Протестиращи обявиха дата за Велико народно въстание

На 2-ри септември щели да бъдат постигнати целите на протеста
20 авг 2020 07:19, Ния Христова
143
Протестиращи обявиха дата за Велико народно въстание
Снимка: БГНЕС
В 42-рата вечер на антиправителствено недоволство протестиращите заявиха, че целта на протестните прояви е да пречат, затова няма да искаме разрешение за провеждането им и по този начин отговориха на призивите на столичния кмет Йорданка Фандъкова да се подават уведомления за протеста.
Още по темата
Недоволните граждани коментираха призивите за премахване на блокадите, които бяха отправени от местната власт. Те са на мнение, че ако управляващите са загрижени за софиянци и искат да възстановят свободното придвижване в града, ще си подадат оставката. По време на протеста се чуха и остри коментари по отношение на ремонтите и за поддържането на градската инфраструктура.
 
Адвокат Николай Хаджигенов пък обяви 2 септември за датата за провеждане на Велико народно въстание, предаде БНР. То ще започне сутринта и няма да приключи с края на работния ден. Това е датата, на която управляващите трябва да съберат 120 гласа в НС, за да започнат обсъжданията по новата Конституция.
 
Блокадите на три места в центъра на столицата остават - Орлов мост, булевард "Цар Освободител" и Ректората на Софийския университет.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
28
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Това ще е национален събор на ***, майките с деца да си стоят в къщи.
73
1
 
10
 
! Отговори
до 77 преди 3 години
Левски се е преобличал И като жена! Небезизвестният пехливанин и фашистки палач Петър Ферещанов е заловен след 9 септември от ремсистите именно преоблечен като жена и не са постъпили с него много хуманно. А ти ми кажи, защо през лятото на 1923 г. Васил Коларов е задържан при пристигането си в България във Варна и е освободен по заповед от царя? Хайде, като си в час със конспирациите!
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***! Кой вдига въстание, като обявява дата за него!? Ако искате да успеете, не се правете на революционери, а се поучете от опита на Военния съюз, на генерал Вълков, на Александър Цанков, на Кочо Стоянов, Тома Прендов, Христо Порков, Сава Куцаров..! На делото на ВМРО и шпицкомандите. Достойни, доблестни българи, които правилно преценяват, че с избори срещу земеделския електорат няма шанс.
71
22
 
9
 
! Отговори
42 преди 3 години
Да, ама преди свикването на ВНС да се направи референдум с два въпроса.Да членува ли България в ЕС?Да членува ли България в НАТО?За да знае ВНС дали да пише основен закон на неутрална страна или на зависима.
70
4
 
35
 
! Отговори
Божков и другите преди 3 години
Божков, Василев, тримата *** и останалите патерициспонсорират и организират протестите в името на установяванена еднолична власт на Радев.Някои от тях се виждат как се завръщат на бял кон в България,други се виждат министри, министър-председатели.Жестоко се лъжат!Като му свършат работат Радев ще се разправи с тях, с някои и физически!Човечето и неговият ментор Решетников ще доведат адътв България -режим тип Путин - отровени, разтреляни, арестуванивсички, които не ги подкр
69
4
 
27
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Прокурор 75 Не си прав. Отровното трио е включено в служебното правителство на юнака Радев.
68
4
 
25
 
! Отговори
Граничар преди 3 години
Вече се оглеждаме за мъже ,преоблечени като жени. Така са избягали на времето Георги Димитров и Васил Коларов. Да, ама днес Гешев е дал указания и дори Бабишкян, *** и *** да се дегизират като кочове, пак ще ги хваната ! Гешев само им гледа сеира и скоро ще има сгляд с тях ! Кафето на Бабишкян ще е само с макък ,без кафе!
67
2
 
24
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Ако на 9-ти септември вдигнат едно въстание под форма на масови манифестации , няма начин да не изплашат Бойко. Това социалистите са голяма работа.***.
66
6
 
28
 
! Отговори
Прокурор преди 3 години
Я да видим ,кои са тези проституиращи, които ще вдигат въстание! Нека да се обявят, че да знаем кого да търсим после. А пък има ли хора, които да правят това въстание, също никой не казва. Изобщо на кого му пука каво са казали ***, Бабишкян и *** ??? Има ли значение дали хвърлят яйца или си ги завират в г.за ? НЯМА ! народа се кефи на напъните им да дойдат на власт! Никой от тези проституиращи няма да помирише власт !!!
65
4
 
15
 
! Отговори
Дo 50 преди 3 години
Пише се "въСтание", иначе ди прав!
64
5
 
23
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Вместо 200 души ще се съберат 300.
63
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 02.09. 2020= на 9.9.44 г. следва ТЕРОР, УБИЙСТВА И НАСИЛИЕ! Путинизма на радев в действие, жална му майка на тоя клет народ отново под руска робия!
62
4
 
28
 
! Отговори
питам преди 3 години
другаря Фигурант и протестиращите-Другари, тази нощ колко коли потрошихте и колко малки деца разревахте.
61
8
 
35
 
! Отговори
Съществена разлика! преди 3 години
Докато македонският Георги Димитров, Васил Коларов и Гаврил Генов успяха след Септемрийския им преврат да избягат в Сърбия, преоблечени като жени, то главатарите на метежниците-"Отровното трио" ще бъдат първите с присъди от Военния трибунал, когато му дойде времето...
60
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБерастите мълчите като натровени когато ви покажат в лицето издънките и скандалите. Гледам само минусчета слагат ама си трайкат.Явно ще се наемат специалисти от вън за да ви изритат калинките и кадрите на БКП от управлението
59
10
 
45
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Това е изнудване на народа, не на управляващите! И Неспазване на законите! Всички в затвора! Такива нямат право на искания, а още по-малко право да се обявяват за демократични! Това са платени издънки на обществото, които не знаят какво е справедливост, и които не искат власта за себе си, а за някой дето ще ги е*е и всички останали след това! Л*мпени! В затвора!
58
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБерастиии, защо не обсъждате сараите на Догань в Росенец А ?Само трфопоста законен там се оказа !!!Защо така ... нали сте праведи и сте за закона ????Лъснаха ви задниците прости
57
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебурашка, явно ГЕРБерастите като теб обичат беззаконието !!!Нямам думи, после защо хората протестират ... ами то е ясно
56
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много избързват, да изчакат до 9, тогава да си направят и манифестацията.
55
3
 
26
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Хм!...... Кой там го играе Георги Димитров... Познай от три пъти кой е най-подходящ за ролята на вожда и учителят?