Във "Факултета" се затъжиха за сватбите и кръщенетата

Хората спазвали противоепидемичните мерки
19 юни 2020 22:00, Петя Славова
20

Само няколко седмици след премахването на КПП-тата, животът в квартал "Факултета" продължава постарому. Жителите не са притеснени от нарастващия брой нови случаи на COVID 19.

Без притеснение във "Факултета" се завръщат към нормалния ритъм, но част от традициите там се превръщат в проблем, отчитат от Районната администрация.

"Наистина има проблеми с такива, които искат да възстановят службите на църквите, правят кръщенета", каза за Bulgaria ON AIR кметът на "Красна поляна" - Иван Чакъров.

Жителите на "Факултета" са категорични – дори и на семейните празници противоепидемичните мерки се спазват.

"Имаше опити за сватби, РЗИ се намеси, спряхме тези неща, но не можем навсякъде да огреем", каза кметът на "Красна поляна".

Продължава и частичното тестване на жителите квартала, въпреки че броят на тези, които се подлагат на доброволно изследване, остава много малък.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от ФакултетО щъкат из съседните квартали и цяла София.Разнасят всякакви зарази и миризми.Безплатно пътуват в автобуси,тролеи,трамваи и винаги без маски арогантно.Във ФакултетО няма правослявни църкви а само сектански.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 13не е верно, оттам ни ги връщат и ни се карат, че не сме ги интегрирали, май при Саркози беше тоя случай
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги подарим на Франция. Там много ги обичат и са готови да ги интегрират.Но няма да има кой да върши тънката работа по улиците и строежите у нас...
12
0
 
8
 
! Отговори
Хей преди 1 година
Минете вечер по Суходолска вечер и ще чуете силната музика от един *** реторант, близо до линията. Всеки ден има или сватба или рожден ден. Снощи беше сватба. Има една улица, напречна на Суходолска - всяка вечер се задръства от паркирани коли за тържествата.
11
1
 
11
 
! Отговори
полковник Петров преди 1 година
Чехия и Унгария си решиха почти проблема с тия нагли,арогантни и агресивни подобия. Искам само три месеца власт за да неутрализирам това"общество"....
10
3
 
7
 
! Отговори
Жо преди 1 година
ТУК ПИШАТ коментари хора, които никога не са стъпвали във квартал Факултета.Първо- половината от населението на квартала е от българи, които живеят целият си живот сред ромите.Второ- самите роми се делят на такива, които са "кореняци"- семействата им живеят във Факултета повече от половин век. Те са регистрирани и си плащат водата и тока.Другите роми са, които са пристигнали от провинцията през последните години и наскоро са се заселили нелегално. Те не спазват законите, крадат вода и ток.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индoтурците са липсващото звено между човека и мЪймyнятa
8
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Но пък за сметка на това - гнусно
7
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Грозно...
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде в България където го има този етнос е страшно, те не спазват законите в страната и никой не обръща внимание. Раждат на 12 г., карат коли, мотори, скугери малолетни и без книжки. Къде е държавата. Пребиват и убиват възрастите ни роднини за да ги окрадат. До кога? До кога ще се затварят очите.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сан докан!
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, тая нагорялата част от нашето общество, кога ще я изстъргаме от канчето?
3
1
 
27
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Ха ха ха " Имаше опити за сватби, но РЗИ се намеси и спряхме тези неща" ЛЪЖАТ в кв.Христо Ботев всеки ден има сватби, годежи, балове, рожденни дни се празнуват с музика и обиколки с автомобили на махалата с включени клаксони! Първо районно въобще не се мярка в квартала, един път в седмицата на един от входовете на махалата застават Жандармерията за един час и това е! Никакво РЗИ не се мярка в махалата! А вътре в квартала се карат автомобили от непълнолетни без книжки, пълнолетни също без книж
2
4
 
31
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Ех, колко добре щеше да е, ако ги нямаше тия! Мечта на обикновен българин. Знаеше се, че българи и турци ще се подчинят на карантината, но третият етнос е неуправляем, за тях не важат правилата. Обаче, защо престъпността спадна, когато имаше блокада на махалите с третия етнос. Хелизинки къде сте?
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези хора са за "обща работа" и такива трябват на ГОЛЕМИЯ ЧОВЕК!моля простовати хора да не си позволяват да ме коментират!!!!!!!!