Удължават работното време на паспортните служби в София

По график ще работят и няколко РУ в събота до 14:30 ч.
3 авг 2020 15:15, Анисия Иванова
15
Удължават работното време на паспортните служби в София
Снимка: БГНЕС

Всички звена на "Български документи за самоличност” по районните управления в София ще работят с удължено работно време от днес.

Причината е опашките от граждани, подменящи личните си документи, стана ясно на брифинг на Дирекция "Български документи за самоличност“.

Гражданите, които искат да подновят личните си документи, могат да го направят от 8:30 до 18:30 часа. По график ще работят и няколко РУ в събота до 14:30 ч.

Тази събота ще работят Второ и Седмо РУ. Следващата седмица - Трето и Пето РУ, след това Шесто и Осмо РУ. На 29 август – Първо и Девето РУ.

Документите могат да бъдат сменени във всяко едно Районно управление.

Личните карти и книжките ще важат 6 месеца след изтичане на тяхната валидност. Това се отнася само за документи, чиято валидност изтича до 31 октомври.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Асан Карагъзъ преди 1 година
Комшиите идват да си сменят картите. Заминаха на екскурзия над 300 хил., за 30 години са се разплодили и правете сметка сега колко карти ще трябват, щотоооо,,,нали избори идват догодина.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези лични карти дето ги направиха от 2010г. С черно-бялата снимка изобщо не ми харесва щото на тази черно-бяли сники не може да се различава кой е ром , турчин , българин
13
0
 
1
 
! Отговори
Я преди 1 година
Еми още ноември 2019 имаше по сайтовете предупреждение, че между юли и ноември 2020 на близо 1 700 000 души изтичат личните карти и международни паспорти. И е желателно ако могат по рано да бъдат подменени. Така, аз от ноември имам нова лична карта, важаща до 2029 г. А, че гишетата в паспортните служби и пътна полиция са от 1987 година. То е ясно. Само, че МВР имат вече най големия бюджет в държавата. И тук започваме да питаме как се разпределят парите на данъкоплатците.
12
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Това сега от новите паспорти ли са с 10 години валидност или продължават да дават още старите за 5 и без чип?
11
0
 
3
 
! Отговори
Ivanova преди 1 година
Здравейте, къде трябва да си подам документи за книжка, след като ми изтича 10 годишния срок на валидност? - ( от районното управление или от КАТ )?Благодаря предварително!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гражданин 7Прав си, а и служителите в паспортното винаги са били с прекалено голямо самочувствие (меко казано) и така си е открай време. Явно тези служители са много специални!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направете ги денонощни. За да може нощем нормалните хора, които денем са заети да им изкарват заплатите, да има кога да си свършат работа. Отделно човек не може да се вреди, от познатите им, чичовци, лели, стринки, зълви и цялата им рода до девето коляно.
8
0
 
9
 
! Отговори
135 преди 1 година
Наемете още служители, отворете повече гишета, работете и почивните дни, създайте организация за тези пикови моменти. Това е всяка година в летния период . Как пък не се направи нещо . Хората трябва да си вземат отпуска , да висят по опашки. Никога няма да се оправим...никога...
7
0
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Ама защо само в София ? Само София ли е България ? Такава мизерия, никаква организация, груби служителки, бюрокрация и пълна простотия пред гишетата за смяна на шофьорски книжки .
6
0
 
14
 
! Отговори
681 преди 1 година
Не се наядоха тия в МВР-то!То не бяха смени на номерата на колите, то не бяха смени на лични документи...Скоро ще изкарат закони и за ежегодни безсмислени преиздавания на личните ни документи... И защо беше нужно на цв.цв. да преиздаде наведнъж документите на целокупния народец - явно нуждата им от парички.А като те спре катаджия го чакаш 15 минути да ти преписва данните от личната карта и от шофьорската книжка. То бива неграмотност, ама тяхното на нищо не прилича.
5
0
 
14
 
! Отговори
коста преди 1 година
не знам, дали само на мен се случи, но просто бях ужасен от грубото и отвратително отношение на служителите в тази служба. Загубих цял ден в чакане по опашки, пускаха разни свои познати преди мен. Се както да свършиш нещо в КАТ, където трябва да платиш на някакви мутри, за да свършиш работа. За какво плащаме данъци, не знам. За това министерство се изсипват милиарди, а са останали някъде във феодалния строй. дано лошия опит да е само с мен
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано се сетят да удължат давноста за някои л.карти другия път да няма това натрупване
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каракачанската торба ги шитка по евтино бе!
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди един месец гишетата бяха празни,нямаше опашки и цялата процедура протичаше много бързо.Но нали нашенеца чака последния момент .
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох добре че се сетих и ги смених точно преди пандемията.