СДВР: Трафикът в София ще е кошмарен, палатки на Орлов мост и пл. "Независимост"

Полицията подложена на стрес и провокации
Обновена: 30 юли 2020 09:02 | 30 юли 2020 08:10, Александър Попов
518

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес очаквам да има големи затруднения при придвижването в столицата, на Орлов мост и пл. "Независимост" има палатки. Цяла нощ сме водили разговори с протестиращите и част от кръстовищата бяха освободени, заяви на брифинг ст. комисар Георги Хаджиев от СДВР.
Още по темата
"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.
 
Няма задържани след снощния протест.
 
"Вчера е имало напрежение на бул. "Арсеналски", когато е била спряна кола. Прави ми впечатление как протестиращи налагат правила на полицията. Знаем си правомощията и няма да се колебаем да ги изпълняваме. Очаквам големи затруднения в трафика днес. Ние сме близо до протестиращите и останалите граждани - опитваме се да избягваме конфликтни. Търпението ни е огромно, но има някакви граници. Разчитам на самоконтрола на колегите. Подложени сме на изключителен стрес и провокации. Отправят се много обидни реплики и искам да благодаря за професионализма и самообладанието на всички полицаи. Разчитам и на здравия разум на гражданите", завърши комисарят, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Иванов - главен прокурорОставка на Гешев!!!!
314
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Абе "червен ***",как плащат "богатите"по-малко при "плосък данък"?Я сметни ако можеш,колко е 10% от 500 лв/бедех/ и 10% от 2500 лв/богат/.Кой плаща по-малко?Вас на "Позитано" съвсем бавно развиващи се ви събират
313
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме КОАЛИЦИЯ БСП + СЛАВИ + ВСИЧКИ ИНДИВИДУАЛИСТИ и УМНИ ХОРА ОКОЛО ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ
312
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо Eй ***,данъците не са "прогресиращи",а прогресивни."Прогресираща" е само простотията и неграмотността на вас провинциалните червени ***.Но това е ,защото БСП няма качествен матр,ял.И не,"почти в цяла Европа" данъците не са прогресивни,а само в тази част ,която е с огромни дългове,дефицити и стагнация,т.е. в "социалистическата част"
311
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА! ПУЧ! ДОЛУ ДЪРЖАВАТА!
310
1
 
9
 
! Отговори
MKII преди 3 години
До Анонимен 334Прав си за всичко, което си написал. Само една корекция- икономиката на България в момента има възможност с лекота да поддържа 1000 лв. минимална заплата. Съответно това трябва да бъде необлагаемият минимум.
309
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
334, ходи на площада и искай оставка заради плоския данък :)
308
7
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименмисля че пределно ясно се изразих,но ТИ си от тия,за които казват:-"Едно си баба знае,това си бае"....Обаче ни са коси!..Ясен си ми и ти,и папагалите около теб!
307
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И въпреки,че въведоха плосък данък,за да плащат по-малко богаташите в България,пак не могат да си съберат данъците,да не говорим и за източващите милиони ДДС фалшиви фирми, ограбващи данъците на хората!И необлагаем минимум до 800 лева трябва да има.Има фирми и хора залепени за елекроенергията,които скубят хората с милиони левове на ден,от червени и от сини фирми.А в българите плащат най-скъпия ток с мизерните си заплати!
306
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПроСоТо, ти си разпределен на щат тука. Като крепостен селянин. За да те преместят, трябва да пуснеш молба.
305
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите в трите власти са най-голямото зло за България. Каквото и да се получи след като махнем мутрите, ще е по-добро.
304
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоСлед кризата през 2008 година,доколкото си спомням,въведоха дори данък богатство в САЩ,облагат с такъв данък най-богатите,за да има и за ограбените бедни и за да има социална справедливост.Но прогресивен данък за заплати или приходи под 5000 лева месечно не е добре за населението,данъци трябва да има над 5 000 или над 10 000 лева заплата или приходи,но те не могат да си съберат данъците дори от алчните богаташи,затова въведоха по-малък плосък данъкВ БГ няма и необлагаем минимум
303
6
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До До ПроСоТосимпатяго,НИКОГА не съм бил НИТО ЗА ЕДНИТЕ,НИТО ЗА ДРУГИТЕ!!!!!!ВИЕ -ти и такива като теб си играйкате на "партии",защото усещате,че овцата се чувства най-добре в стадото..Аз съм СВОБОДЕН гражданин,който просто се опитва СВОБОДНО да изразява мнението си ..в подобни сайтове като тоя.Ако ги нема тях /"сайтовете"/,много е вероятно да се опитам по друг начин да изразя мнението си...Но за сега "Днес.бг" ме устройва...надявам се че бях ясен..
302
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Стига лозунги и фалшиви обещания за светло бъдеще от протестиращите без реални осъзнати и обсъдени действия. Като падне бб и гешев не значи, че системата ще се промени изцяло, а че черепа, манолова, румен петков ще ви водят за носа още дълго време. Ако искате промяна гласувайте за цялостна програма за цялата държава не на парче
301
2
 
12
 
! Отговори
MKII преди 3 години
До ПроСоТоДнес колко тyлyпа ще се съберете на "многохилядните" протести? 1000? 2000? Или ще поставите рекорд като се съберете 2152 тyлyпа в София. Защото в останалите градове на "многохилядните" протести няма даже и 100 тyлyпа. Общо за страната сте 3100 тyлyпа, които искате оставката на правителството зад, което стоят милион и половина човека. Нещо не излиза сметката. Много сте малко.
300
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, разчувствах се. На идеи ли те избива? Защото аз имам прагматични разбирания. Фиш за пенсия ли искаш или не е твоя работа, всъщност? Проблемът ти е, че имаш идеи от преди 100 години, които са довели до разруха България и тези дето са по кръстовищата не помнят това или са достатъчно небрежни, за да не научат близката ни история.В същото време не можеш да разбереш защо ГЕРБ печели. Защото дава реална промяна в бита на хората. И пак ще спечелят. Не е нужно да е с Бойко като премиер.
299
7
 
10
 
! Отговори
Светльо Иванов преди 3 години
Мисля,че тук коментират само гербавите чиновници------------------ето аз не съм, ръководя собствена фирма с 20-25 човека служители и тези хора за разлика от вас имат нужда от заплати
298
1
 
10
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 3 години
Че си *** е ясно! Че ти и любимата ти партия (съдейки по коментара ти) сте РЕЗИЛ, също стана много ясно!Само не се лигитимира от кои си - Костовите крадльовци (приватизатори) или от Кремълските Резили! :D
297
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
От мястото на събитието за вас предаде Канна Рачева БТВ
296
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен.."майка ми получава.."..Симпатяго,тия шаблонни словосъчетания къде ги прочете?..-В "наръчника на младия гербераст"?Що се отнася до прогресивния данък:-Ти "европеец" ли си,или анадолец?Защото в почти цяла Европа данъците са ПРОГРЕСИРАЩИ,което е една СПРАВЕДЛИВОСТ,която не можеш да отречеш,защото е измислена ОТ СЪЩИТЕ тия "капиталисти-бизнисмени",които са "Иконата" за теб.