Незаконна ли е блокадата на махалите в София?

Адвокат внася жалба за нарушени права
Обновена: 20 апр 2020 10:04 | 20 апр 2020 10:03,
136

От миналата седмица са въведени частични ограничителни мерки на територията на кварталите "Факултета" и "Филиповци" в София. Заповедта предизвика различни реакции сред обществото, стигна се и до протест във "Факултета".
Още по темата

Адвокат Даниела Михайлова заяви пред "България сутрин", че са нарушени човешките права на живеещите в квартала и ще внесе жалба срещу мерките.

"Мерките трябва да бъдат изпълнявани от всички и да са еднакви за всички", подчерта тя. Според нея не е валиден аргументът, че двата квартала са огнище на заразата и за това са блокирани.

"Факултета" притихна, напрежението бе потушено

"Според данните, които получаваме всяка сутрин, не бих казала, че там има огнище. Данните от двата квартала сочат, че заразените са 6%. Този аргумент не стои сериозно", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Адвокат Даниела Михайлова каза още, че мярката може да предизвика напрежение. Но също така, че донякъде не е законна, защото заповедта не е публикувана на сайта на РЗИ, което е основно изискване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А беше ли законна блокадата на Банско? Михайлова защо не се заведе дело? Кой е расиста тежка категория тук?
70
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 4 години
Ами тогава, след като мерките трябва да са еднакви за всички, значи е незаконна и карантината на град Банско нали така?Не може за махалите "Факултето" и "Филиповци" да се внесе жалба заради стотици заразени, а за Банско, заради само четирима заразени да не се внесе жалба нали така? Нали е логично? Иначе какво е това? Не е ли дискриминация срещу нас, етническите българи?
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Т,ъ,па ов,цаЗащото да се защитават интересите на обществото, не е доходоносно!
68
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Блокадата е повече от законна, може по свят да се поставят под карантина определени региони, градове, квартали, села, кораби и т.н., но виждаш ли сега гладниците от БХК искат да създадат напрежение, за да приберат тлъсти пачки, всичко това на наш гръб, в това число на тези от Факултета и Филиповци. Това е мафиотска организация, която е крайно време да бъде унищожена, а ръководителите й вкарани за дълго в затвора.
67
2
 
26
 
! Отговори
Т,ъ,па ов,ца преди 4 години
Ако спазваха мерките,нямаше да са блокирани,елементарно.Защо не защитава правата на милионите ,който стоим затворени ,заради тях?Само те ли имат права в тази държава?5016
66
1
 
24
 
! Отговори
Мисъл преди 4 години
А дали целият този цирк не е, за да прикрие факта, че хората, живеещи в тези квартали ще бъдат изследвани безплатно, а всички други /балъци/ ще си плащаме.
65
3
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Карантината няма нищо общо с вируса и резултатите от това тепърва предстои да се разгърнат с пълна сила. Няма как някой да ме убеди, че при 30 години геноцид върху старите хора сега изведнъж се загрижиха някой да не загине.Трябваше точно рисковите групи да бъдат изолирани, а не всички, защото така няма да се развие имунитет и това ще продължава до безкрай..
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чуя, че тия имали права и ме избиват едни ..., ами имат и задължения, но никой не говори за тях. Да отиде тази като се загрижила толкова много за тях в малата и да вземе подписи от всички и ако не се разболее е права! Сигурно и онова дрогираното и то има права, но задължение да спазва закона няма
63
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не сте написали. че статията е платена от БХК, защо не направите разследване какви са хонорарите на тези адвокати?
62
0
 
29
 
! Отговори
Fool преди 4 години
Адвокат Михайлова като се е загрижила толкова за законност и блокада, що не хване да иде да живее там. Като ги защитават да идат там да си живеят. Етническата ми търпимост свърши одавна. *** са евтин електорат които закони не спазва.
61
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адвокат Даниела Михайлова=платена от ромския хелзински комитет.Предлагам и да се засели завинаги у ФакултетО.
60
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е за пари - БХК печели милиони от тези дела! Докато позволяваме на хора като тази Михайлова да се гаврят с нас безнаказано, ще имаме проблеми, ще има напрежение, ще има беззаконие. Сега е момента прокуратурата да покаже, че има топки и да арестува тазо алчен ***, за подклаждане за бунт и тероризъм!
59
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямата лъжа е твърде удобна на Винету и сега с новите откраднати милиарди плаща за телевизии и *** , за да всяват страх.Който носи маска е облъчен и го е страх да се опълчи на мафиотите.Трябва единение и протести.Ако искате да сте свободни мафията трябва да бъде измерена.
58
3
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Даже смъртността е много по-ниска от 5%, защото 80% го изкарват на крак и въобще не влизат в статистиката..
57
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До (-_-)Карантината е въведена за да не се увеличат смъртните случай, а не защото в момента има много смъртни случай от ковид. В момента няма проблем в България, всичко това се прави защото пп умно хора от теб могат да проектират смъртността в бъдещето ако не се вземат мерки. Трябва да си беззумно *** в което не се съмнявам, да не виждаш там където карантината не се въведе навреме че умрелите са много над статистиката за грип
56
2
 
6
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Може и да е права жената,не зная!Зная само,че е тръгнала срещу,не когото трябва и горещо я съветвам да се се вози в КОЛА!!!
55
4
 
2
 
! Отговори
Грух преди 4 години
И стига се делили по пол, раса, местоживеене. Това е атака срещу човечеството.
54
10
 
5
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Който е съгласен с фашистките ограничения на хунтата е кух *** и прoмит мозък. Хвала на Лукашенко, че не се подведе по манипулациите на международните престъпници. Даже си го каза, че правителствата използват ограниченията за собствена изгода и, че нищо не е свършило. Тепърва предстои кулминацията. Като резултат повечето ще завършите с ваксина, задължителна. Една от вероятностите е химическа кастрация, отколешна мечта на загрижения за вас Бил Гейтс.
53
0
 
26
 
! Отговори
Д.Т. преди 4 години
Докторе, а какво ви е мнението за блокадата на други села и градове в България? Докторе, какво ви е мнението за това, че 80% от хората в тези квартали никога през живота си не са плащали каквито и да е било данъци и че всички грижи, които се полагат за тях в момента са им подарък.
52
11
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Не, само ще кажа, че не подкрепям нито една партия в България и, че в страната умират средно по 300 човека на ден и с тия 40 загинали ковида за 2-3 месеца това няма как да е някаква опасност.. За епидемия е безсмислено да се говори въобше.. 5% смъртност.. Ай сиктиp бе!