Фандъкова: Търпение, за да не се налага да понасяме още ограничения

Движението в София е свободно, градският транспорт се движи
Обновена: 17 апр 2020 10:45 | 17 апр 2020 10:18, Елка Василева
191
Фандъкова: Търпение, за да не се налага да понасяме още ограничения
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БГНЕС

Движението в София е свободно. Градските линии до крайните квартали работят нормално. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова по Нова тв. По отношение на хората, които не могат да се вместят в коридорите за напускане на столицата, градоначалникът посъветва работодателите да променят графика на служителите си.

„Градският транспорт се движи. Ограниченията са за линиите извън София. Ситуацията е необичайна, но е продиктувана от поведението на много от нашите съграждани през вчерашния ден. В крайна сметка Националния оперативен щаб е длъжен да се погрижи за това заразата да не се разпространява в страната“, заяви кметът на София.

„Тъй като все още няма ограничения за движение в самия град, трябва да осъзнаем, че отговорността ни е много голяма“, посочи още тя. „Разбира се, ситуацията е необичайна и динамична. Всички ние сме длъжни да следим какво се случва, за да предприемем адекватни мерки", допълни Фандъкова.

Още по темата

По думите й всеки от нас трябва да пренастрои ежедневието си по начин, по който максимално да се съобрази с въведените мерки.

„Предлагам да оставим компетентните служби да се погрижат за конкретните случаи, но посланията ни да бъдат до всички. Аз съм убедена, че някои от вчерашните случаи наистина са излизали за работа или за да се погрижат за тежко болни. Но това бяха единични случаи. Повечето не знам дали осъзнаваха, че могат да пренесат заразата", посочи още Йорданка Фандъкова.

„Грижите ми са за хората тук, които спазват правилата и търпят неудобства. Остава задължението да носим маски. Вчера видях много хора, които се движеха и разговаряха с техни приятели, които бяха без маски. Остава забраната за паркове, градинки и пазари", каза тя.

По данни на Столичната община - положението в кварталите „Филиповци", "Факултета" и „Христо Ботев" се нормализира. На този етап нямало данни за напрежение, въпреки въведените по-строги меки. „Районът е много рисков. Там има няколко огнища, затова призовавам хората да не се поддават на провокации. Организирала съм през следващите дни социално слабите да получат пакети с храна", заяви кметът на София.

Тя призова всички да проявят още малко търпение, за да не се налага да понасяме още ограничения. „Движението в София е свободно и това трябва да се оцени. Виждаме обаче какво се случва в Белград, виждаме и други градове, не искаме това да се случи ", каза още Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
9
 
! Отговори
Марин преди 4 години
Ако всички бяхме разумни същества такива ограничения нямаше да има, но уви. Навсякъде е така но като процент в България *** са повече.
26
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще налагат ограничения докато вземем тоягите и отидем в парламента и министерски съвет.Това ще стане накрая.А оня мишок банкянски пак ще получи сърдечен пристъп но тоя път няма да му се размине.
25
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търпим вече цяло десетилетие средновековния феодализъм на герберите. Повече няма да ги търпим да ни връщат в пещерите.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората са казали ! - от играчка накрая става плачка.Историята го е доказала с един случай в който ставаше въпрос за хляб и пасти.
23
4
 
17
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Те не ни настройват един срещу друг, ние винаги сме били така, такъв ни е нрава. Затова и стоим на едно място като нация, че и дърпаме назад. Винаги ще се делим на граждани и селяни, нелепо е но е факт.
22
13
 
3
 
! Отговори
ТЪРПЕНИЕ преди 4 години
защото ще понасяме и по-строги ограничения! Навлизаме в турбулентната зона. Имаше една хубава симулация как вирусният облак от кашлящ човек се разпространява над рафтовете в супермаркет и пада в съседните коридори...Който не го е гледал, да види в тубата /watch?v=md6G2hqrhBE
21
8
 
8
 
! Отговори
сбогом селяни преди 4 години
И да не се връщате
20
7
 
24
 
! Отговори
Корнелия номер 1 преди 4 години
Целта на ГЕРБ е установяване на фашизоидно-мутренска диктатура в БГ!
19
7
 
19
 
! Отговори
xaxsas преди 4 години
Не бях влизал в никакви медии от 2 седмици и живота пред блока е прекрасен вчера имаше над 50 човека на площадката от 3 до 80 годишни и всички бяха усмихнати! Не си унищожавайте имунната система като постоянно се зъбите на монитора. Журналистите просто работят, а политиците просто отговарят на въпроси. Нищо не се случва, възползвайте се от карантината и мислете за емоционалното си здраве! Чао отивам при мама и брат ми, а след това ще се видим на пейка пред блока с куче и маска на лице!
18
4
 
34
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Ще наложат още ограничения бъдете сигурни. Те много добре знаеха, че ще има хора които ще пътуват за празниците, но въпреки това не ги спряха. Сега използват това за оправдаване за да наложат още ограничения.
17
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още малко ще ви потърпим, селянко.
16
2
 
17
 
! Отговори
Boyan преди 4 години
Не позволявайте недоразумения. Не позволявайте да ви настройват един срещу друг!!!
15
4
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Десет години ги понасяме,имаме още малко търпение май...
14
18
 
1
 
! Отговори
Лорд Златко от Факул преди 4 години
Ромите не боледуват от коронката! Доказано! Само дъртите и деградирали българи се тръшкат!
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моето търпение свърши почти,казах до Великден ще търпя после край!Значи и понеделник и после няма да седя вкъщи!Така или иначе явно всички ще се заразим,а и няма да ги чакам да откриват по 20-40 заразени,слабо работят не си дават зор.Достатъчно време им отделих да ги търпя!!!!
12
6
 
13
 
! Отговори
ист преди 4 години
ДИВОТО ЗОВЕ. Селото зове селските софиянци. Гени.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тая да си ходи на село, айде!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мадам Къшлукова свали от екран Гюзелева и Стоянович.Същатото направи и либовницата но Домуса,назначена в Нова дърта тв,като махна Мира Иванова и Галя Щърбева. ами сложете Антошка Шаййката и Недялта Пикова да ви ......В краен случай маже и фандъчката да води някое предаване по руски.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дайте и да води уроци по руски по телевизията, народът да се успокои
8
5
 
38
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 4 години
За какво търпение ми говориш, г-жо, когато половината София вчера се изнесе да хапва домашно агнешко и зелена салатка? А аз си седя вкъщи като затворник? За какво търпение? Едните могат да правят каквото си поискат, дори с цената на евентуални жертви заради небрежността им, другите, понеже са глупави и си седят вкъщи.