Ще рухне ли подлезът на бул. "България" в София?

Експерт: Как така са преасфалтирали пътя, но не са погледнали подлеза?
16 юни 2020 11:17,
34

Един от ключовите подлези в София е в нелицеприятно и дори опасно състояние. Става дума за подлеза на бул. "България" и бул. "Тодор Каблешков". За последно ремонт му е правен преди 5 години, когато бяха поставени окачени тавани и видеокамери.
Още по темата

Пред екип на Bulgaria ON AIR говори пътният експерт инж. Владимир Жиянски, който алармира за проблема с подлеза.

"Това съоръжение е на 45 години. Явно липсва каквато и да била поддръжка. Монтира се окачен таван и не може да имаме достъп до конструкцията. Част от тази конструкция е в трагично състояние. Има скъсани стремена вследствие на силна корозия, конструкцията е в аварийно състояние. Ако се свалят тези окачени тавани, редно е да се направи оглед и да се даде становище", коментира той.

"Не допускам как колега, който е дал становище да се преасфалтира бул. "България", не е дошъл да погледне това мостово съоръжение. Опасността от срутване е като в Италия преди 2 години. Трябва да се вземат спешни мерки. Натоварването е много сериозно - трамваи, МПС-та, пешеходци", каза още инж. Жиянски.

По думите му в ефира на "България сутрин", мостовите съоръжения са много по-важни от запълването на дупки по улиците. Той е на мнение, че веднага трябва да се свали окаченият таван и специалисти да ревизират цялата конструкция - годна или негодна е тя.

"Може да издържи още 5-10 години, може да рухне и утре, никой не знае", предупреди инж. Владимир Жиянски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 3 години
След като общината не може да се грижи за подлезите най-добре е да ги закрият и заменят с надлези., така няма да стават сборище на наркомани и тоалетни
29
0
 
3
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
"""Не допускам как колега, който е дал становище да се преасфалтира бул. "България", не е дошъл да погледне това мостово съоръжение. Опасността от срутване е като в Италия преди 2 години.""" Парите ,парите ,трябва спешно да се усвоят,а това ,че след някоя година може да има срутване и жертви,тогава ще го мислим.Ще има малко кършене на ръце,малко вайкане и всичко ще се забрави,както се прави у нас
28
0
 
2
 
! Отговори
! преди 3 години
Подлеза на бул М Еминеску е меко казано покъртителенсмрад, мърсотия и т.н. а и не само всички подлези по цялото Цариграско шосе са в окаян вид!Спешно да се вземат мерки
27
0
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
това е безобразие с подлезите! направиха МОЛОВЕ за да ги затрият всичките други магазини улици и подлези и пазари дори!!! подлезите трябва да се ползват вместо да пресичаш от горе! винаги отгоре и в подлез не съм влизал от поне 10 години! винаги стъпалата са под всякаква критика и може много лесно да се пребиеш от неравностите и шахтите им!!! за това! и после като ремонт след ремонта им слагаме козирки ама то вече поело водата :) и пак ремонти и то после фирмата изчезнала и същите историии!
26
0
 
6
 
! Отговори
ФАНДЪКОВА СОФИАНСКИ преди 3 години
тия УНИЩОЖИКА градинките и между блоковите пространства в София кв Свобода .
25
0
 
6
 
! Отговори
ФАНДЪКОВА СОФИАНСКИ преди 3 години
50 години в кв свобода няма канализация от между блоковете асфалта е на 40 години
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така са ремонтире в София. Вместо конструктивно укрепване - окачен таван и камера. За панелките вместо ревозия на съединенията между 2 панела - стириопор. *** пък е шаренко като преди 30г. Минава им вече годността на тези съоръжения то социализма, а се опсявам, че не само няма да има нови, а няма и инженери на ниво, които да дават препоръки за поддържането им.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да падне утре и дано да няма никой когато падне, за да видим с какво ще се похвали вождът на овчарника!
22
1
 
11
 
! Отговори
Ооо преди 3 години
На бас, че ако усвоят 5 млн за огледи - ще се окаже че може още да си кара така поне 10-15 години. Единствената спънка може да е усвояването на 15 млн за измазване на дупките от окаченият таван.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе оправете всичко, а и защо няма метро до Бояна измамници долни?
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ще рухне ли подлезът на бул. "България" в София?" Г-н Премиер на МРБ (мафионтска република българия)Моля да пренасочите АРХ. ЗАХАРИЕВ и раборна група да СТРОЯТ ПОДПОРНА СТЕНАХОТЕЛ 4 ЕТЖА "5 ЗВЕЗДИ"Разбирам ЦИРКЪТ да е 1 път в града ама ГРАДЪТ ДА ЦЕЛОГОДИШЕН ЦИРК, не се връзва!
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мърлява работа, типично за ГЕРБ.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе кво ми дреме ба нене заснапъба софиа ? Аесектирас
17
0
 
20
 
! Отговори
Кло преди 3 години
Кметицата живее на около 300 метра от подлеза, но тъй като не ходи пеша, няма как да го забележи.
16
3
 
21
 
! Отговори
герб бандити преди 3 години
И да рухне на кой му дреме, на гангстера премиер ли? Или на крадливата кметица?
15
2
 
23
 
! Отговори
Шишо Б. преди 3 години
Карай, важното е, че под окачения таван не се вижда как се руши. Със санирането на блоковете е същата работа. Важното е да се усвояват фондовете ;) Сега тъкмо разширяват Т. Каблешков, дано не се срути преди откриването, а за после на никого не му пука.
14
0
 
9
 
! Отговори
Дърдорко преди 3 години
"В този случай нищо не може да се направи", отсече специалиста и продължи:- В този случай трябва да се усили цялата конструкция... Ся има най-различни методи.Малко си противоречи.
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Павка, на бул. България има около 7 подлеза. Това е малко като да напишеш "Ще рухне ли блокът в квартал Младост в София" или "Ще падне ли дървото в Южния парк".
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лили партизанските балдъри облепя коптори със стиропор наричайки го саниране, белчинската рабфаколожка прави окачени тавани, а баш сожук първи и единствен се бие в гърдите като разгонен макак, че строял денонощно.
11
4
 
22
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Защо заглавието е написано неграмотно? Сякаш на бул. България има само един подлез. Авторът стъпвал ли е някога в София?