Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък

Възможни са по-строги мерки ако не се следват правилата
22 мар 2020 10:29,
241
Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък
Снимка: БГНЕС

Транспортът за Витоша е спрян още от петък, включително и достъпът на автомобилите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за NOVA.

Още по темата

"Искам да благодаря на всички софиянци, които спазиха призивите и забраните и вчера в големите паркове, в които имаше и полицейски патрули. Срещаха се хора, но не много. За разлика от това обаче в по-малки паркове и особено на Витоша и Панчарево се събраха много хора. Искам още веднъж да им кажа, че тези забрани са в полза на здравето на всички нас. Не трябва да ги нарушаваме, за да не се наложат по-сериозни забрани. София е голям град и разликата с малките градове е огромна. Докато възрастните хора на село могат да си стоят в градините и да работят, тук всички трябва да се затворят в малки или по-големи апартаменти и това е изключително трудно. Ще възложа на полицията да направят всичко възможно да контролират този процес, защото е недопустимо, заради хора, които са безотговорни, да страдат отговорните хора, които не са защитени“, посочи Фандъкова.

Аз съм привърженик на строги мерки, разбира се, мерки, които могат да се наложат в града. Карантината се налага от Министерството на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично. Отправям апел към всички граждани и към полицаите да се спазва режимът, който е в момента. Има още варианти за по-строг режим. Знаете, че в момента освен хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите работят и други обекти и биха могли да работят, някои от тях доброволно затвориха, други продължават да работят. Това е една стъпка към още по-строги мерки. Обсъждаме непрекъснато въпроса с градския транспорт и метрото. Най-лесно е да се спре, но трябва да си дадем сметка, че в София трябва да работят служби, които са от жизнено значение. Това са лекари, сестри, санитари, лаборанти, това са служителите в чистотата. Не можем да оставим града без почистване и то в този момент. Това са и полицаите. Така че от всички нас зависи да осигурим този начин на придвижване“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаНе можете да ми казвате какво да правя. Това е диктатура и отнемане на граждански права. Това е грип като грип. Всяка година има такъв и всяка година умират стари хора от грипове. Какво ново има тук освен че използват случая да ни отнемат свободите. Разболявали се хората от пневмония, о какво чудо невиждано.
117
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още 2-3 седмици и пари да видават няма да искате да излизате. Само да се зарази по един човек от панелка и ще запеете друга песен.
116
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхът е най-доброто средство за контрол над масите.
115
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой да обясни на тази полуидиотка фандъкова че проблем са големите градове с много хора а не планините където има 1 човек на 1 километър.Сериозно, защо избрахте тази женица за кмет нещо в главите имате ли?
114
5
 
2
 
! Отговори
Червена барета преди 4 години
Мнозинството пичели! Ако се натрупа критична маса против тези мерки нека излезе на улицата и направи преврат. Аз бях във вътрешни войски едно време като имаше митинги и бая дебели канчета набих с палката.
113
4
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
до 122 Ходи най добре през "зелена"граница до Италия и си направи една хубава почивка някъде в Ломбардия:):):):)да видиш от това"грипче"как умират по 700/800 човека на ден:):):)После като се върнеш в София разкажи на приятели и познати къде си бил и бас хващам,че някой ще те застреля:):):):)Или ше те метнат от по горен етаж надолу с главата:):):)
112
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 126Гледай си работата! Ще си ходя и пътувам където искам! Италия е красива страна и едно грипче няма да ме накара да стоя вкъщи като къртицa защото на някакви истерици така им дошло отвътре.
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до написалия: "Вирусът не идва от Витоша и от парковете, а от хората, които се събират там. Невежи и егоистични......."Бая народ трябва да се "събере" на Витоша и по парковете, че всеки да е на по-малко от 2 метра от другия. Във всеки случай ще е доста по-трудно от натъпканите в градския транспорт /НЕ чистен и НЕ дезинфекциран, впрочем/. Явно на някои зомбирането им идва в повечко...
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучето иска на Витоша. Какво да правим?
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 122Провокатор-селянин осъзнаваш ли разликата да се кача в колата и да отида до Витоша за да раздвижа и да се кача на самолет да отида в забария и после да се върна?
108
3
 
4
 
! Отговори
До хм преди 4 години
Лелче,скоро ти се вижда края!
107
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да не мога да се кача на Витоша? Защо да не мога да пътувам до Италия? Заради едно грипче? Някакви истерици ще ми контролирате живота, няма да стане.
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И КОЯ е причината да има извънредно положение- ковид-19 или герб"Нито едното, нито другото - причината е неадекватността и некадърността на т.нар. политически елити, цялата управляваща прослойка в т.нар. бели страни. Това отдавна е очевидно, а такива сериозни /но както видяхме с Китай, не непреодолими/ изпитания са просто камъчето, което обръща колата. така са загинали не една и две цивилизации...
105
5
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другари пишещи срещу правителството,сега ако ви свирне президента ше се юрнете ли пак на на едно походче към Шипка?:):):):)А на Бузлуджа?:):):):)
104
6
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
референдум за мерките със или без вижда се че в италия не работят
103
3
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
до 111 Това е лъжа!Ти да не си Бабикян бе?:):):):)
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче въшльовци от чужбина могат да идват в страната.
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За градският транспорт има две решения - или се спира, за да не се заразяват хората в него или се пускат възможно най-много превозни средства, за да има по-малко хора в едно превозно средство.
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрайПотърсете помощ-спешно е
99
1
 
6
 
! Отговори
до преди 4 години
СОфия е пълен със Се-ля_ни които от дисциплина не разбират. Дошли в Софията и хванали гос-под за шлифера. Големи сте много. Аман от пришълци.