С палатки и колелета, но без коли и автобуси: Как осъмна Орлов мост?

Блокадата наложи спешна организация на движението в столицата
Обновена: 30 юли 2020 09:55 | 30 юли 2020 09:55, Красимир Ангелов
315

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С разпънати палатки и много колелета, но без обичайния интензивен сутрешен трафик – така осъмна тази сутрин едно от най-важните и ключови кръстовища в София – Орлов мост.

Протестиращи са блокирали движението с призиви за оставка на правителството. Решението им наложи спешна организация на движението в столицата, като всички автобуси от градския транспорт, които минават в района, са в променени маршрути.

Още по темата
От Центъра за градска мобилност съобщиха, че са променени маршрутите на линии на градския транспорт: 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604, както и на тролейбусите с номера 4,5,8 и 11.

Ето и как се движат автобусите докато трае блокадата на Орлов мост:

Автобусите с номера 9 и 75 въртят на Военна академия.

Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута си.

Автобусите 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. "Драган Цанков", бул. "П.Яворов" и по маршрута двупосочно.

Линия № 94 върти на ул. "Гурко" и обратно по маршрута

Линия № 213 в посока "Младост" е отклонен по бул. "Мадрид" , бул. "Ситняково" и по бул. "Цариградско шосе" по маршрута си.

Тролейбусите с номера № 4, 5, 8 и 11 посока СУ "Кл. Охридски" въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.

Тролейбус № 5 в посока "Младост" е отклонен до Сточна гара и обратно по маршрута до Надлез "Надежда".

На извънреден сутрешен брифинг шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев посочи, че се очакват големи затруднения през целия ден на движението в града.

"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 238Така и не ми отговори: защо развитите страни отричат електронното гласуване? Или не можеш да произведеш толкова сложни мисли за да отговориш...
228
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 226Една голяма част от ИП адресите са динамични в мрежата на доставчика. А и смисълът на електронния подпис е от всяка точка да можеш да удостовериш, че си ти. Не че си си дал подписа на някой. Каква камера, какви пет лева? Мен телефонът ми не ме разпознава с маска, дето хем не разчита на едното голо изображение.
227
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 243каква еврозона бе мутро нагла, даже и не правите разлика между еврозона и чакалня, толкова Ви е умствения капацитет, дори не си заслужава да споря с Вас
226
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"то ако имаше лустрация вие червените мутри никога немаше да стъпите у власта.." Вярно е това! Само че искаш да кажеш ВИЕ червените мутри дето блокирате кръстовищата ТОЧНО когато България пред влизане в еврозоната задари което няма да можете да фалирате банки и точно когато червените ви олигарси започват да ги излавят един по един. Колкото до Борисов - не ми е идеала за политик, но той си е точно на мястото в момента и явно добре си върши работата щом квичите на умряло.
225
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
скоро радко потника вашия вожд трябва да минава в нелегалност ми се струва и Конституционния съд мисли същото
224
3
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 години
Вървим към гражданска война! Тези некъпани лигьловци в палатката ли ще ми дерижират живота и ще ми отнемат свободата? Хората са заети да бачкат да си осигурят бъдещето, а заради шепа лигьовци губим пари и време. Да ги изметем и да почистим улиците!
223
0
 
2
 
! Отговори
Оркестър.Тaшaкларъ преди 3 години
И как заплашва само !
222
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 227..До До 211Дото ако имаше лустрация вие червените мутри никога немаше да стъпите у власта бе, заедно с Вашия идол Баце партиен член, доносник и участник във възродителния процес
221
5
 
2
 
! Отговори
До 235 преди 3 години
Неволно си неграмотен искаш да кажеш! Престанете да си оправдавате дебилизмите! Или може би си показвате носовете извън маската, че да можете да лъжете по-лесно... Ако имаш поне малко интелект, ще схванеш асоциацията.
220
1
 
