Трима търговци на Женския пазар останаха без договори

Не спазвали строгите ограничителни мерки
10
Трима търговци на Женския пазар останаха без договори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Договорите на трима търговци на Женски пазар са прекратени заради неспазване на противоепидемичните мерки за борба с COVID-19, съобщиха от общинското дружество "Пазари Възраждане" ЕАД, което стопанисва Женски пазар и пазар "Димитър Петков".

Още по темата
Част от строгите допълнителни мерки, които предприятието приложи според заповедта на кмета на София за въвеждане на засилени противоепидемични мерки на територията на тържищата в столицата, включват изискване към търговците задължително да носят предпазни маски и ръкавици, да дезинфекцират работното си място и да спазват дистанция от 2 м. при търговия – в противен случай следва именно незабавно прекратяване на наемните отношения.

Женски пазар и пазар "Димитър Петков" отвориха врати днес при засилени противоепидемични мерки за борба с COVID-19 и в следващите два работни дни, в които тържищата могат да функционират според заповедта на здравния министър, ще бъдат прилагани още по-строги правила за организация на работа и достъп на клиенти в пазарните площадки.

"Продължаваме с драконовските мерки, които въведохме тук на Женски пазар, за да гарантираме здравето и сигурността на хората в борбата срещу коронавируса. Пазарната площадка е с ограждения, движението е еднопосочно с пропускателен режим с КПП на входа и на изхода на пазара, за да ограничим струпването на хора пред сергиите. Допускат се по 80 човека в зеленчуковата зона и влиза нов клиент на принципа "влязъл-излязъл", като охраната е с постоянна връзка по радиостанциите, за да може да реагира веднага и да управлява потока от хора.

Търговците са снабдени с необходимите предпазни средства и знаят, че който не спазва изискванията рискува моментално прекратяване на договора си за наем. Именно с развалянето на договорите на трима от наемателите показахме, че ще бъдем безкомпромисни“, обясни Драгомир Димитров, изпълнителен директор на "Пазари Възраждане" ЕАД.


 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
егати и терора ...
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече и в "Гражданска отговорност" работят кучета..........
7
1
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 1 година
Затова оставиха веригите - всички служители са с маски и ръкавици, по 100 пъти се дезинфекцира, и не може да влезеш без да са ти напръскали ръцете! На кафявите колкото и да им говориш...
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айде сега на монопола от австрийски вериги .ила .ауфланд .идъл ... кой позволи монопола
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
закриха пазара за какво са им договори
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остава си същият бациларник пускайки 80 човека да влезнат.
3
0
 
8
 
! Отговори
azz преди 1 година
Може ли така и на битака в Малашевци?
2
5
 
11
 
! Отговори
много гот преди 1 година
Шведите от дума не разбират. Дано да окапят и останалите мърльoвци в миазмата, наречена Женски пазар.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този на снимката е типичен веган, фен на здраво(словно)то хранене.