Цялата полиция на крак в София, следи противоепидемичните мерки

Ако има организация по пазарите, мерките ще бъдат преразгледани
14 апр 2020 10:05,
193
Цялата полиция на крак в София, следи противоепидемичните мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Започват засилени проверки в София за спазване на противоепидемичните мерки, за целта е организиран целият ресурс на СДВР и Общинска полиция, посочи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова. По думите ѝ 90% от софиянци спазват правилата, но мерките по пазарите не са дали желания резултат.

"Санкции ще има, трябва да сме безкомпромисни, защото неспазването на правилата застрашава и околните. Създават се изключително тежки условия за лекарите. Въпреки създадената организация по пазарите за вход-изход и задължително носене на маски както от търговците, така и от клиентите, въпреки това видяхме струпването на хора. Първо затворихме Женския пазар, а след това и другите“, обясни Фандъкова.

Още по темата

Столичният кмет уточни, че ако има организация по пазарите, мерките ще бъдат преразгледани. Тя добави, че се предвижда търговците по сергиите да не плащат наем по време на извънредното положение.

Заради неочакваните разходи за борба с коронавируса, общината ще се опита да спести 8 млн. лв. от изпълнението на някои основни ремонти на улици. Фандъкова добави, че това не са ключови пътни артерии и дори след Великден предстои ремонт на бул. „България“.

Пари от бюджета на стратегическите обекти, обаче, няма да се взима – метрото, участъците от вътрешните рингове, Околовръстен път и строителство на детски градини.

"За месец март загубите на Центъра за градска мобилност от зоните и билетите е 6 млн. лв., 6,5 млн. лв. са загубите на транспортните оператори заради намаления пътникопоток. До 21 април зоните остават безплатни, обсъждаме постепенното пускане на синя зона, а след това и на зелена“, каза Фандъкова.

Тя обясни, че чрез районните кметове са се обърнали към домоуправителите за извършване на допълнителна дезинфекция на общите площи в жилищните сгради. Столичният кмет допълни, че призовава хората да помагат на съседите си, които са в нужда. А на телефон 0 700 17 310 могат да се подават сигнали за хора в нужда или нарушители на противоепидемичните мерки.

"За съжаление, особено в кварталите има доста нарушители. В София, във всеки вход – контрол е невъзможно да бъде осъществен. Софиянци са интелигентни хора и не смятам, че трябва да се говори за санкции, за да осъзнаем, че това е за нашето здраве. Колкото сме по-дисциплинирани, толкова по-бързо ще паднат мерките“, посочи столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големите търговски вериги, които са частници създадоха организация и продължават да продават плодове и зеленчуци. Пазарите, основно общински не успяха да направят организация и ги затварят. Направете организация и ги оставете да работят и да Ви плащат данъци. Сутринта показаха един от общинските пазари в София, който е направил нужната организация. И него ли ще затваряте?
108
1
 
46
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Заради неочакваните разходи за борба с коронавируса, общината ще се опита да спести 8 млн. лв. от изпълнението на някои основни ремонти на улици. ____-----ИЛИ КАЗАНО - НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ СПРЕ РЕМОНТЪТ НА "ГРАФ ИГНАТИЕВ" - !!
107
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквито и съчинения да пишете под статии за епидемията, най-вероятно ще постигнете резултат равен на нула, но някой рано иликъсно ще ви потърси отговорност за опитите да саботиратеизвънредното положение в държавата...Мерките ще останат, докато е необходимо... Много сте малко за да държите сметка на Правителството...
106
4
 
42
 
! Отговори
Овца стръвница преди 4 години
И на полицаите ще им писне, те не са слепи.
105
1
 
39
 
! Отговори
Генерал Майтапчийски преди 4 години
Генерал Годжи
104
3
 
42
 
! Отговори
Мадури под Кура ми преди 4 години
ЗАЩО СЛЕДНИТЕ ИМАТ ЕДНИ И СЪЩИ ПРИЧЕСКИ:ФъндъковаЧеналоваМаноловаЦачеваи други депупутки от ГЕРБ и БСП?
103
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Яким Вълев Донев 2В никоя държава НЯМА план за действие... Така, че не е твоя работа, как ще реагира Правителството...
102
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименами той е този коййто ги е избрали той ще ги свали тези маллоумни годжитапарите които раздават са наши
101
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах Данчето, ех Данчето!...
100
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Яким Вълев Донев 2Кой си ти, че ще даваш нареждания на властта какво да ти предоставя бе, кeлeш? Много насериозно си се взел.
99
4
 
