Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък

Възможни са по-строги мерки ако не се следват правилата
22 мар 2020 10:29,
241
Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък
Снимка: БГНЕС

Транспортът за Витоша е спрян още от петък, включително и достъпът на автомобилите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за NOVA.

Още по темата

"Искам да благодаря на всички софиянци, които спазиха призивите и забраните и вчера в големите паркове, в които имаше и полицейски патрули. Срещаха се хора, но не много. За разлика от това обаче в по-малки паркове и особено на Витоша и Панчарево се събраха много хора. Искам още веднъж да им кажа, че тези забрани са в полза на здравето на всички нас. Не трябва да ги нарушаваме, за да не се наложат по-сериозни забрани. София е голям град и разликата с малките градове е огромна. Докато възрастните хора на село могат да си стоят в градините и да работят, тук всички трябва да се затворят в малки или по-големи апартаменти и това е изключително трудно. Ще възложа на полицията да направят всичко възможно да контролират този процес, защото е недопустимо, заради хора, които са безотговорни, да страдат отговорните хора, които не са защитени“, посочи Фандъкова.

Аз съм привърженик на строги мерки, разбира се, мерки, които могат да се наложат в града. Карантината се налага от Министерството на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично. Отправям апел към всички граждани и към полицаите да се спазва режимът, който е в момента. Има още варианти за по-строг режим. Знаете, че в момента освен хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите работят и други обекти и биха могли да работят, някои от тях доброволно затвориха, други продължават да работят. Това е една стъпка към още по-строги мерки. Обсъждаме непрекъснато въпроса с градския транспорт и метрото. Най-лесно е да се спре, но трябва да си дадем сметка, че в София трябва да работят служби, които са от жизнено значение. Това са лекари, сестри, санитари, лаборанти, това са служителите в чистотата. Не можем да оставим града без почистване и то в този момент. Това са и полицаите. Така че от всички нас зависи да осигурим този начин на придвижване“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Половината коментари са на един ревящ комунист ли е,турчин или *** не знам...но е едно от трите!
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братя Българи поредната информация с невярно съдържание.Аз живея в квартал Драгалевци близо до Витова и вчера беше пълно с хора.Не знам какъв достъп е бил спрян в петък но това е поредният пример,че не всички новини отразени в този сайт са достоверни.
96
0
 
1
 
! Отговори
до до 87 преди 4 години
Не сте добре!!!
95
0
 
2
 
! Отговори
друг преди 4 години
ами тези които искаме да се разпространи по-бързо нямаме ли дума тези неща трябва да се гласуват
94
0
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Току що регистрирах първата ракия и прочетох коментар 99:):):):):)Напълно съм съгласен:):):):)
93
2
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Тая жена Фандъкова си е объркала професията. Вместо учител по руски език е трябвало да стане милиционер навремето. :)Откакто е публична личност аз не съм чул Фандъкова да говори за нещо друго освен за повече камери, повече полиция, забрани, глоби, наказания ...Докога ли ще ви търпи този народ ?
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял блок - 12 етажен, разхождат от сутринта едно и също куче. Кучето вече се измори...
91
0
 
3
 
! Отговори
до 97 преди 4 години
Значи да разбирам ли, че отиваш в парк и се натискаш с всеки срещнат и му кихаш в устата?
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"София е гаден град, пълен със самовлюбени и зли хора"Като кореняк софиянец, който цял живот е живял само в София съм 101% съгласен. ФАКТИ.
89
1
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
До 87 а Фандъкова има ли доказателства че разходките из Витоша ще ни докарат масов ковид.Фандъкова не краде много пари - Фандъкова обслужва кражбата на пари от бюджета на София. Големите пари ги взимат началниците и - ГБС, ГП груп, трейс и пр.
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако фана китайския вирус отивам у хората интам щенумря, сред природата!
87
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 89Дали са след като са взели преди това. Кой дава пари е така бе? На нас не ни трябват толкова пари, колкото лекарства,апаратура и лекари.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви препоръки са спазвали ***, бе данче. По витоша е пълно с хора, в София е пълно с хора. Никой нищо не спазва и няма да спазва, дори ако се натръшкат. И с 39 градуса температура пак ще са навън. Вие самите нищо не спазвате, никой не проверявате като влиза в България. Вие симулирате работа, а гражданите симулират че спазват правилата. Тарикатско народче като нашето е апетитна хапка за чичко Ковид.
85
9
 
7
 
! Отговори
МДАМ преди 4 години
За жалост всичките хора които са на витоша нямат нищо общо със Софиянци. Това са си чисти *** които нямат грам дисциплина и акъл дошли от селцата и си мислят,че градо е техен. Искахте София , НА ВИ София. Айде бегайте си по родните места сега кретеноиди.
84
3
 
2
 
! Отговори
О, свещена простота преди 4 години
Вирусът не идва от Витоша и от парковете, а от хората, които се събират там. Невежи и егоистични.......
83
1
 
5
 
! Отговори
до 87 преди 4 години
Ами... ремонтът на Цариградско Море, сините, зелените зони за паркиране. Пръскане срещу кърлежи на наши си фирми по парковете през Юни месец?!? Презастрояването. Още ли доказателства искаш? Или си сляп, че тия ни крадат?
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 92Ти с какво се друсаш?
81
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не съм затворник маааааааааа
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 89ганче,това само ли го измисли?
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая с какво се друса? Аз вчера минах през няколко места където обикновенно се събират хора за да катерят Витоша и беше пълно с коли и хора относно ограничаването на достъпа не съм видял абсолютно нищо подобно.