От СДВР: Спирането на тока в метрото застрашава живота и здравето на пътуващите

Влак е останал в тунел на метрото за минути заради посегателството
Обновена: 21 юли 2020 11:31 | 21 юли 2020 10:29, Красимир Ангелов
149
От СДВР: Спирането на тока в метрото застрашава живота и здравето на пътуващите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Влак на столичния "Метрополитен" е престоял в тунел на метрото за няколко минути заради умишленото спиране на тока в понеделник. Това стана ясно от съвместен брифинг на представители на СДВР, Районна прокуратура и "Метрополитен“.

От полицията уточниха, че около 12:50 ч. на станцията на Софийския университет е изключено електрозахранването, като след преглед на записите от охранителните камери са установени извършителите.

"Лице е отведено за спирането на тока в метрото. Издадена е заповед за 24 часа за задържане. Едно такова действие застрашава здравето на гражданите. Една от мотрисите е останала вътре в тунела. Това може да все страх и паника в пътуващите", обяви шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Още по темата
По думите му подобни действия не кореспондират с демократичните ценности на протестиращите, като се има предвид общественото положение на едно от задържаните лица. Става въпрос за бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов, който е бил отведен в Първо районно управление и разпитан, по думите на Хаджиев, в присъствието на адвокат, съобщава "Фокус".

Вторият участник в проявата е 29-годишен мъж. И двамата са с повдигнати обвинения за хулигански действия и са освободени след парична гаранция в размер на 1 500 лв.

Самоличността на третия човек, който е участвал в изключването на електрозахранването на метростанция "Свети Климент Охридски", все още не е установена.


"За нас е без значение дали признават или не, ние сме доказали авторството", допълни още директорът на СДВР.

"Нашето метро е от открит тип метра. В края на пероните има бутон безопасност. На станцията са 4 такива бутона. Той е достъпен за служебни лица и за пътници. Трябва да се ползва, когато има потребност. Съществува опасност за пътниците заради рязко спиране на влака. В тунела влакът е стоял няколко минути, графикът има нарушение 9 минути", каза шефът на "Метрополитен" ЕАД проф. Стоян Братоев.

По думите му станалото не е етично спрямо пътниците, които са били по това време във влакчетата. "Тези бутони имат смисъл, ползвани са няколко пъти в критични ситуации, дори при падане на пътник на релсите, трябва да ги има", добави той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До съд Но за какъв съд говориш, в нашата страна има ли правосъдие. Сам на себе си си отговори и тогава съди.
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готвенето по терасата също застрашава живота на хората но от години държавата един вид толерира това обгазяване, което извършват хитреците над останалите си съседии.
81
4
 
10
 
! Отговори
съд преди 3 години
Това не е хулиганска проява,а неуспешет ТЕРОРИСТКИ АКТ.
80
1
 
5
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Кошлуков, слушаш ли предаванията на Янкулова? Къде са неутралните коментари на независимото национално радио?
79
3
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Кой дава право на Дияна Янкулова да пуска изказването на терориста Минчо Спасов след пускането му от ареста! През всички дни на протестите с коментарите си явно показва симпатиите си към протестиращите. Като работеща в национална медия, тя не трябва да показва по ефира убежденията си. Тях трябва да запазва извън радиото и да не ги споделя в ефира.
78
7
 
3
 
! Отговори
Батакa преди 3 години
Точно така застрашава живота,този човек се осъжда или глобява.Но полицията която защитава мафията ГЕРБ това законно ли е ???Да биеш и да унижаваш?Вас кой ще осъди НИКОЙ ЗАЩОТО ГЕШЕВ ЩЕ ВИ ПАЗИ КОРУПЦИЯТА Е НА ВЛАСТ СЕГА.
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя МинчУ утре може да реши да дерайлира някой влак, ей така, под претекст, че се бори с мафията. Пълен психопат!
76
0
 
15
 
! Отговори
Минджо преди 3 години
Го е закъсал,ако Майчето и Дончева са му адвокатки!
75
3
 
