СДВР: Трафикът в София ще е кошмарен, палатки на Орлов мост и пл. "Независимост"

Полицията подложена на стрес и провокации
Обновена: 30 юли 2020 09:02 | 30 юли 2020 08:10, Александър Попов
518

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес очаквам да има големи затруднения при придвижването в столицата, на Орлов мост и пл. "Независимост" има палатки. Цяла нощ сме водили разговори с протестиращите и част от кръстовищата бяха освободени, заяви на брифинг ст. комисар Георги Хаджиев от СДВР.
Още по темата
"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.
 
Няма задържани след снощния протест.
 
"Вчера е имало напрежение на бул. "Арсеналски", когато е била спряна кола. Прави ми впечатление как протестиращи налагат правила на полицията. Знаем си правомощията и няма да се колебаем да ги изпълняваме. Очаквам големи затруднения в трафика днес. Ние сме близо до протестиращите и останалите граждани - опитваме се да избягваме конфликтни. Търпението ни е огромно, но има някакви граници. Разчитам на самоконтрола на колегите. Подложени сме на изключителен стрес и провокации. Отправят се много обидни реплики и искам да благодаря за професионализма и самообладанието на всички полицаи. Разчитам и на здравия разум на гражданите", завърши комисарят, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИТАЛИЯИталия на Шоросоидите е най-замъсената с токсини и отровена държава,а също е и най-мафиотската,дори по време на кризата с коронавируса,мафията не се трогна от трагедията на хората и окупира всичко,дори храната на населението и само мафията разпределяше храната и всякакви продукти през кризата!Толкоз!Ако на тебе ти харесва,на нас не ни харесва такъв модел на управление!НПО и шоросоидите в момента клатят властта и в България.
294
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
322, не - нарязано е на скрап от Баневи и сие. Ръждясало е. Няма го. Или ако го има, е морално остаряло. Всички стари сгради от онова време са или модернизирани или Европа плаща за тях по програми. Русия е мечта. Като Ел Дорадо.
293
11
 
2
 
! Отговори
Жоро Киров преди 3 години
До ФъркоМного точно казано. България просперира най-много когато е с Русия. Това, което се построй тогава, сега не могат даже да го боядишат.
292
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното обещание на Радев не беше изпълнено - за многомилионен протест. Или поне за 500 000 протестиращи. Поне за 1000 из София. Тц, не. Няма смяна на системата.
291
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Резил Радевче си резил е ясно!..Защо обаче си се нарекъл/нарекла "Радев",не си уточнил/а..
290
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майка ми получава по-малко от 300 лв. пенсия и това не е заради Борисов. От друга страна аз докарвам изключително прилични доходи, които сериозно ще намалеят, ако въведат прогресивен данък. И й помагам. И по предишната причина - харесвам ГЕРБ заради подържането на въведения от Станишев плосък данък. Както и по 100 други причини. Всички те, сведени до това, че бизнесът ми е във възходяща спирала от 10 години. И не е свързан с поръчки.
289
1
 
12
 
! Отговори
Паисий преди 3 години
Пречат на хората да ходят на работа а искат работеща икономика! Как да стане това?
288
5
 
2
 
! Отговори
314 преди 3 години
Все някога на змията трябва да отрежем опашката.По-добре късно,отколкото много късно.
287
12
 
2
 
! Отговори
ИТАЛИЯ преди 3 години
БРАВО НА ХОРАТА ! САМО ТАКА! ОСТАВКА!!!!! ЮЕ ГО ПРЕГЛЪТНЕМ ТОВА НЕУДОБСТВО НО НЕМОЖЕМ ВЕЧЕ ДА ПРЕГЛЪЩАМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО И КОРУПЦИЯЯТА И МАФИЯТА !МОМЧЕТА С ВАС СМЕ !
286
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля,че тук коментират само гербавите чиновници,които ги е страх да не останат на улицата.А то иначе електорат не остана.На кой мислите,му е приятно да гледа пълно чекмедже с пачки и злато,а той едва да свързва двата края с 600 лв.заплата или 300 лв.пенсия.
285
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резил Радев - президент. Браво!
284
1
 
4
 
! Отговори
до 309 преди 3 години
ти след 10 години ли реши да протестираш срещу Баце
283
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чоко и Боко торомозят някакви хора. Хайде, сложете си шапка от алуминиево фолио и тормозът ще спре.
282
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите са по повод влизането на България в чакалнята за Еврозоната. Червените буржоа направо полудяха от яд и злоба. Вижте им енергията и поведението в Парламента. Биха линчували Борисов в мига, в който го видят наживо.
281
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега полицията била подложена на стрес.Поне веднъж да си заслужат заплатите.А нас Боко като ни подлага на стрес вече повече от 10 години,някой пита ли ни?
280
1
 
7
 
! Отговори
Светльо Иванов преди 3 години
Сещаме се КОЙ организира протеста, напълно по комунистечески, като създаваш проблеми на хората, а не на този на когото искаш оставката, защото Баце е марето, а не в София, ние сме в София и аз искам Фандъкова да въведе ред и да се освободят пътните платна за движение, в крайна сметка палатките могат да ги разпънат и в парка
279
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито един от битите не ми направи добро впечатление. Чисти агресивни гаменчета и наркоманчета, който реват и се правят на жертви.
278
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФъркоКакъв СССР те гони пък тебе? Ти нормален ли си? Да не говорим пък,че Хр.Иванов се договаря с президента,а зад Радев са едни охранени олигарси.
277
1
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Другари, какво става с "многохилядните протести" на българите в чужбина? ИЗМИСЛИХТЕ ли нещо по тази опорка?
276
8
 
1
 
! Отговори
До 292 преди 3 години
За последен път те коментирам.Много хора от протестиращите снимаха побоя над момчето,а също и как ги влачеха,заедно с момичето ,на което бяха смъкнали презрамката и го галеха и си правеха селфи с него.Не случайно уволниха началника им.Отврат!И ти си от тая порода.