Митингът днес: Протест и контрапротест в 43-ия ден

Контрапротестиращите питат законни ли са блокадите
Обновена: 20 авг 2020 21:53 | 20 авг 2020 20:03, Веселина Йорданова
402

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

43-та вечер на протести в София срещу правителството и главния прокурор.

Хората отново се събраха на площада през Президенството. Чуваха се скандирания "Оставка" и обичайните за митинга свирки.

За поредна вечер и музика озвучаваше протеста.

По-късно недоволните се придвижиха до сградата на МВР, която беше замеряна с тоалетна хартия и домати.

Тази вечер пред сградата на СДВР пък започна контрапротест срещу антиправителствените демонстрации.

За по-малко от 24 часа контрапротестиращите са събрали 5 000 подписа, като петицията е публикувана и в интернет пространството, а желаещите да я подкрепят могат да се разпишат и пред сградата на СДВР.

С петицията хората ще настояват да получат информация дали протестите са незаконни. Ако са такива, полицията да влезе в правомощията си и да ги премахне, настояват участниците в днешната акция.

Хората се обявиха и за мирно протичане на антиправителствените протести - без ескалация и без насилие, както и за премахване на блокадите в центъра на столицата, ако те са незаконни.

Кадри от протеста и контрапротеста на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев вижте в галерията!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изринем метежниците с фадрома.
156
4
 
9
 
! Отговори
Безименен преди 3 години
Всички протестиращи и контра протестиращи са един дол дренки.Хайде сега "умниците" и от двата лагера да ми обяснят някои простички неща.След театъра, който се разигра от комунистите след 1989 год.,мислите ли, че оттогава та досега, не управляват те?!Пак са си богати, включително и наследниците на Живков иобкръжението му.Оттогава досега, независимо чии правителства бяха на власт, какво имаше? Безпардонно ограбване на държавно имущество, мафиотски убийства и терор за обикновения човек!
155
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да подходите по-икономично! Пускайте само заглавие с номер на протестния ден, че на всички им се изтъркаха фантазиите по тази омръзнала тема.
154
17
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Борисов може да извади лист с хартия на който е подписал оставката!
153
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
152
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко лъсна днес. Къде отидоха протестиращите - там където прибират откраднатите пари. И хвърляха яйца. Срещу тези които конфискуват незаконните пари на олигарсите.Нали се бориха срещу мафията? Не защитават си своята мафия. Огорчен съм, мислех че не ги използват.
151
2
 
22
 
! Отговори
КГБ преди 3 години
Вече е ясно, без бой няма да се размине. Това не са протести, а преврат.
150
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбра, защо не ги разпръснат така както са се надрусали. Лесно ще стане.И цяла София ще ръкопляска.
149
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трагедия!!!
148
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов,вади ГДБОП и ги занулявай !
147
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На море сме бе мизерникИзпаднал. На 10 септември се връщаме и ви изнасяме с парцаляците"А на балканче няма ли да отидете? И ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ ТАМ на морето? Гот е да не ви прече никой нали? На морето айляк....няма протести няма проблеми....
146
19
 
6
 
! Отговори
До193 преди 3 години
С един автобус Люде-това беше вашият днешен контрапротест!
145
2
 
24
 
! Отговори
Ганди64 преди 3 години
Каква е тая държава бе хора,съберат се 20 *** и хоп на телевизията (визирам палячото Бареков)други 20 ***и *** едно от култовите места на София Орлов мост,други 20 малтретираха жена пред децата и,трите кукли на конци нямащи елементарно уважение към храната както и платените им20 последователи,като всички те са гордоста на Фигуранта с юмручето.Това ли е промяната?
144
1
 
18
 
! Отговори
Само припомням преди 3 години
През 2014 г. омразното комунистическо правителство на Орешарски беше свалено на 404-ия ден на непрекъснатите протестите...
143
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Ейййй, вие двамата ! Заев...йте ЕС-правото, защото на ход е Крумовото !
142
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До някоя сиенергетикасигурност и правосъдиеобществено здравенаучни изследвания и космическо пространствосътрудничество за развитие и хуманитарна помощНационалното законодателство не трябва да противоречи на европейското. Ако няма такова, то тогава се прилагат националните правни норми.
141
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си вдигат палатките и да заминават на ммайната си за да си отдъхнат хората
140
1
 
25
 
! Отговори
антиПротестър преди 3 години
Добре е всички дето не подкрепяме блокадите да си изразяваме публично гражданската позиция сутрин много рано, когато тия наркоманчетаСанеадекватни и да им разясняваме поединично колко сме против това което правят. Ама докато не са изтрезнели, че да не се съберат на тумбаа. Ако всеки "вразуми" по един, за два дена ще ги няма да ги има
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До някоя сиВ някои области и ЕС, и страните членки могат да приемат законодателни актове. Страните членки обаче могат да действат само ако ЕС вече не е предложил актове или ако е решил, че няма да приема законодателство в дадена сфера. В тези области ЕС разполага с т. нар. в Договорите споделена компетентност:единен пазарзаетост и социални въпросиикономическо, социално и териториално сближаванеселско стопанстворибарствооколна средазащита на потребителитетранспорттрансевропейски мрежи
138
1
 
17
 
! Отговори
Рехави протести преди 3 години
Снимани от дрон протестиращите в София са по 3-4 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 29.07 са били между 12-15 хиляди. В останалото време са 2-3 хиляди дневно. А днес са около 1000 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2500-3000 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София дни наред. Тогава нещата се случват.