Трима търговци на Женския пазар останаха без договори

Не спазвали строгите ограничителни мерки
10
Трима търговци на Женския пазар останаха без договори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Договорите на трима търговци на Женски пазар са прекратени заради неспазване на противоепидемичните мерки за борба с COVID-19, съобщиха от общинското дружество "Пазари Възраждане" ЕАД, което стопанисва Женски пазар и пазар "Димитър Петков".

Още по темата
Част от строгите допълнителни мерки, които предприятието приложи според заповедта на кмета на София за въвеждане на засилени противоепидемични мерки на територията на тържищата в столицата, включват изискване към търговците задължително да носят предпазни маски и ръкавици, да дезинфекцират работното си място и да спазват дистанция от 2 м. при търговия – в противен случай следва именно незабавно прекратяване на наемните отношения.

Женски пазар и пазар "Димитър Петков" отвориха врати днес при засилени противоепидемични мерки за борба с COVID-19 и в следващите два работни дни, в които тържищата могат да функционират според заповедта на здравния министър, ще бъдат прилагани още по-строги правила за организация на работа и достъп на клиенти в пазарните площадки.

"Продължаваме с драконовските мерки, които въведохме тук на Женски пазар, за да гарантираме здравето и сигурността на хората в борбата срещу коронавируса. Пазарната площадка е с ограждения, движението е еднопосочно с пропускателен режим с КПП на входа и на изхода на пазара, за да ограничим струпването на хора пред сергиите. Допускат се по 80 човека в зеленчуковата зона и влиза нов клиент на принципа "влязъл-излязъл", като охраната е с постоянна връзка по радиостанциите, за да може да реагира веднага и да управлява потока от хора.

Търговците са снабдени с необходимите предпазни средства и знаят, че който не спазва изискванията рискува моментално прекратяване на договора си за наем. Именно с развалянето на договорите на трима от наемателите показахме, че ще бъдем безкомпромисни“, обясни Драгомир Димитров, изпълнителен директор на "Пазари Възраждане" ЕАД.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
егати и терора ...
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече и в "Гражданска отговорност" работят кучета..........
4
1
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 4 години
Затова оставиха веригите - всички служители са с маски и ръкавици, по 100 пъти се дезинфекцира, и не може да влезеш без да са ти напръскали ръцете! На *** колкото и да им говориш...
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остава си същият бациларник пускайки 80 човека да влезнат.
2
0
 
8
 
! Отговори
azz преди 4 години
Може ли така и на битака в Малашевци?
1
5
 
11
 
! Отговори
много гот преди 4 години
Шведите от дума не разбират. Дано да окапят и останалите мърльoвци в миазмата, наречена Женски пазар.