46
 
! Отговори
seira преди 4 години
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ - ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!НАРОДЕ!!!!!
98
2
 
61
 
! Отговори
геерал Майтапчийски преди 4 години
добро утро на всички живиднес имаме20 заразени2 болни200 психично болни2000 безработни2-*** много потнипоръчахме хладилни камиониковчеципоповеходжиИма ли въпрси?Миссирки, няма да питате!благодаря Ви за вниманието
97
1
 
43
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 3 преди 4 години
... И само да вметна - В периода , в които има 100 000 починали от тежка двустранна пневмония , причинена от Короната. Знаете ли колко починали има от Онкологични заболявания ?!?! Близо 2 милиона ..... :( :( :( ...... Бог да даде упокоение на душите на всички и да ги води по Пътя си !!! .... Но сега искам някой да ми каже ..... КОЕ ОТ ДВЕТЕ Е ИСТИНСКАТА ПАНДЕМИЯ ?!?! ..... И срещи КОЕ трябва да се води ИСТИНСКАТА БИТКА ?!?! .... Обаче това НЕ сме го чули по поръчковите медии ... :( !
96
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хехехе другия път пак гласувайте за лелката.И за Боко.
95
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези от щаба защо не спазват закона който те самите наложиха?? да издаваш заповед която ти самия не спазваш е подигравка, унижение, показва какво е отношението към нормалния гражданин и издава НЕсериозността на цялата истерия.Не знам по какъв друг начин трябва да ви го покажат, да разберете че всичко това е пълна измислица. Ако беше толкова страшно, не само маски щяха да носят, ами сигурно няма и да излизат от тях. Събъдете се овце, георгьов ден идва, ще ви заколят скоро
94
3
 
49
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 4 години
Искам да видя някой от "високоинтелектуалните" ни политици и икономисти. Или някой от този така наречен - "Генерален щаб" да ми извади ТОЧЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ - ИКОНОМИЧЕСКИ И СВЪРЗАН С ФИЗИЧЕСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ НА ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН ЗА СЛЕДВАЩАТА МИНИМУМ ГОДИНА , ДА НЕ КАЖА - ДВЕ ГОДИНИ ?!?! ...... Защото е повече от ясно , че това няма да приключи на 13 май ... Още минимум няколко месеца ще има ! Сега Ви хвърлят прах в очите за да няма много изнервени Българи .... ПОСЛЕ КАКВО ? ИСКАМ ДА ЗНАМ?!?!
93
0
 
51
 
! Отговори
до 86 преди 4 години
И аз толкова! - до 21 години при Живков, в т.нар. "тоталитаризъм". МОЛЯ СЕ ДА СЕ ВЪРНЕ ТОВА ВРЕМЕ!!!! ПЛАЧА! Сегашното време и общество са ***!! Общество от психопати!
92
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак гласувайте за вашата любимка от Самоков. Убеден съм че ще го направите. Рoба си е рoб.
91
1
 
48
 
! Отговори
Въшлив Бълхарник преди 4 години
Ба, защо ВСЕКИ ПЪТ като видя някоя ГЕРБАВА леличка, първия въпрос, който се питам е Бойко дали я е ***?Вероятно е заради записите на "двете каки". Там едната казва, че Бойко я викал на гости, да "обсъждали" някакви държавни дела.. ама тя не искала към онзи момент.Хаха. Eбливи каки са ГЕРБАВИТЕ каки. То не, че от БСП са други ... Мая Манолова, да речем бих и пръснал сливата. Тя много става.
90
1
 
51
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 4 години
То хубаво ще следите и ще затваряте пазарите. И ще отнемете на значителен брой хора "поминъка" , за които са бачкали почти цяла година. Но после какво ще правите ?!?! Защото не знам за КОРОНА ВИРУСА , но след 3-4 месеца над 60 процента от нормалните Българи , които Ви плащат заплатите - няма да имат нито работа. Нито пари. Но и вие няма да има с какво да им заплащате нито помощи , нито нищо! Няма да се учудя да няма пари и за пенсиите на възрастните хора. ТОГАВА КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ , "УМНИЦИ" ?!?!