Във „Факултета“ и „Филиповци“ едни от най-тежките случаи на COVID-19

50% от вчерашните тестове там са положителни
Обновена: 17 апр 2020 11:16 | 17 апр 2020 10:38, Елка Василева
136
Във „Факултета“ и „Филиповци“ едни от най-тежките случаи на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

От вчерашните проби на жители на столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“ 50% са излезли положителни на PCR тестовете, стана ясно на днешния брифинг на Националния оперативен щаб. /За последните два дни там бяха направени 160 бързи теста. 20 от тях показаха положителен резултат и на тези 20 са взети проби за ПСР. От тези 20 проби, 10 са потвърдени като положителни, тоест 50% от 20/.

„Гледах репортажи за натрупаното напрежение (във „Факултета“) и за опити за организация в мрежите на протести, но искам да напомня, че заповедта, която забранява събирането на повече от двама души, на публични събирания, никой не я отменял. Така че има съответни разпоредби, които трябва да се спазват“, каза ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

Той настоя да се изчака цялото проучване за двата квартала и „тогава да коментираме и разсъждаваме по тези процеси“.

Още по темата

„В двата квартала („Факултета“ и „Филиповци“) имаше впечатляващи съсредоточавания на случаи, включително и едни от най-тежките, които в момента в болница“, допълни ген. Мутафчийски.

По контролно-пропускателните пунктове на кв. „Факултета“ обстановката към днес сутринта обстановката е спокойна. Те са общо 23, а 5 са във „Филиповци“, предаде БНР.

Няма напрежение към момента. Снощното напрежение във „Факултета“ е било породено от битов инцидент – след употреба на алкохол и опит на няколко човека в нетрезво състояние да преминат един от контролно-пропускателните пунктове. Те са били върнати от органите на реда, няма задържани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
25
 
! Отговори
ОСТАВКИ? преди 4 години
РОМСКИТЕ МАХАЛИ - прибрахме си про ститутки, джебчии и професионални просяци от Европа. От 160 теста-80 са положителни!На въпроса какво се прави, за да не пламнат ромските махали Караянчева беше отговорила "Надяваме се това да не се случи"!ЗА ВСИЧКО ДО СЕГА БЕШЕ ВИНОВЕН ГРАЖДАНИНЪТ. АМИ ЗА ЛИПСА НА АДЕКВАТНИ МЕРКИ, ПРЕВЕНЦИЯ И КОНТРОЛ В РОМСКИТЕ МАХАЛИ - КОЙ Е ОТГОВОРЕН?Сега следва ОЩЕ КАРАНТИНА И МИЛИАРДИ ЗАГУБИ ПОРАДИ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!НА ЛУДИ НИ НАПРАВИХА, А РОМИТЕ ДО ВЧЕРА - БЕЗКОНТРОЛ!
58
5
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ПУБЛИКУВАЙТЕ ПОСЛЕДНИТЕ ПОМОЩИ ЗА КВАРТАЛИТЕ ОТ СУБСИДИИТЕ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ПО 8 ЛЕВА И СЪДЪРЖАНИЕ :БОБ , ОЦЕТ ...............................ТЕНИСКА И *** С ЛИЦЕТО МУУУУУУУУУ !!!!
57
5
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Да този вирус изглежда не лови повече от 15% освен ако няма масово заразяване.
56
0
 
9
 
! Отговори
фдсаф преди 4 години
До Лошото е Щом от 160 бързи теста 10 са се оказали фалшиво положителни, значи и фалшиво отрицателните,ще са максимум 10, което прави максимум 20 заразени - 12,5% .
55
0
 
8
 
! Отговори
То май кебапчетата преди 4 години
Ги раздава Каракачанов с любезното съдействие на Бойко Борисов.Ама и при ромите има деление. Едни ровят в кофите, на други се плаща да се придвижват с метла със скорост 100 м в минута.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 44 и да и не ;). Увеличението на средната продължителност на житова е главно резултат от намалена детска смъртност. Факт е че има известно намаление на смъртността и в напреднала възраст но не е толкова голямо колкото си мислиш, дори за последните хиляда години и е главно следствие на изобретяването на антибиотиците. Преди христа никой не може да ти каже колко е била средната продължителност защото няма данни...
53
1
 
3
 
! Отговори
до ,,лошото е,, преди 4 години
....че не знаем колко точно от отрицателните бързи тестове са фалшиво отрицателни,,От тест до тест има разлика. Сега са закупени по-надеждни тестове Не може понеже първото ти гадже е била Марийка, на всички след нея да казваш Марийка.А тестовете те са ,,бързи,, - позитивират се след 12-ия ден от срещата с вируса. Като теста с бременност.Бързо излиза резултата, ама не и на другия ден след секса.
52
1
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ОТ СУТРИНТА ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ :""" ФАНДЪКОВА И БОЙКО БОРИСОВ ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ ! НА ИЗБОРИТЕ 95 % ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ """ !!!
51
1
 
4
 
! Отговори
Лошото е преди 4 години
До дфсфдче не знаем колко точно от отрицателните бързи тестове са фалшиво отрицателни. Ако следваме логиката 50% от бързите тестове са фалшиви, ще се окаже, че сме изпуснали 70 човека заразени от общо 160 тествани.
50
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия сега да им занесе кебапчета, а не само по изборите
49
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, тези социално слаби граждани от Факултета направиха дарения за кампанията ти и масово гласуваха за теб, защо мълчиш?
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само роми лекуваме.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 48 Аре изкарай ми такава статистика от нета...просто напиши името без да даваш линк( че ще го изтрият). Чакам!
46
0
 
17
 
! Отговори
Кочо Честименски преди 4 години
Трябва да ги пръскат отгоре с нещо, да не разнасят заразите.
45
0
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
Хахаха, бас хващам, че в момента си безработен.
44
1
 
8
 
! Отговори
сериал преди 4 години
Ако днес са 50 човека заразените при Р2, колкото дават на този вирус средно, означава че утре са 100, вдругиден 200, после 400 и така. Но като се има предвид тея квартали и населението там Р4 го стигат от всякъде или сметката е днес 50 утре 200, вдруги ден 800, след това 3200, 12 800 заразени на 4-ия ден. Но всички знаем че заразените са много повече от тези които са тествани.
43
0
 
9
 
! Отговори
дфсфд преди 4 години
Грешката е моя,извинявам се. Значи отсяваме първо с бързи тестове 20 от 160 човека,после правим на положителните PCR тест и половината от тях са положителни,което значи 50 % така ли ? Ами да им направят трети тест на тия10 човека и така 100% от тестовете,ще са положителни. Иначе ,ако се смята както трябва, се гледат процентите от всички тествани, 10 от 160 човека са 6,25% ,защото ако тестват пак тия 160 с PCR тест, 10 ще са заразени.
42
2
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 4 години
Аз не обиждам, боряна със статистически данни. Ти даваш изключения от правилото, много са умрели и преди 18, но няма да чуеш за тях, защото не са известни писатели и художници. Извади статистика и тогава говори.
41
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС и БСП няма ли да защитят електората си от репресиите на ГЕРБ?
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 44 Ти си изперкал тотално, бе!Я виж колко велики музиканти, артисти, интелектуалци, писатели през 18 век на какви години умират. 40 години средна продължителност беше когато човека откриваше огъня, бе малоооумник!