Четирима полицаи превишили правомощия си на протеста на 10 юли

Ще ги накажат дисциплинарно, както и шеф от спецсилите
157
Четирима полицаи превишили правомощия си на протеста на 10 юли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четирима полицейски служители на отдел „Специализирани полицейски сили“ (ОСПС) са превишили служебните си правомощия и са нарушили основни права на граждани при използване на физическа сила, съобщи СДВР в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Ще бъдат наложени съответните дисциплинарни наказания. Ще бъде наложено тежко дисциплинарно наказание на един ръководен служител от ОСПС.

Със заповед на директора на СДВР ще бъдат наложени съответните наказания за младши изпълнителски състав от същия отдел.

С цел гарантиране правата на всички заинтересовани страни и обективността на проверката многократно са водени разговори с протестиращите лица, имащи отношение към случая, като същите са отказвали или са заявили, че не желаят да се възползват от правото си на позиция по случаите пред комисията, определена да извърши проверката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
3
 
! Отговори
ПЕШО преди 3 години
ПО ПРИНЦИП УВАЖАВАМ УНИФОРМЕНИТЕ,ЗАЩОТО ЗНАМ КАК ГИ ВЪЗПИТАВАХАВА ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА.НО ПРИ ЕДИН НЕЗНАЧИТЕЛЕН СЛУЧАИ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ МЕ СВАЛИХА НА ЗЕМЯТА СТЪПИХА МИ НА ГЪРБА И МИ СЛОЖИХА БЕЛЕЗНИЦИ КАТО НА СТРАШЕН ПРЕСТЪПНИК, БУЗ ДА ОКАЗВАМ СЪПРОТИВА.А СЪМ С БЕЛИ КОСИ.КАК ДА ГИ УВАЖАВАШ?ЗАПОЧНАХ ДА ГИ МРАЗЯ.
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че не са отишли да пишат писмени обяснения под контрола на дознател и под заплахите на полицейски шефове.
124
1
 
4
 
! Отговори
Туск преди 3 години
Когато и да пребиеш полицай все е късно и все има за кво. Абе като цяло те си знаят. Що ли не ни дадат правото да ги пречукаме от бой. Втори път като минат покрой нас вместо да ни искат лична карта и да ни се заяждат за простотии ще слиза от патрулката ще козирува и ще казва здраве желаем гражданино - началник.
123
0
 
4
 
! Отговори
анон преди 3 години
Вече не вярвам на никой и нищо! Чао България!
122
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
оставете проверката за служебния кабинет сега нищо няма да излезе
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Боко Суджука и Гешев Каскета не си ли превишиха правомощията, а?Шут в *** за тях - първо!
120
4
 
3
 
! Отговори
хахо преди 3 години
нито един пполицаи не си свърши работата. това е по вина на управлявашите . полицаите трябваше да сгазят тая наркоманса *** . ако трябваше да се спазва закона сега поне една болница щеше да е пълна с *** игеиове.
119
3
 
13
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Продължавам да чета мало умни коментари тука.Докато има такива мутри и управляващи ще сме като африканска държава.Позор , да бият млади хора вързани , позор.И има още по- голям позор, тия дето ги подкрепят.Пожелавам ви да сте скоро на тяхното място, но никой тогава да не може да снима и да ви сцепят от бой.
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете Боко Тиквата кога ще подава оставка, всички знаем чии нареждания са изпълнявали полицаите!
117
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да са толкова озверели и да бият вързан човек има много виновни .Ясно се видя какво е нарушението на младежа и за такова нарушение го третираха като терорист за убиване .Този зверски бой и привеждането на младежа в безпомощно състояние което ясно се вижда заслужават нещо повече от уволнение . Къде са отгледани тези служителии кой ги научи на тези садистични маниери ? Това хора ли са изобщо или роботи ? Пет тежко въоръжени горили срещу едно вързано момче , това е позор !Оставка и съд !
116
7
 
13
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Всичко е "мента за корем", дами и господа !С това ръководство на МВР и този министър-председател,тези кожодери ще бъдат повишени, но не и . . .наказани !
115
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои от "протестиращите" заслужават бой. Даже заслужават да им се стъпи на врата с коляното.
114
7
 
13
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Затвор, а не мъмрене.
113
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 114"В България има прекалено много полицай."---Естествено! Преди '89 милицията имаше за "задача да опазва здравето и живота на гражданите", сега полицията пази "обществения ред, законност и националните институции"!Т.е. преди охраняваха 8-9милиона от 10х престъпници, а сега пазят 10х прест...(исках да напиша - политици) от 6-7милиона население!
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 125Коелгиалност му се вика! И браво за което!
111
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ги видях като 10-тина поне полицая . Едни биеха , други прикриваха колегите си.
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До националистХАха и да помъкнеш полицията със себе си. ТИ изобщо чист българин ли си? Колко поколения назад сте само Българи? Убивал ли си човек? А дете?
109
7
 
10
 
! Отговори
националист преди 3 години
Борисов, ще се лее кръв И ТИ ЩЕ СИ ВИНОВЕН!
108
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не наказания! А МЕДАЛИ!Трябваше не да БИЯТ, а да ги извлача пред тълпата, да пуснат химна, да вдигнат знамето и да понат да гърмят протестиращите!!!
107
1
 
1
 
! Отговори
националист преди 3 години
До Анонимен: "Защо не си кажеш имената и адреса?"Не е необходимо, можем да се видим извън жълтите павета в определен от теб час!