Протестът в кадър: Ден 8

И днес хората поискаха оставката на правителството
Обновена: 17 юли 2020 12:51 | 16 юли 2020 19:45, Петя Славова
285

Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден осми ден на протести в страната. В столицата хората се събрират по традиция в Триъгълника на властта, настоявайки за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
Още по темата

И днес протестиращите затвориха за движение бул. "Цар Освободител". Демонстрациите започнаха още в 16 часа. Час по-късно край МС на площад "Независимост" вече имаше и симпатизанти на сдружение "Боец". Заявката е за най-мащабният протест за последните дни, като се съобщава, че много хора пътуват от цялата страна, за да дойдат на площада.

Снощи Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов. Премиерът се обърна към гражданите да протестират, но мирно и да спазват разстояние, заради опасността от заразяване с COVID 19.

Въпреки че повечето от хората искат демонстрацията да премине без инциденти, имаше и дни с провокации, арестувани и ранени. 

И днес полицейското присъствие в района остава засилено, като органите на реда проверяват раници и чанти на пристигащите.

Засега ситуацията е спокойна. Очаква се протестът днес да стигне до НС и да продължи към БНТ, където се събраха част от демонстрантите. По-късно протестиращите отново поеха към МС. Там в по-късните часове на вечерта се появиха провокатори, но бяха разделени от органите на реда с жива верига от мирните протестиращи и до сблъсъци не се стигна.

В почти всички големи областни градове има организирани демонстрации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оставка на Радев !
131
9
 
7
 
! Отговори
ей, лъжец! преди 4 години
До Анонимен 134По какво изпреварихме Румъния, бе? И ще плашиш с 96-та, сякаш сега мизерията е по-малка... Ама ви треперят гaщите, че си изгубвате службичките, нали? Щото сте негодни за нищо! Калинки!
130
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
симпатизанти на сдружение "Боец" ... сдружение "Боец" или сдружение Борец ?
128
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега за пръв път България изпревари Румъния ,а вчера Радев е назначил "младият,нов, умен и красив " Бойко Рашков в правния си съвет вместо наистина някой,който би отговарял на описанието. Ето ви повод да помислите за лицемерието и пътя,по който бавно,но сигурно вече тръгнахме. А вие искате май рестарта от 96 г., който помним как приключи
127
0
 
14
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Радев като другаря Г. Димитров-запали бунта и се скри. Това са комунистите.--------------Нито Радко-Пиратко, нито кака *** "запалиха бунта"!"Слаба ракийка" съ и двамцата, освен да "мътят" някое "малко гьолче" те за друго не стават.Друг/и "сила/и" стои/ят зад това!Доста, доста по-сериозна/и сила/и са задействани!
126
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Рехав протест ....Ще ти се... Живея на ъгъла на Графа с Евлоги и такова чудо не съм виждала! Вече 1 час тече множеството под прозорците ми! Десетки хиляди са!
125
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рублев е подготвял пуча още в стъпването му в длъжност.Секретарите са действали!Каскета затова ги арестува
124
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Баба ВангаШайката КЕ паднешайката Нинова/Радев
123
5
 
4
 
! Отговори
Мухобойко преди 4 години
Довечера всичкото *** на инструктаж при мен. Много ви издишат опорките. И най вече на теб, Марио! Като папагал си, смени плочата де!
122
4
 
14
 
! Отговори
Тенчо преди 4 години
Кой нормален президент призовава към бунтове няколко месеца преди избори?Ал Бънди!
121
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е интересно ГЕРБ ли създаде олигархията, вие забравихте червените куфарчета май, ГЕРБ ли вкара ДПС във властта с тройната коалиция, кой защитава Божков-не са ли БСП, не са ли спонсори на БСП и съотв. Радев Миньо Стайков, Арабаджиеви, Гергов и сие,не беше ли Орвшарски,който назначи Пеевски за шеф на ДАНС? Много бързо забравяте така услужливо. Те крадоха 65 г., как България да стане Германия за 10г.
120
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА НА ФИГУРАНТА РУМЕН РАДЕВ И ЗАТВОР!
119
11
 
6
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
Долу комунистите от ГЕРБ!
118
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са някакви из.ме.кяри, с абстрактни искания. БСП никога не управлява качествено и се проваля.
117
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да де, ама протестират срещу Борисов, не срещу Радев.
116
4
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Ми те и Цветан Василев знаят къде е, ама е с червена бюлетина. Пародия на прокуратура!
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приятели, предлагам да изметем червената комунистическа олигархия, и да ни дойде една яка капиталистическа олигархия да живеем в капитализма като бели хора. Какво мислите, приятели?
114
4
 
13
 
! Отговори
Рехав протест .... преди 4 години
Парите май свършват .........
113
8
 
4
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 години
Шайката КЕ падне