След бурята в София: Палатки на протеста хвръкнаха във въздуха, поправят ги

Движението в районите на барикадите остава блокирано
Обновена: 19 авг 2020 08:14 | 19 авг 2020 08:10, Анисия Иванова
414
След бурята в София: Палатки на протеста хвръкнаха във въздуха, поправят ги
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Известни проблеми е създала на демонстрантите снощната буря, в резултат на която няколко палатки на пл."Независимост" и пред Ректората са полетели във въздуха, но положението бързо е било овладяно, съобщава БНР.

Снощи беше 42-ия ден от протестите срещу правителството и главния прокурор. По информация от протестиращи от трите блокади в столицата на пл."Независимост", Ректората на СУ и Орлов мост нощта е преминала спокойно, без напрежение и без провокации.

Леките поражения от бурята се виждат на Орлов мост, където няколко палатки са извън строя, но в рамките на деня ще бъдат възстановени, увери един от протестиращите.

Всички протестиращи подчертаха, че нито бурите, нито хората в нетрезво състояние, които се опитват понякога да влизат в пререкания с тях, включително и през изминалата нощ, както е станало на Ректората, не са в състояние да разколебаят техните искания за оставка на правителството и на главния прокурор, а протестиращите пред СУ дори се похвалиха, че снощи, в самия разгар на бурята, са отпразнували 20-ия рожден ден на студентка по румънска филология в Алма матер, която е участник в протестите.

Движението в районите на барикадите остава по традиция блокирано, не се забелязва засилено полицейско присъствие към този час, обстановката остава спокойна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните избори ги направи служебното правителство на Радев. Твърди, че били нечестни. Сега пак иска негово правителство да направи избори. Нещо не разбирам в тая работа. Веднъж в подменен вота, веднъж той бил гаранта. Мисля че има много какво да крие- далавери и назначения и затова прави тоя "протест". Мижитурката се опитва да си спаси кожуха
320
1
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
До пенсионерА другият - наркоман! Доказа се, че там е пълно с наркомани и пияници!
319
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като си изиграят ролята, най-чистите продажници ще си отидат, а на тяхно място ще се появят мишки, искащи да управляват.
318
2
 
19
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Сбирщина без кауза, която толкова обича евтиния алкохол с който я зарежда един известен винпром,собственост на подсъдим олигарх, че дори и бурята не може да ги откаже.Развили са зависимост и си правят купончета, а нормалните хора не могат да се придвижват за работа. Най-неприятното е че полицията харчи ресурс да ги пази тия.Ако ги нямаше, да са ги омели от там хората от съседните сгради, които не могат да спят от запоите им и не понасят смрадтта, която оставят по дворовете, превърнати в нужници
317
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 342Първото НЕВторото ДА
316
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 167Болен ли си?В повечето страни изборите са тайни и донякъде честни! В една страна, където мутрите (разбирай мафията) са власт, твоето предложение е налудничаво! Не знам какво ти е образованието, но коефициента на интелигентност със сигурност не кореспондира с нивото ти на образование! Може би няма да ме разбереш, та пояснявам колкото и ниско да е образованието ти, коефициента IQ е още по надолу при такива предложения! Даже член на ГЕРП няма да се сети за такова предложение!
315
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо трябва да идва нормален и образован .."Защото нали това е една от причините да протестирате срещу Боко, че не бил ...------Да, една от причините е и не е основната причина.
314
14
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Защо трябва президентът да взима цялата власт, след като страната е Парламентарна Република? ------Президентът не взима цялата власт, а само назначава служебно правителство, което взима изпълнителната власт, тапако.
313
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Антипов спокойно може да осъди ПИК за накърняване на доброто му име и заплаха за живота му. А може и просто да е провокатор.
312
1
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
ВИЖТЕ В МРЕЖАТА - КОЙ Е СТОЯН АНТИПОВ,НАПАДНАЛ ДЕЦАТА НА Д-Р ЕЛЕНА МИЦЕВА,ЖАЛНА МУ МАЙКА !!!!!!!!!!!
311
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тролчетата, завалиите, чакат малко дъждец да падне и ветрец да подухне, щото иначе настроението между подмазвачите е свсем минорно. Абе тролчета, фръкнала една палатка, намокрило се едно яке... споко. Разбирам че на подмазвачите на властта един дъждец им е голям проблем - все пак са свикнали на бюрце, в служебна колица... Но хората от дъждец се не плашат, а една фръкнала палатка е дреболия. Споко, тролчета, позлорадствайте малко, че иде краят...
310
0
 
22
 
! Отговори
И какво? преди 3 години
Искаха да свалят правителството, а му направиха услуга. Когато им се показаха лицата, стана ясно, че вече народът не може да ги трае!За всичко са си виновни сами!
309
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След тези палаткаджийски, мафиотски циркове пак ще гласуваме за ГЕРБ.Не желая Мая Общата, Славуца и Ристю Клошаров да управляват каквото и да е!
308
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
д-р Елена Мицева президент!
307
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото разбирам, Обратното трио си позволява да ни ползват като някакви заложници.
306
1
 
25
 
! Отговори
Условия на труд преди 3 години
Група протестъри надигнаха глас за по-добри условия на труд."С тези валежи, условията стават непоносими! Правителството трябва да направи нещо! През зимата ще измръзнем!" - заяви Г.П., като подчерта, че това укрепва решимостта на протеста.От профсъюза на протестърите обещаха да поставят остро въпроса за подобряване условията за протестиране. Въпросът ще бъде отнесен и до европейстките институции.
305
0
 
29
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Българския народ е най-милозливия. Спасил е навремето евреите, след 1989 не барна нито един комунист, сега не пипа тези терористи. Затова всички тези му се качиха на главата.
304
1
 
19
 
! Отговори
Поп преди 3 години
Господ няколко пъти ги предупреждава. Следващия път може да има мълния!!!Амин!
303
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова по-сериозна пандемия-в палатковите лагери е плъзнала нова венерич....ска болест.Внимавайте
302
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фелдфебел Десиславов,как може да си токова *** бе мишок?Или от самолета си скачал без парашут или Деса-Общата много те бие по главата