Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък

Възможни са по-строги мерки ако не се следват правилата
22 мар 2020 10:29,
241
Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък
Снимка: БГНЕС

Транспортът за Витоша е спрян още от петък, включително и достъпът на автомобилите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за NOVA.

Още по темата

"Искам да благодаря на всички софиянци, които спазиха призивите и забраните и вчера в големите паркове, в които имаше и полицейски патрули. Срещаха се хора, но не много. За разлика от това обаче в по-малки паркове и особено на Витоша и Панчарево се събраха много хора. Искам още веднъж да им кажа, че тези забрани са в полза на здравето на всички нас. Не трябва да ги нарушаваме, за да не се наложат по-сериозни забрани. София е голям град и разликата с малките градове е огромна. Докато възрастните хора на село могат да си стоят в градините и да работят, тук всички трябва да се затворят в малки или по-големи апартаменти и това е изключително трудно. Ще възложа на полицията да направят всичко възможно да контролират този процес, защото е недопустимо, заради хора, които са безотговорни, да страдат отговорните хора, които не са защитени“, посочи Фандъкова.

Аз съм привърженик на строги мерки, разбира се, мерки, които могат да се наложат в града. Карантината се налага от Министерството на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично. Отправям апел към всички граждани и към полицаите да се спазва режимът, който е в момента. Има още варианти за по-строг режим. Знаете, че в момента освен хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите работят и други обекти и биха могли да работят, някои от тях доброволно затвориха, други продължават да работят. Това е една стъпка към още по-строги мерки. Обсъждаме непрекъснато въпроса с градския транспорт и метрото. Най-лесно е да се спре, но трябва да си дадем сметка, че в София трябва да работят служби, които са от жизнено значение. Това са лекари, сестри, санитари, лаборанти, това са служителите в чистотата. Не можем да оставим града без почистване и то в този момент. Това са и полицаите. Така че от всички нас зависи да осигурим този начин на придвижване“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са мерки за по-дългосрочно оставане на власт, а не за здравето и живота на хората. "Забраняваме, и ако не се спазва, ще наложим по-сериозни забрани" :)
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Имаш ли доказателства че Фандъкова е откраднала пари?"Да диктувам ли серийните номера на петолевките?!?
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, ЕС ви дава близо 1 милиард за коронавируса, но вашите хора ги крадът. ЕС задължи Русия да намали цената на газа за България наполовина. Паметници трябва да строите на политиците в ЕС. Намелете се на Боговете ЕС да оцелее иначе сме живи-умрели. Стига само сте слушали руска, американска и английска пропаганда.
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрайИмаш ли доказателства че Фандъкова е откраднала пари?или само червени простотии
74
2
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Искам да пия вино и ракия, да се зашия като тенекия ...
73
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А ЕС какво направи по въпроса, освен да печата кинти?"Ами освен и един гeй парад да спретнат и с това си изчерпват репертоара...
72
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, то от Витоша идва Коронавируса, то да затворят магазините, там има най голямо струпване на хора, какви са тия мерки ненормални да ми затварят парковете?! Тия са тотално провалени генерали и щаби марионетки! Изпълнявате като мушици исканията на "началниците" на Боко тиквата.
71
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали беше свободно страна уеееееееееееееееееееееееееееее
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 67:Хайде де .. или сама си гилям на думи.Само да ти кажа, в гората няма wifi
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няяя ми каааш Ко да правя мръъъъъхлооооооо
68
4
 
7
 
! Отговори
Край преди 4 години
Откраднатите пари от Фандъкова и цялата кохорта властници през годините убиват много повече от разходките на Витоша.Откраднатите от вас пари са некупени респиратори, некупени маски и непостроени болници, Откраднатите пари са ниски пенсии и лошо здравеопазване.Това се лекува на стадиона.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УуууууНямааа уууууу
66
7
 
9
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Спрете да злоупотребявате със страха на хората! Кретенските ви мерки не помагат, а само вредят, изнервят хората и не се знае какво ще последва!Никакви данъци да не се плащат до последната възможна дата, за да не могат да ползват парите да отиват при милиционерите и агент Иван!
65
3
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Практиката показва, че бандата на Тиквун ще изкяри най-много от Вируса.Дървото пак ще го отнесем ние , обикновените българи.Тиквун *** от всичко-от водна криза , от свинския грип ,от аферата КТБ , от самолетите на безбожни цени ,от асфалта и стиропора и т.н.Струва ми се че се задава една супер инфлация и спестяванията на хората ще се стопят за часове.Защото Тиквун знае че хора с пари трудно се командват.Все пак беше ученик на Тато.Дано да не съм прав , ама ...
64
3
 
4
 
! Отговори
данъчна карантина преди 4 години
Ако не плащате на герберите данъци и те ще изчезнат, като вирусите.
63
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи в претъпкания транспорт на селянката може, ама на Витоша не.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ ще ви накаже, гнусни Убийци!
61
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 65колко си смело зад монитора....
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 68 Брат, то тук никой не е добре да ти кажа, включително и ние двамата!)))
59
6
 
13
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Страната е под тотална герберска блокада.Всички си стоят в къщи , а герберастите вилнеят и крадат ли крадат.Почти 6 милиарда се изпариха за седмица.Някой да е усетил някаква грижа от държавата?Маски ,облекла ,дезинфектанти и т.н. нещо безплатно?Само обещания ,заплахи ,закани и ограничения , и безкрайни хвалби по всички медии в прослава на Хунтата.Същата Хунта ,която проспа началото на пандемията и сега гони Михаля.До 29.02 ни лъгаха и сега всички страдаме.