Младен Маринов: С 2/3 е намалял потока на коли, излизащи от София

По думите му, мерките дават резултат
18 апр 2020 21:10, Нели Христова
76
Младен Маринов: С 2/3 е намалял потока на коли, излизащи от София
Снимка: БГНЕС

София бе блокирана от петък и движението от и към столицата вече се извършва в два часови диапазона и то с при много по-строг надзор от властите върху причините за пътуванията. Това вече дава резултат, според вътрешния министър Младен Маринов пред "Канал 3"

"Имаме намаление с 2/3 на потока автомобили, които излизат от София", казва министърът. "В момента са равни влизащите и излизащите, което значи, че сме постигнали целта да пуснем само хората, които отиват на работа или имат основателна причина".

Маринов отчете и фактът, че всеки човек сам за себе си приема причините си за пътуване, като важни, но подчерта, че печеното агне и козунакът за родителите не могат да попадат изключенията на КПП-тата.

"Яд ме е за хората, които спазват карантината. Мога да кажа, че това са мнозинството от хората", продължава Младен Маринов. "Имаше случай на тинейджъри, които в Бистрица са си направили пикник, качили са си снимки в социалните мрежи, а днес всички са в СДВР и съжаляват, но вече е късно. Трябва да знаят, че те влияят на останалите, които спазват мерките".

Най-добри резултати дава контролирането на контактните лица с доказано заразен с коронавирус, според министъра.

"Благодаря на служителите на МВР, че се лишават от отпуските си в тези времена на криза", споделя още Маринов и потвърждава, че потвърдените случаи на заразени полицаи са 30, от които двама вече са дали две последователни отрицателни проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
0
 
! Отговори
сдасдас преди 3 години
Вчера пък имаше събиране на рокери с мотори и без маски. Не се обадих на 112. Мисля, че трябва да има повече полицаи по улиците. Няма как да не забележиш и чуеш 10 рокери ако имаш полиция във всеки квартал. Но да, тези, които нарушават ограниченията подкопават усилията на останалите.
57
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Тревогата покрай липсата на работа и пари,които дават сигурност съпътствана със страх и паника оказват ли здравословно въздействие на възрастните и какво общо имат тези проблеми с децата,които са далеч от конфликта и явно за това тях не ги събаря въпросният вирус,за който повече се говори и вярва на авторитети без доказателства и сериозни аргументи,каквито няма и не ще бъдат показани.Всичко е психо атака и въздействие на колективното съзнание да приеме една фалшива заплаха и да има страх.
56
1
 
8
 
! Отговори
Кратунотрошач преди 3 години
Този имбесил със сигурност не знае точната математическа стойност на 2/3, още по-малко пък как се калкулира намаление с 2/3. Очаква го бляскава кариера в кратунистан.
55
1
 
4
 
! Отговори
Храна за размисъл преди 3 години
Замислете се върху следното: Защо заболяват уж само възрастните хора,но не и децата? Каква е разликата като стоя вкъщи или съм навън? Вирусът да не би да има избирателни способности? След като се сблъсква светът с един нов проблем и вирус какво ви дава сигурност и гаранция,че тези тестове и мерки са правилните и кой гений за толкова кратко време ги измисли,създаде,запипня да ги произвежда и ги пусна да се продават и използват? Дали те не са били отдавна произведени и подготвени и само като се пусна мухата за вируса някой започна да печели пари и да контролира нещата да вървят по план? Ако стар
54
0
 
7
 
! Отговори
серена преди 3 години
Страхотни разсъждения и страхотно облъчване,като информация.Другарю милиционер,старши шофьор,потока е намалял,защото останаха пътуващите за ... Луната.И морските и зимните ни курорти пращат от корони и вируси,а в понеделник само гледай,като тръгнат да се прибират натоварени здраво,догоре!Тогава брой,ако можеш!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още 20 кила и е готов за министър на отбраната или поне за министър на спорта.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме да видим данните от капепетата, за да можем да си сметнем и сами колко е намалял трафикът. Има данни, нали? Иначе излиза, че ни облъчват с фалшиви непроверени изсмукани от пръстите лъжи, набедени за "новини" от най-високо ниво.
51
3
 
20
 
! Отговори
КПП идиот преди 3 години
Другарю милиционер, бивш мутренски шофьор, с тия КПП-та пазите вятъра ...
50
0
 
19
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
В понеделник входящия поток към София ще се увеличи с две трети и не съм пророк.
49
0
 
8
 
! Отговори
К преди 3 години
Тоз трябва да земе малко сок и зехтин
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! пред храмовете беше пълно вярващи и останаха по дълго от други години.
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и какво като са намалели, какво си мислите че правите безбожници жалки? какво си мисли че прави езичника в Банкя. не забравяйте че БОГ вижда всичко и не забравя.
46
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ченгесарски номера, появяват се само за да настройват хората едни срещу други. А данните, които чете генералчето-касапин, никой не ги е проверявал. Може да си пише каквот си иска.
45
2
 
10
 
! Отговори
Христос Воскресе! преди 3 години
Честито Възкресение Христово!"Рипни Калинке, да тропниме, да се пукат душманите"!
44
5
 
22
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Тоя кви глупости расправя - разболях се февруари - веднага на лекар и личната вика ето ти антибиотик и витамини - няма тестове за ковид и няма как да ти кажа кво си хванал , станеш ли много зле - припадаш задушаваш се - звьниш в бьрза помощ ако е бил - ковида кво правим с колко хора сьм контактувал преди да се разболея и след като оздравяхВсичките им мерки са *** работа
43
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам на хора с един пръст чело.Дори да носят очила.
42
18
 
19
 
! Отговори
Иху преди 3 години
Да де само че тези хиляди дето се изнесоха и ни се подиграха на нас и на държавата, сега държавата ще им го върне, защото в прозореца от два часа няма да могат да минат всички и ще спят пред Кпп и ще вият и ще звънят по телевизиите, но журналистите ако са журналисти трябва да ги игнорират
41
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не беше ли шАфьорчето на Маджо. Гледам министърче го е направил шАфьорът на Маргините.
40
1
 
26
 
! Отговори
Дачо преди 3 години
Еми ще намали с 2/3.Те 70% от колите не са в София
39
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези нали само веднъж дневно щяха да манипулират, така де, информират? Защо пак правят "брифинги" на всеки кръгъл час?