Цветелин Кънчев иска много строга карантина в цяла България

Трябва да има разбиране между полицаи и роми
Обновена: 17 апр 2020 11:06 | 17 апр 2020 10:00, Елка Василева
73

 

Напрежение в кварталите "Факултета" и "Филиповци" заради мерките срещу разпространението на COVID-19. Вътрешният министър посочи, че там са насочени допълнителни екипи на Жандармерията, за да не се допусне ескалация.

Над 20 са заразените с коронавирус в тези квартали, по-първоначални данни. Появи се информация и за подготвяне на протест заради блокадата.

Още по темата

Късно снощи имаше такива нагласи. Опитвам се с целия авторитет, с който разполагам, да ги убедя, че няма нужда. Не е подходящ момент за такъв протест. При събиране на много хора накуп рискът от разпространението на пандемията е много по-голям", коментира лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев в "България сутрин".

Кънчев настоя за много строга карантина в цялата страна.

"Не само в ромските квартали, на нас ни трябват изключително строги мерки в цялата държава", категоричен бе лидерът на "Евророма" пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че хората в квартал "Факултета" живеят в чистота и спазват лична хигиена.

"Искам да чуя, че при ромите процентът на заболеваемост е по-голям. Досега не е казано такова нещо. Аз мисля, че процентно нещата се движат пропорционално. Вирусът не подбира. Ако някой си играе на ксенофобия, при вируса това го няма", заяви още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пак се прави на министър
51
0
 
4
 
! Отговори
Този Кънчев преди 4 години
Не беше ли в панделата.... Защо са го пуснали ?
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време проявих разбиране към едни роми и да ви кажа не ме разбраха помислиха ме за глу па к и ме обраха а аз просто исках да им помогна защото ми казаха, че искат да работят и ги питах колко искат а те ме излъгаха и после си викнаха още авери и ми взеха 11 пъти повече от договореното в началото и да ви кажа приключих с тия повече няма да общувам с тях въпреки това онзи ден идва един и ми вика да ти правим покрива за 5 лв.!Естествено казах Нееее а той ми вика защо !?
49
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 4 години
Коментар 39 не съм го писал аз.Някой използва моя ник.Освен това пишещия не знае че куршумите дум дум са забранени.*** какво да го правиш!
48
2
 
8
 
! Отговори
Мегачеп преди 4 години
Ауууу, ама Цецко Кънчев шмърканчето знаел сложни купешки думички като ксенофобия, пандемия, вирус.....умничкият ми той кокаиноунищожител.
47
1
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Хората във "Факултета" живеели в "чистота и спазвали лична хигиена "!!Да се смеш или да плачеш !!
46
1
 
20
 
! Отговори
Трябвало да има преди 4 години
разбиране между полицаи и роми?Какво разбиране,като ролята на едните еда взискват спазване на реда,а на другите да изпълняват.Какво не разбиратниско интелигентните?Какви етнически традиции им дрънкат в кофите?Това,което не виждали,не ги плашело?Виждат полицаите,но не изпълняватнарежданията.Заради *** ще страдаме-ще напълнят болниците купищанеосигурени и хем ще плащаме да ги лекуват,хем за нас няма да има място.Крайно време е нещата да си намерят логичното място.
45
0
 
6
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
До ЧИТАТЕЛТова се базира на факта, че преди да бъде тестван, един от местните жители си измил ръцете
44
0
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
....И допълни, че хората в квартал "Факултета" живеят в чистота и спазват лична хигиена....Радостна новина.Настроението ми се повиши. Денят е хубав.Преди си мислех за нещо друго.....
43
5
 
9
 
! Отговори
асд преди 4 години
До ветеринарен лекарТрябва всеки да се изолира и да няма никакви контакти, или ще го берем година и нагоре. За съжаление българина е просто животно и не разбира
42
13
 
4
 
! Отговори
ъъъ преди 4 години
Не знам защо много хора едва ли не обвиняват ц иганите за създалата се ситуация. А всъщност те са също жертви, че и повече от нас. Я си представете какво щеше да се получи в Народното събрание, ако веднага след първия случай не бяха тествали всички останали. В момента почти всичките ни 240 любимци щяха да са тръшнати по болниците, а контактните им лица по непърва линия щяха да берат душа по домовете си. Това обаче стана в махалите, не са го предвидили, може би.
41
5
 
14
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 4 години
този вирус не може лесно да се спре,или не трябва да има карантина,или карантината трябва да е поне 1 година.Скоро няма да се успокоят нещата.Силно е зарен вируса,тих инкубационен период,много бавно оздравяване,при някои болни има повторяемост,безсимпомно носителство.Създаден и узпуснат от лабораториите в Уханнай-вероятно не- нарочно.Китай спечели третата световна война.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
???
39
3
 
23
 
! Отговори
Nona преди 4 години
"Искам да чуя, че при ромите процентът на заболеваемост е по-голям. Досега не е казано такова нещо. Аз мисля, че процентно нещата се движат пропорционално. Вирусът не подбира. Ако някой си играе на ксенофобия, при вируса това го няма", заяви още той. Няма да чуеш защото ТОВА е забранено да се говори!!!!Ама пък е много. Удобно,да живее. Свободата на словото!!!
38
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко трябва да си *** да подкрепяш и промотираш още по-строги мерки, при положение че държавата умира, все още харчите последните си спестявания и не осъзнавате, че с тези или още по-строги мерки скоро ще ровите в кофите. ***
37
4
 
34
 
! Отговори
SS преди 4 години
точно така: трябва да има разбиране между полицаи и роми.За целта, полицаите трябва да са с АК-47 и да го ползват с 'дум-дум' за повече 'респект'
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли ще има по-строги мерки на всякъде понеже народа ще се обедини пък така като затворят един квартал народа не се обединява понеже това не е неговия квартал.
35
0
 
49
 
! Отговори
6 преди 4 години
Значи аз да работя да спазвам времеви коридори и още ограничения да ми налагат та да ви плащам помощите миризливи *** а. Нема да стане.
34
0
 
37
 
! Отговори
ИИ преди 4 години
Това и е основният проблем на нашата мила татковина. Някакви нереализирани мутри с твърде съмнителна репутация и още по-спорни интелектуални способности се изказват по въпроси, от които не разбират нищо. А хората, които разбират от това(казват се вирусолози), са натикани, незнайно защо, в ъгъла. Може и това да е правилното решение(още по-стога изолация), но от устата на Цветелин Кънчев то звучи нелепо!
33
0
 
37
 
! Отговори
4epa преди 4 години
ТОЗИ ЗАЩТО НЕ Е В ЗАТВОРА- ЕТО ЗА ТОВА БЪЛГАРИЯ Е В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ !!!!!!!!!!!!!