До 2050 г. София - компактен, многообразен и адаптивен град

"Визия за София е в основата на промяната на общия устройствен план
204
До 2050 г. София -  компактен, многообразен и адаптивен град
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През 2050 г. София да е компактен, многообразен и адаптивен град, управляващ умело ресурсите си и включващ гражданите в решенията за бъдещето. Това предвижда планът „Визия за София“, който ще бъде в основата на промяната на общия устройствен план.

Още по темата

„Преди повече от три години възложих на главния архитект на София да организира подготовката на визията, която да бъде в основата на промяната на общия устройствен план. Този документ има много важна задача. С неговото приемане ще започнем работа по заданието за промяна в общия устройствен план, за да можем да гарантираме законово постигането на всички наши искания, които сега се затрудняваме да постигнем, заради съществуващия устройствен план“, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.
 
Стратегическият документ съдържа общо 24 дългосрочни цели за развитието на общината.

„Визия за София“ обхваща 230 ключови стъпки и 385 конкретни мерки за постигане на целите, разпределени във времето от 2020 до 2050 година.

„Смея да твърдя, че голяма част от проектите, които днес реализираме са подчинени на целите във визията. Но разбира се, много по-сериозно би било ако получим обединение не само на гражданите, но и на всички политически сили в Столичен общински съвет, за да може градът да има много ясен план за следващите години, който надхвърля всякакви мандати“, каза още Фандъкова.

За създаването на "Визия за София" през последните две години са проведени десетки изследвания, анализи и дискусии, в които са се включили над 10 000 организации и експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2050 година София още по пълна със селяни....
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Машината на времето е да хванеш самолета за Момбай и ако твхнологиите не са същите то хората ще са същите ама 1:1 с там сега ще са тук 2050
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то до 2050-та с тая политика всичко останало от БГ ще е в града-държава София и останалата част пустиня.Като в американските уестърни-ще се търкалят кълба от тръни и няма живо пиле!
76
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли ни струва селянката от Самоков да се снима от сутрин до вечер по медиите?
75
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да видите как ще изглежда София след 30 г. просто вижте някои Индииски град с население до 1 милион.
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, така ще бъде, почти сме на финалната права.Остана само на сфетофарите зеленото да се подмени с лика на Баце и визията ще е завършена предсрочно, няколко петилетки по-рано.
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХАХАХАХАХА"Визия за СОФИЯ" до 2050 гдина???/ХАХАХАХХАХАКОЛКОТО " визията за ЗЕЛЕНА София", ТОЛКОВА И ДРУГАТА. АМА СЕ ВРЪЗВАТ ДОСТА РИБКИ НА СУХО хахаххахаха
72
3
 
3
 
! Отговори
пепе преди 3 години
*** от колата няма да слезе. А и вие като му строите нови магистрали и бре*бавате и ГТ и пешеодците, дамо го стимулирате да не слиза от колата.
71
19
 
13
 
! Отговори
до 67 преди 3 години
Типично мнение на провинциален бачкатор или бедняк "кореняк" от краен квартал. Кой става по-беден в София, бе човек!? 2000лв. средна заплата по документи, а реално много повече заради заплатите в плик. Ученици редят колички в Икеа за 1100лв.. Касиерки с квалификация трети клас втория срок взимат по 1500, а хора с основно работят къртовски труд из складовете за 2500лв.. Кой е беден?! Карат ми по 2 БМВ-та на семейство. Цоцоланата накичена с 2кг злато, а шкембакът- с последен модел iPhone.
70
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкарайте паветата от булевардите!!!!
69
5
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
ВАЖНО!Ако искате да пречистите въздуха в София, горете както това което гори добре, като дърво и хартия, така и антимагнит, защото развалят алкала с магнити, фолиото е антимагнит, горете и фолио! И ще видите и сами и почувствате колко чист ще стане въздуха!
68
3
 
5
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 3 години
омпактен, многообразен и адаптивен град- с даскалка за лице
67
1
 
10
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
А софийските гробища ще бъдат ли компактни, многообразни и адаптивни за да се чувствам комфортно в тях.
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 години ли са нужни за да може гражданите да са част от процеса по звимане на решения? това са неща, които може да се адаптират за 1 месец! това е подигравка. ако това им е визията за 30 години назад, обречени сме.. компании , организации и какво ли не правят такива планове за 1 година
65
7
 
28
 
! Отговори
София преди 3 години
София се разпада и хората стават все по-бедни. Сградният фонд е стар, цялата инфраструктура е на доизживяване. Гетата се увеличават като брой и като мащаби. Правим ремонти на ремонтите всяка година. Крадливите управници не гледат 30 години напред със сигурност. Никой не го интересува какво ще става след него. Искат само да се задържат повече, за да правят далавери. Те 2 години напред не гледат, камо ли 30... Успех иначе :D Приказки от 1001 нощ...
64
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се през 2050г. българите да сме си научили урока и такива като гербавите да са един лош спомен.
63
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то няма да има държава до тогава
62
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 3 години
както и изключително мръсен град
61
4
 
4
 
! Отговори
ZOFIA umre преди 3 години
do 2050 sofia nqma da se kazva sofia a.. ZOFIA
60
3
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
А чиста София? Нали всички искате чиста София, знаете ли всички що е това антимагнитен алкал?Всички в София и бг наясно ли са какво е това алкал , и че служи за лечение, чистота и военни цели, отблъсквайки всякаква отрицателна материя, но развалят алкала с магнити, така че антимагнитен алкал. Със за дълго варена вода навлажняваш алкала. Има и алкални храни, като натрия, минералната вода попринцип трябва да е алкална и чиста. Моркови. Бакелит, гума.