Хиляди се опитаха да влязат в София, множество бяха върнати

90 души са попълнили невярна информация в декларациите си
20 апр 2020 14:34,
434

Хиляди се опитват да се върнат в столицата. Влизащите в София задължително ще подават декларации, в които ще посочват на какво основание се връщат в града.
Още по темата

Всички минават през щателна проверка от органите на реда. Изисква се наличие на специална декларация, в която да бъде посочена причината за влизане. Ако е заради работа, е необходимо да бъде упоменат телефонен номер на управителя, за да може от МВР да се свържат с него и да потвърдят предоставената информация, съобщава Bulgaria ON AIR.

Към момента ситуацията е спокойна, но не такава бе сутринта. На редица шофьори, решили да влязат в София в последните от четирите почивни дни, се наложи "да отбият вдясно" и да се върнат. Опашката на пункта на АМ "Тракия" на моменти стигаше до 1 км. А над 90 са вече откритите нарушения с невярно попълнена информация в декларациите.

"Хора, които декларират трудова ангажираност, се оказва, че са регистрирани в Бюрата по труда. Други декларират, че работят в конкретни търговски дружества или предприятия, но нямат договори", посочи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Със специални камери от МВР могат да проследят всеки, който се опита да премине през блокадата.

"Хората, които ще се появят на КПП-тата на вход, ще трябва да декларират отново обстоятелствата, поради които се налага да посещават столичния град, така че това, което ще декларират в тези документи ще бъде сравнявано с документите, които са декларирали на изход на София. И ако се окаже, че има разминаване с декларираните обстоятелства, ще има образувани проверки, които ще бъдат докладвани в районна прокуратура", разясни Хаджиев.

Глобите за неподчинение и неизпълнение на полицейските разпореждания, както и за невярно попълнена информация, са между 100 и 300 лв, включително до 3 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
" Опитват" казват? Хм..И защо ще опиташ да отидеш някъде.Ако не живееш и работиш там? Защо беше това издевателство над всички "осмелили се да излязат" ? Аз съм сигурен.Че сте опропастили почивката или необходимостта на всеки наложило му се да е Там където е бил! То приказки в медиите! То закани! Май виновни няма! Психозата ни изигра лоша шега! И това ще мине! И гаранция че всички ще се приберат! Ако не днес,то утре или в други ден,Па даже и след месец! Плавно плавно всеки ще бъде там !
301
10
 
23
 
! Отговори
ѝ&#111 преди 4 години
Аз ако съм на местото на дежурните полицаи ще им спукам гьона на тези тарикати. Защото точно заради такива като тях седят и пазят КПП та. Демокрация може да има само в страна където културата и възпитанието са на ниво. Бай Ганьовщината е много голяма тук. Особено в София. Можем да се сърдим само на тарикатите в това положение не на държавата.
300
2
 
5
 
! Отговори
32 преди 4 години
Почна ли шоуто. Кво съ пропуснал
299
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина е инат и егоист. Повечето от тия още по Нова година са се уговаряли къде ще карат Великден и не променят нищо, щото така са решили. Сега обясняват гл.упости.
298
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До някоя_сини му са връзвай!..Просто прати мъжо си,зер според ТВОИТЕ ГОРДИ твърдения,той е "Най-добрия стрелец"...(в италианската армия).
297
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И после що държавата била в такова състояние. 100 000 тариката се изнизаха от София въпреки забраната! Ревете после че политиците са ви виновни - електората същия. Виновна е кокошкарската ни нация - винаги ще сме на дъното на Европа.
296
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 4 години
"Всичко далече от морето е провинция" също е израз на комплекс.
295
1
 
11
 
! Отговори
Германец преди 4 години
По същия начин се държите и тука, а после се сърдите на Макрон, че предпочита хора от Код Д'Ивоар пред вас.Ей току що гледах един с БГ номер "Т" (не го знам коя паланка е това) на магистралата с едно избушено БМВ се правеше на майстор и създаваше ситуации.Нема оправия за вас.
294
0
 
7
 
! Отговори
Оу преди 4 години
Връщащ се пенсионер , без добавки. Връщащ се държавен служител, с дисциплинарно наказание.
293
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 4 години
До SharkНищо не си разбрал. Тези, които визираш ти са си от вашите. Аз ти говорех за софиянци. Хора родени, отраснали и тежащи тук на мястото си.Ние няма как да се надуваме, защото при нас животът в този град е даденост.
292
8
 
3
 
! Отговори
vencislav преди 4 години
До АнонименЕ софианецо нали си чел ако можеш разбира се всичко далече от морето е провинция. И жалко че, тази година сезона ще започне късно за да можем да Ви скубем, скубем да плющите цаца вместо калкан пресен естественно току що извадена.
291
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 305Стига се прави с тея Младите. По ТВ дадоха поне 3ма чичяци с селски шапки отивали да садят домат. Аре стига ми се правихте на много умни дъртите. Сякаш не ви виждаме, какви сте на културни цялото ви поколение от бизнесмени до политици и простолюдиее.
290
4
 
18
 
! Отговори
Татул преди 4 години
Изобщо не ги жалетете тези. Вчера се обадих да честитя празника на приятел, който живее в малко родопско селце. Вика пълно е със Софиянци, не смеем да се покажем навън да не ни заразят. И навсякъде другаде чета че са налазили. Е това нормално ли е. Ако аз си седя в къщи, с действията си вредя само на мен, но ако изляза навън в този случай може да навредя на други да ги заразя. Това е дидеята на тази карантина. Тарикати са тези, да си търпят последствията.
289
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глоби за всички тарикати. Не ме интересуват Софиянцу ли били селяниии ли били. Еднакви са по акъл, щом не са спазили закона.
288
2
 
10
 
! Отговори
Рр преди 4 години
Сега държавата да докаже, че законите не са само за роми, но и за катуните с други, къде се връщат.
287
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 312 някоя_си Сега разбирам коментарите по ваш адрес от тази и други теми. То бива бива... ама чак толкова е невъзможно
286
1
 
15
 
! Отговори
До 303 преди 4 години
МВР да не вярва на сълзи на жени. А съпругите на дежурните полицаи сега как се чувстват
285
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 295 Това че пътуваш, не значи че разнасяш вирус. Ако си в София и кашляш, плюеш правиш същото, както би кашлял и плюл в градчето Х. Пътуването не е причина за разпространение на вируса, причината е неспазването на необходимата дистанция.
284
0
 
13
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 272. Не, не се ласкай, никой не ви завижда. А недолюбвани се, защото някои от вас се имат за нещо повече от другите. Не говоря за всички, защото имам приятели, имам и роднини в София, обичам да ходя там на гости, да се разхождаме, да идем на кръчмичка, харесва ми. Не че в Пловдив си нямаме кръчмички, имаме си и то хубави,но обичам да се видя с хората. Ама те са си кореняци и не се правят на велики. Ама разни като почнат да ми говорят "Отивам в провинцията", а той си отивал у тях....Смях.
283
7
 
4
 
! Отговори
До до 1 преди 4 години
Я кажете колко теста направиха при Вас? Както знаете масата от хората даже не разбират, че са изкарали вируса. В София се търсят болни под дърво и камък, изследваха полицаи, шофьори на градски транспорт, махалите, сега таксиметрови шофьори.Пак казвам, че не оправдавам хората тръгнали да се разхождат из България точно сега, но не съм съгласен, че проблема е София.