Отново ще има фермерски пазар в столичния "Иван Вазов"

Производители продават био реколтата си
4
Отново ще има фермерски пазар в столичния "Иван Вазов"
Снимка: Пазари ЮГ

Фермерските продукти отново ще бъдат показвани на пазара "Иван Вазов" в София, съобщиха от общинското дружество "Пазари ЮГ" ЕАД. Те не се провеждаха от началото на пандемията до момента.

"Искрено се надяваме да върнем желаещите да се сдобият с чиста храна, както и да предоставим нови възможности и да покажем нови производители", заяви Николай Попов, изпълнителен директор на дружеството.

Фермерският пазар ще се провежда всяка сряда от 13 до 19 ч. Съорганизатор е "Хранкооп София".

Фермерите ще предложат своята чиста продукция, отгледана без химически торове, без изкуствени консерванти и подобрители.

Потребителите ще могат да се възползват от разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти, храни от краве, овче, козе мляко, сладка и конфитюри, сокове и сиропи, ядки и сушени плодове, плодови вина, ръчно изработена керамика и други занаятчийски изделия от естествени материали.


 


4
Още по темата: фермерски пазар
Още от София
Басейни, водни пързалки в сърцето на София, аквапаркът отваря
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Чочо преди 1 седмица
Вълшебните думички био и еко вдигат цените в пъти . Всички храни трябва да бъдат чисти , производителите на замърсени извършват престъпление срещу себеподобните си .
3
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Кой гарантира, че няма пестициди и селитра... или твърде много тор?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А мисирки ще се продават ли?
1
2
 
8
 
! Отговори
DDT преди 1 седмица
Едновремешния БДС - сегашна БИО-продукция. На двойни, тройни и още по-високи цени. Пиле, селско, на пазар Ситняково, пърлено - 7 лв. Буркан мед на пазара в Иван Вазов - 15-20 лв. Краставици по 4-5 лв, домати по 4 лв и те на килограм... Като не си купиш, си немарлив към здравето си и ***, че не можеш да оцениш как той ти тика в ръцете качество пък ти не го щеш...