Хиляди се опитаха да влязат в София, множество бяха върнати

90 души са попълнили невярна информация в декларациите си
20 апр 2020 14:34,
434

Хиляди се опитват да се върнат в столицата. Влизащите в София задължително ще подават декларации, в които ще посочват на какво основание се връщат в града.
Още по темата

Всички минават през щателна проверка от органите на реда. Изисква се наличие на специална декларация, в която да бъде посочена причината за влизане. Ако е заради работа, е необходимо да бъде упоменат телефонен номер на управителя, за да може от МВР да се свържат с него и да потвърдят предоставената информация, съобщава Bulgaria ON AIR.

Към момента ситуацията е спокойна, но не такава бе сутринта. На редица шофьори, решили да влязат в София в последните от четирите почивни дни, се наложи "да отбият вдясно" и да се върнат. Опашката на пункта на АМ "Тракия" на моменти стигаше до 1 км. А над 90 са вече откритите нарушения с невярно попълнена информация в декларациите.

"Хора, които декларират трудова ангажираност, се оказва, че са регистрирани в Бюрата по труда. Други декларират, че работят в конкретни търговски дружества или предприятия, но нямат договори", посочи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Със специални камери от МВР могат да проследят всеки, който се опита да премине през блокадата.

"Хората, които ще се появят на КПП-тата на вход, ще трябва да декларират отново обстоятелствата, поради които се налага да посещават столичния град, така че това, което ще декларират в тези документи ще бъде сравнявано с документите, които са декларирали на изход на София. И ако се окаже, че има разминаване с декларираните обстоятелства, ще има образувани проверки, които ще бъдат докладвани в районна прокуратура", разясни Хаджиев.

Глобите за неподчинение и неизпълнение на полицейските разпореждания, както и за невярно попълнена информация, са между 100 и 300 лв, включително до 3 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ако бях щях да се прибера във вторник или сряда.Хич да не ви пука-кефа цена няма!"Кучета и котки може а хора-не!Хайде-де!Гочо Булгуров има пари да си плати една глоба!"
281
2
 
6
 
! Отговори
az преди 4 години
Почнаха ли вече да пускат жените си по колоната да облекчават ситуацията?
280
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера имаше една майка дето плачеше пред камерите, че не можела да се прибера с децата си.А тя напуснала София за да си ги прибере вкъщи.Ама защо мисирката журналистка не се сети да е попита, като е отишла в четвъртък да си прибере децата и това била основателна причина, защо се прибира чак в неделя следобяд.Тази България била огромна 3 дни ги прибира
279
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде, хайде, недейте сега да ревете, че висите по КПП-тата. Никой не ви е закарал насила там. Сами се насадихте на това положение.
278
11
 
4
 
! Отговори
При... преди 4 години
условие, че свободна БЪЛГАРСКА София е била превзета през 809 година по Великден, от Хан Крум, като град Средец - справка Уикипедия, и дадена да се населява от БЪЛГАРИ, Вие кореняк-софиянците от кой болярски род на Крум сте, и С кой документ ще го докажете? Или и вашите прародители са новодошли с каруците, шалварите и опинците? Някои дори и четем и колкото повече четем, толкова повече прозирате на "фалш" !
277
4
 
18
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Гледах ги сутринта на кпп-тата какви актьори го раздавах, как били ги оставили на улицата, спали в колите си ...Изкараха се жертви, а не нарушители.Дано е им за урок, освен глобите, ще си откарат часове в тапи и задръствания и който не успее да мине до 10 часа, да се пробва утре сутринта в 6
276
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така, за тези 2% да няма прошка. Защото са заразили поне 300 в провинцията
275
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еее, сега, като върнете пpocтия провинциален бачкатор трябва сам да си сипвам бензин на бензиностанцията... Аман, бе. Какво ще правим сега?! Също доста мякащи сервитьорчитъ чувам са останали по селата. Цял живот заплатата в плик, не платили стотинка осигуровка и сега пари няма. Ужас. Ами склададжиите?! А касиерките?! А чистачките?! Кой ще ми чисти от прах бюрото сега, докато си работя от вкъщи?! Всичко си остана в прованса. Еее, аман. Сринаха икономиката. Падение голямо, голяма загуба. Ааааахаха
274
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казаха, че в четвъртък 17 хиляди автомобила са напуснали София.Дори да сметнем, че във всяка кола е имало средно по трима, това са около 50 хиляди.При 1.5 милиона население, се оказва, че около 98% са се съобразили с мерките и около 2% са се направили на тарикати.Следователно , тарикатите трябва да си получат заслуженото и да бъдат глобени, за да не изглеждат останалите 98% балъци
273
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Напротив. Деленето има смисъл, когато имаш огнище с много заразени и други селища с нулева зараза. Елементарно! Някои се опитват за да запазят здравето и живота на населението в провинцията, но дебелите глави с революционни наклонности искат да ядат агнета на теферич... Всеки кеф се заплаща по един или друг начин
272
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пише се на нашето здраве в София.
271
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЖоА ако някой живее в панелка в провинцията в град Х и не се обижда, като го наричат така, той също ли е софиянец? Странни критерии си описал - доста повърхностни.
270
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко това се пише на сметката на тиквата и той ще гледа като бай Тошо когато му казаха, че е никой.
269
1
 
15
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
Точно така за държавните служители. МВР да изпраща преписките до ведомствата и глоби
268
2
 
7
 
! Отговори
Жо преди 4 години
СОФИЯНЕЦ е човек,за който най-долната част от сградата се нарича "партер", а над партера се намират етажите.СОФИЯНЕЦ е човек,който не се обижда, когато го нарекат "кoпеле".
267
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 години
Нали се сещате, че не само на входа на София е така в момента? Деленето на София и провинция няма много смисъл. Има хора спазващи разпоредбите и хора неспазващи разпоредбите.
266
5
 
23
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 4 години
Всички обичаме крайбрежни разходки с биричка в ръка или печени ребърца на вилата! Ама точно сега ли му беше времето за пътешествия? Айде отбивайте вдясно....
265
3
 
20
 
! Отговори
Ани преди 4 години
За връщащи се държавни служители, директно дисциплинарни производства. Те, ако не спазват мерките, кой
264
17
 
11
 
! Отговори
Бойкоеб преди 4 години
Хахахахха, Бойко не пуща ората обратно в София. София е станала Бойковград, т.е. феодален град на Борисов с прилежащи крепостни селяни. Междувпрочем, това си е вид отмъщение на Величеството, за това, че не Му изпълнихте заповедта.
263
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедни нещастни затворници, понеже нникаква радост не ви е останала, като на гладиатоски стадион изпитвате оргазъм от нещастието на хора, които вие и много умния ни министър наричате "тарикати". Много от хората които ще висят по КПП-тата имат своето основателно право да се върнат дори по извратените критерии на МВР, но и те ще чакат в задръстването, и те ще се връщат обратно, ако двата часа са недостатъчни. Но на вас съчувствието ви е в Онзи орган, нали властта ви е осигурила Зрелище.