6
 
! Отговори
До 227..До До 211До преди 3 години
Ами сигурно защото не им е лесно на хакерите в Масква, понеже Естония не е България: там няма толкова руски гъ$олизци, няма Ромска партия, няма божковци имаше лустрация и деца и внуци на стари ГРУшници, като вашето ДБ, не организират блокади на кръстовища. С други думи, няма предпоставки. А ти можеш ли да кажеш защо в развитя свят, с малки изключения, не се прави електронно гласуване? Или чутурата ти не може чак толкова да сложно да мисли?
219
6
 
0
 
! Отговори
До 229 преди 3 години
Той "Геша" не можа да осъди изнасилвача на бъдещата си женица - танцьорка на пилон, президент ще вкара в затвора. Хахаха. И се пише раЗследва бе, подмазвач на мутро-комунисти.
218
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам,защо се хващате за неволната ми грешка?!Смятам,че съм достатъчно грамотен,за да разбера,че явно за вас атаката е вид защита.Няма проблем.Колкото до маските,всички ги носим с носа отвън.Смешно е,моля Ви!О,да не забравя да се извиня за изпуснатия интервал след запетаята и точката!
217
1
 
11
 
! Отговори
Контрапротест преди 3 години
Тези тримата с две палатки и едно колело .Това ли са най отворените в България ? буквално и преносно , ако не са научили вече се организира доста сериозна маса от хора на които те пречат . Има два варианта да ги изгоним : единият е да блокираме в кръг палатките , колелото и *** да си седят там (нали това искат) докато огладнеят, ожаднеят или им се приходи до тоалетна ! А вторият е всички блокирани шофьори (снощи колоната беше до Младост) да излязат с по една щанга в ръка....
216
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А машинно гласуване няма никъде в Европа. Ако е имало някъде си- Белгия, Латвия е отречено и премахнато като нецелесъобразно. Защо някои искат да го наложат у нас?
215
1
 
4
 
! Отговори
Какво не каза преди 3 години
Хр.Иванов Какъв трябва да е кодекса на ДБ като европейска партия? Групата на ЕНП е създадена за да реализира едно СИЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО на партиите от групата на национално ниво, за да създават по-добри, акони, по-добро сътрудничество но гражданите, независимо от националност и етнос, за обединена Европа, за защита на европейския начин на живот.ГЕРБ е другата партия на ЕНП в БГ а ДБ прави всичко мъзможно да я омаскари по комунистически. Това ли ще е новия морал в политиката?
214
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Електронното гласуване е отречено от много държави под аргумента,че е лесно за манипулиране!!!!!!!
213
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес КС ще постанови дали Геша може да раследва фигуранта. Ако да очаквайте да се появят още доказателства за престъпната дейност на фигуранта радеф. Ще става много интересно. Затова радеф и стоящата зад него мафия насъсква "протестиращите", за да сплашат Геша и да се откаже да обвини фигуранта. Да ама не. Очевидно няма да мине номера. радеф го чака затвор!
212
9
 
4
 
! Отговори
До 222 преди 3 години
Това да не можеш една маска да си сложиш, но да смяташ, че можеш да управляваш държава е тежка патология. Но за теб с този асВалт съм сигурен, че и в дом за бавноразвиващи се, ще ти се стори, че всички са с висок интелект. Въпрос на гледна точка. И да те отворя на още нещо, щом си решил да се изявяваш като драскащ защитник на Харизматиквата: след препинателен знак се поставя интервал. Че като им знам критериите на твоите мутро-комунисти, нищо чудно да те назначат за главен граматик.
211
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 211До До Анонименкато е толкова лесно, както ми го обясняваш, да те питам що хакерите в Масква не вземат да хакнат изборите в Естония и да подменат вота, хората са го измислили, ама къде толкова акъл у простите ви геребрски тикви
210
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 224има хиляди начини да се разреши тоя проблем, като се почне от визуална индентификация, минеш през предварителна регистрация на ИП адреса от който ще се гласува, та стигнеш до допълнителен код при гласуване за потвърждение, въпроса е на желание, а истината е че няма желание, защо липсва е ясно, защото тогава гласувалите ще са не 3 млн, а доста повече и купения вот няма да има тази тежест, която е в момента