Във „Факултета“ и „Филиповци“ едни от най-тежките случаи на COVID-19

50% от вчерашните тестове там са положителни
Обновена: 17 апр 2020 11:16 | 17 апр 2020 10:38, Елка Василева
136
Във „Факултета“ и „Филиповци“ едни от най-тежките случаи на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

От вчерашните проби на жители на столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“ 50% са излезли положителни на PCR тестовете, стана ясно на днешния брифинг на Националния оперативен щаб. /За последните два дни там бяха направени 160 бързи теста. 20 от тях показаха положителен резултат и на тези 20 са взети проби за ПСР. От тези 20 проби, 10 са потвърдени като положителни, тоест 50% от 20/.

„Гледах репортажи за натрупаното напрежение (във „Факултета“) и за опити за организация в мрежите на протести, но искам да напомня, че заповедта, която забранява събирането на повече от двама души, на публични събирания, никой не я отменял. Така че има съответни разпоредби, които трябва да се спазват“, каза ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

Той настоя да се изчака цялото проучване за двата квартала и „тогава да коментираме и разсъждаваме по тези процеси“.

Още по темата

„В двата квартала („Факултета“ и „Филиповци“) имаше впечатляващи съсредоточавания на случаи, включително и едни от най-тежките, които в момента в болница“, допълни ген. Мутафчийски.

По контролно-пропускателните пунктове на кв. „Факултета“ обстановката към днес сутринта обстановката е спокойна. Те са общо 23, а 5 са във „Филиповци“, предаде БНР.

Няма напрежение към момента. Снощното напрежение във „Факултета“ е било породено от битов инцидент – след употреба на алкохол и опит на няколко човека в нетрезво състояние да преминат един от контролно-пропускателните пунктове. Те са били върнати от органите на реда, няма задържани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да от 40 направени теста 20 заразени.Обаче скачат на бой на полицията и Бойко какво чака и не напълни водните оръдия с дизифектант?
78
16
 
17
 
! Отговори
Един от вас преди 4 години
Драги съотечественици,Помните ли какво Венци Мутафчийски говореше в началото? Спомняте ли си?Как нямало страшно, как вируса бил грипоподобен с малко по-висока смъртност, как не се налагат извънредни мерки... Изведнъж се обърна на 180 градуса. Питам се аз лично и ви съветвам и вие да разнърдате умовете си и да помислите също какво е провокирало този обрат!Поздрави,Един от вас
77
0
 
41
 
! Отговори
:((( преди 4 години
Ако е истина, че ромите в столицата са около 200 000 заедно с придошлите адресно нерегистрирани и живеещи на катуни, какво излиза?Излиза, че около 100 000 заразени щъкат из София и когато се каже, че ще слагат КПП-та на кварталите, където те са преобладаващо население, вдигат вой до небето, че са дискриминирани.За такива народът казва "Търсят си го".КЪДЕ Е БХК ДА ЗАЩИТИ ОСТАНАЛИТЕ ГРАЖДАНИ НА СОФИЯ, ЖИВЕЕЩИ ПОД ЗАПЛАХАТА НА ВСЯКА КРАЧКА ДА ГИ НАКИХА ЗАРАЗЕН РОМ ??????????
76
4
 
7
 
! Отговори
До 78 преди 4 години
Ти тръгвай, аз ще се оставя да ме "манипулират"
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да ви имам статиятав заглавието 50%, после като прочетеш от 160 тествани 20 положителни от които половината потвърдени (10 броя) т.е 6.25% положителни от всички тествани.сега ако искате да се упражнявате с нова статия може да напишете, че 50% от бързите тестове дават фалшив резултат (от 20 положителни само 10 са потвърдени)
74
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как постепенно лъсва истината.Царят е гол, но царедворците усилено го отричат .А на всеки който го каже на глас се нахвърлят.Манипулират ви.Излезте и покажете че сте народ , а не покорна рая.
73
8
 
8
 
! Отговори
Ваньо преди 4 години
До 78Ти си луд бате.
72
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седенето в къщи и маски не помагат от грип.Подложени сте на невиждан терор и манипулация.Осъзнайте се.Събудете се.Няма да изброявам доказателства и факти, само помислете , реалният брой заразени и нищожния брой тежки, и няма умрели от вирус директно .Следва голям глад и криза.Това правителство ви манипулира и разболява.Правят ви роби.Помнете се
71
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече и на най заблудените им става ясно , че всичко е преекспонирано и че правителството е срещу народа си . Мутафчийски е некадърник шут, една кукла в театър .Значи индийците насила в болница, въпреки че не плащат застраховки. Само че това показва че отдавна огромно количество са заразени и няма камиони с трупове .Тоест всичко е една лъжа и театър , а целта е друга . Нов световен ред.Вдигайте се ако искате свобода.
70
6
 
12
 
! Отговори
ъъъ преди 4 години
Да не ставам лош пророк, ама предчувствам, че в най-скоро време на някои от "героите" ни ще им се наложи да "пипнат" вируса и да се самоподложат на "доброволна" карантина. Тоя филм също сме го гледали.
69
11
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 4 години
Абе нали лъжеца генерал майор професор доктор погребален агент Мутафчиев с недомлъвки намекваше че нямало да стигат моргите,чувалите за трупове и леглата за болните!Крият за реално заразените но всяка лъжа лъсва накрая!Само какъв ужас ни очаква нямате си на представа!В таз обрулена и бедна държавичка!Италия ще ни се види като забавачница!
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За ромите във Варна важи ли нареждането да ходят с маски? Масово ходят без маски и даже в хранителните магазини влизат така .За таях има ли карантина или не?
67
10
 
16
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ей само хейт ви е в главата. Хибридните войници действат яко. Ако си седяхте на задните части на 13 наистина можеше да почнем да разхлабваме мерките Този вирус още не е разгадан от учените и не се знае колко е опасен ама *** фашизъм му е в главата пък генерала какъв е бил и т.н. Мутафчийски е герой от войната
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ся тия ще отнемат медицинския ресурс и утре ваш познат ще му се случи хоп.
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, направо са се "счупили" от тестове...
64
3
 
2
 
! Отговори
Пъндъкова ко речи? преди 4 години
за *** ко речи? Вие търпете и не гледайте натам...
63
0
 
41
 
! Отговори
БЕЗНАКАЗАНОСТ? преди 4 години
"Няма задържани"А от любителско видео ясно видяхме как роми удрят полицай???Чудя се ако аз ударя полицай дали ще ми се размине?В САЩ след подобен случай щеше да има труп и няколко задържани.
62
3
 
15
 
! Отговори
Таня преди 4 години
До АнонименНе трябва да четете само заглвието.От 160 бързи теста има 20 положителни, от тези 20 положителни бързи тестовове има 10 потвърдени с ПСР - за тестовете се отнасят 50%, а не за хората.
61
3
 
6
 
! Отговори
кара.канчева преди 4 години
Сега ще видите " хвалят ме от Аделаида до Амстердам " .Държавата е виновна за многото заболели медици и гетата .
60
2
 
18
 
! Отговори
асдфда преди 4 години
И щом от 2 месеца се връщат от чужбина жители на тия квартали и мерки там взеха онзи ден,а там са ей така( сплитам пръстите на двете ръце ) и заразените са от 6,25 до 12,5%, да направим сметка колко е опасен и заразен вируса.