакъв експеримент ,докъде ще ни стигне търпението.
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Й и И не са едно до друго на клавиатурата.еФтина начин да извиниш жрешката си,което доказва,че не сте на върха на пирамидата.
147
1
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВА ДРУГА ОБЕКТИВНА КАТЕГОРИЯ ЛИЦА ИЗВЪН ТЕХНИТЕ СУБЕКТИВНИ ПРЕДСТАВИВсичко е субективно в контекста експоненциалната им същност. Определящо за тяхното значение е застъпено по-обстойно в теория на изменение на битието!Сега разбра ли ме?
146
2
 
3
 
! Отговори
До адвокатката преди 4 години
Уж всичко си имаш пъс кесиш тука да се драпаш с хората.Вземи сготви нещо на въжа си,говори с децата си,ако имаш и се радвай на близките си.Човек който стои 5 часа в нета не му е ок нещо.Ай ЧАЛ
145
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как е спрян. Нали беше част от града и не трябваше да има винетки за там ??
144
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея в Бояна, мерцедеса стои в гаража, не мога да отида на фризьор или козметик, не мога да си купя нови дрехи. Не съм ходил по мацки от четири дни. Не мога повече.
143
2
 
1
 
! Отговори
монка преди 4 години
пикльо ти си виждал пистолет само по филмите бе, и бой ще ядеш и дупето ще те боли ако те пипнеме във входа
142
1
 
2
 
! Отговори
До хм преди 4 години
Вие откъде знаете кой е специалист и кой не?Мисля,че дапочвата да се изпуската в опитите си да се докажете в някакъв сайт,под някаква тема,която няма нищо общо с объркания ви живот.Явно бях прав,че кте неоценена и недоказала се дама.Продължавайте да си чешете егото по елементарен начин,аз отивам на следващата статия:)
141
4
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
до 156 Абе неграмотен Руснак в нашия блок всички сме въоръжени бе:):):)Имал вика пистолет:):):)Аз имам няколко и няколко пушки,едната от които автоматична за подборен лов:):):):)Щял да надупчи?:):):)Аз ти казвам,че такъв като тебе в нашия блок щеше вече да бъде бит и еб.....н:):):):)
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съседа Данчо тръгна за риба тази сутрин, казах му да седи, а той ми се развика да му се махам от главата. Качи се в москвича и отпраши. Ние така си викаме.
139
1
 
2
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
До хмВиждате ли как в един по-различен спор с други хора от върха на пирамидата ясно си личи,че вие не сте за там?!Издишате в опитите си да се докажете.Му другото,на колко години сте?Питам,за да разбера дали наистина сте лелка или не?