От СДВР: Напрежението на "Орлов мост" расте заради градския транспорт!

Полицията изяснява инцидента между жена и протестиращи
Обновена: 31 юли 2020 11:37 | 31 юли 2020 11:08, Веселина Йорданова
557
От СДВР: Напрежението на "Орлов мост" расте заради градския транспорт!
Снимка: БГНЕС

СДВР изяснява конфликта между жена и протестиращи на "Орлов мост". От полицията подчертаха, че ще преценят кой е извършил нарушение или престъпление, защото всеки носи отговорност за поведението си.

Тони Тодоров, зам.-началник на отдел "Охранителна полиция", обясни пред журналисти, че жената е отишла да изрази мнението си пред тях. От изнесеното на брифинга стана ясно, че тя е била засегната от липсата на градски транспорт.

Още по темата

Един от протестиращите изхвърля срещу нея съдържанието на чашата, която държи, а тя му посяга с бастун, каза Тодоров.

Ще повишим нивото на тона, с който коментираме. Жената се е явила да изрази своето мнение и всички видяхме реакцията на протестиращите, подчерта той.

В момента и двете спорещи страни се намират в Първо районно управление. Няма да толерираме нито една от двете страни, ще преценим, който е извършил нарушение или престъпление, каза той.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тодоров посочи още, че случващото се е недопустимо.

Снощи за пореден ден на кръстовището на "Арсеналски" и "Черни връх" имаше жена в нетрезво състояние, която провокираше полицейските сружители там, като ги караше да проверяват шофьорите за алкохол, даде пример той.

Повишаваме тона на изнасяне на информация и на коментари, каза Тодоров.

Той заяви, че не може да се говори за физическо насилие при задържането на мъжа, и арестът е по начина, по който се извършва. Задържаният е Петър Кърджилов, който се изявяваше като PR на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

От СДВР подчертаха, че има инвалиди и възрастни, които са много засегнати от промяната в движението на градския транспорт заради блокадите. В тази връзка има множество сигнали и оплаквания, подадени в Столичната община.

Имало е опит за диалог с протестиращите, за да се пусне движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", но засега без резултат, разговори ще има и днес. По-продуктивен бил този с блокиралите бул. "Дондуков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
6
 
40
 
! Отговори
терористи преди 3 години
Окупирането на улици и сгради е тероризъм. Не преговори, а ги полейте с водни оръдия. Тъкмо ще се разхладят в горещото. А ако и така не изтрезнеят, арести. Особено на лидерите.
329
4
 
27
 
! Отговори
очаквам преди 3 години
Защо не го е заляла с уринаторната топбичка и два памперса в устата не ВСЕКИ ПРОТЕСТИРАЩ мародери на българските болни пенсионери.
328
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е слуга на Москва и инструмент на Божков! Ако искате да разберете какво е много вероятно да стане с България ако той стане премиер,прочетете за Армения !
327
4
 
18
 
! Отговори
666 преди 3 години
До АнонименАко всеки с татуировка е за психопреглед,да изпратим и по-голямата част от протестиращите на такъв.
326
6
 
44
 
! Отговори
Радев е пътник ! преди 3 години
Още една годинка му остава на Фигуранта Радев и хоп в ареста за държавна измяна и нарушение на Конституцията на България !
325
2
 
19
 
! Отговори
Кържилов преди 3 години
Клакьор,в ареста и затвор!
324
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли тази баба ми се струва, че е подучена я леля, я баба на някой полицай/полицейски началник да провокира протестиращите на Орлов мост? Отива с бастуна до младите хора, обижда ги и когато някой с по-слаби нерви скача срещу нея, тя се хвърля в челна атака с бастуна напред! Много мирише на полицейски ботинки...
323
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази вечер Бойко пада!!
322
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://dnevnik.bg/analizi/edno_na_um/2020/07/31/4097355_edno_naum_i_mladen_marinov_-_doktorant_geshev_veche_e/
321
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До срам за робското мис Тия с Европейското мислене, които не спазват закона полицията ги бие здраво.
320
5
 
39
 
! Отговори
pora преди 3 години
Какъв диалог бе? Като блокират движението да бъдат арестувани и глобени! Да протестират без да пречат на градския транспорт - толкова ли е трудно! За тия дето пречат - бой, 24 часа в районното и солена глоба!
319
4
 
29
 
! Отговори
Липсва Фигурантът ! преди 3 години
На сергиите на Орлов мост липсва само Фигурантът Радев !
318
4
 
36
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
За "протестите" в София ясно. Сега искаме да разберем, какво ИЗМИСЛИХТЕ за протестите в чужбина. Има ли вече палатки на Таймс Скуеър, също така кръговото около Триумфалната арка в Париж блокирано ли е вече? Има ли "хиляди" пред Бундестага в Берлин с искания за оставка на Меркел, която очевидно подкрепя Борисов и е маша на Гешев? Вземете да проявите малко творчество и ИЗМИСЛЕТЕ нещо! Нали уж сте креативни, умни и красиви?
317
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Итогава Софиянци ще им покажат как се блокира!
316
3
 
23
 
! Отговори
Отвратително! преди 3 години
продали сте нас, които винаги сме ви подкрепяли за евентуалните гласове на някакви хулигани, които никога не са гласували, само и само за да се настаните на трапезата на БСП. Кой ви отряза езика, кой ви запуши устата? Защо крещите срещу хората, които са ви вяравли за да се харесате на група психясали гамени и комунисти. Толкова ли сте зажадняли за власт и пари? Продажници! Предатели!
315
3
 
20
 
! Отговори
Отвратително! преди 3 години
Така говорите със всички! Кои сте вие? Нима всички партии които имаха някаква позиция са превзети от престъпници и гамени? Къде са водачите? Продадоха ли се. Да, аз лично събирах подписка за Зелените на входа на южния парк заедно със Сендов, лично ходих на Витошка да се подпиша за да пуснат Да България на изборите. Аз гласувах за кмет от ДБ. И какаво от това. Това което виждам е като в криво огледало! Нима това е силата на парите!
314
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето са беззъби клошари на които дават дрога и пиене да стоят там.
313
6
 
31
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Да махнат за два-три часа полицейското присъствие и кръстовището ще се отпушиНяма да имат време и палатките да си съберат
312
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабикян се казва така, защото и дядо му биeл бабички, така ли?
311
3
 
32
 
! Отговори
Слоган 2020 преди 3 години
Слоган на протестърите : Дайте да протестираме, че няма пари за морето!Сутринта го гледах един с мърлява тениска не знаеше на кой свят е, ама дава интервю.Ей, аз като реша да се напивам с приятели гледам да го правя на приятно и уютно място. Ква е тая мания да пият по булевардите като клошари и да се правят на политически ангажирани. Не мога да разбера.