14
 
! Отговори
Минджу преди 3 години
Клоунът Минджо преди малко обяснил ето това: "Трябва да бъде спрян влакът на мафията, която се управлява от Бойко Борисов, а диспечер е Пеевски. В този влак се возят обръчите от фирми, които пълнят чекмеджетата с пачки евро, возят се службогонците... А ние сме на релсите. Този влак трябва да бъде спрян!". Значи, да си знаем, че тоя *** мисли хората работещи и возещи се в метрото за мафия. Толкова жалко и изсмукано оправдание не бях виждал.
74
5
 
4
 
! Отговори
Ленин преди 3 години
Без ток не можем да построим куманизъма!Чекистите от НКВД да РАСТРЕЛЯТ тоя Монархо Фашист за съботиране на съветската власт и да ми докладват!
73
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е терористичен акт и тоя трябва да бъде съден и да полежи на топло. Знаеме кои си падат по терористичните актове у нас от 1925 година та до наши дни.
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Токът в метрото е спирал аварийно и ще спира - никой не може да даде гаранция , че всичко е идеално !Но тогава никой не го е обявил за терористичен акт !!!Автомобилни катастрофи има и ще има, никой не може да даде гаранция, че няма да има повече автомобилни катастрофи.Но когато някой нарочно се качи на автомобил за да гази хора или нарочно натиска авариен бутон, за да спре тока и да предизвика смут и паника, това вече е ТЕРОРИЗЪМ и се надявам да го разцепят първо в съда а после и в затвора.
71
1
 
11
 
! Отговори
ако преди 3 години
има справедливост и законие този комунистически трябва да лежи в затвора за тероризъм,искам мнение от справедливата Корнелия и моралния Р.Радев от трибуната на Народното събрание
70
14
 
3
 
! Отговори
стадно чувство преди 3 години
Токът в метрото е спирал аварийно и ще спира - никой не може да даде гаранция , че всичко е идеално !Но тогава никой не го е обявил за терористичен акт !!! А каква е разликата между аварийното и неаварийното спиране , може би при аварийното спиране токът по-малко е спрял ?!Няма значение - герберастките шлифовани мозъци повтарят опорките до втръсване - явно са включили и втората си мозъчна клетка .
69
0
 
7
 
! Отговори
До Сата Н преди 3 години
Вече е доказано, че електрозахранването е спряно точно от този бутон в момента, когато тоя имбeцил е там, няма какво повече да се доказва, освен някой от другите двама ако не иска да лежи от 5 до 15 вместо него, но се съмнявам, че ще има желаещ дори и за много пари.А и да не забравяме чл. 109 Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел да извършва престъпления по тази глава, се наказва с лишаване от свобода до дванадесет години.3 души вече са терористична група
68
0
 
5
 
! Отговори
До Сата Н преди 3 години
Този бутон е за спешни случаи не за подигравки, надявам се сега го разцепят тоя имбeцил!За какво да го разцепят, като изобщо не е доказано дали и кой нещо е натискал?За ЗЛОУМИШЛЕНО прекъсване на електрозахранването в метрото по начин, опасен за мнозина, с цел създаване на смут и страх в мирното население т.е. за ТЕРОРИЗЪМ по чл. 108а от НКВече е доказано, че електрозахранването е спряно точно от този бутон в момента, когато тоя имбeцил е там, няма какво повече да се доказва, освен някой от
67
3
 
16
 
! Отговори
Чичо Сам преди 3 години
Днеска спират метрото в двумилионен град, утре ще почнат да обират мандри и да взривяват църкви и училища... Директно 15-20 години за тероризъм! Така и другите екстремисти ще премислят... Престъпници!!!
66
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
който е бил във въпросното метро, може да съди Минчо хейтъра с тъпите идеи , че да му дойде акъла в празната тиква да го одръстят добре, па и да постои на студено и гладен, да видим дали ще се осмелява да казва кога къде ще спира тока. баа г в гз
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74А един мармот увива марципана с тоалетна хартия.
64
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
наглост и безочие. заслужават да ги затворят на тъмно без храна и вода, а може би и с минимум въздух. кой болен мозък ще спира тока в метрото, не може всеки да прави каквото си ще, дано да има справедливост