Напрежението ескалира: Сблъсъци, бомбички и ранени на протеста

Хвърлянето на пиратки от протестиращите продължава
Обновена: 2 сеп 2020 23:00 | 2 сеп 2020 22:39, Веселина Йорданова
380

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Полицията изтласква протестиращите от пл. "Независимост", след като хвърлянето на бомбички в "триъгълника на властта" продължи повече от час.
Още по темата

Имаше опит от органите на реда да задържат протестиращ, при който полицай се подхлъзна и падна.

Тази вечер напрежението на протеста с искания за оставки отново ескалира и вече има множество ранени.

Освен пиратки, към униформените летяха всякакви предмети - бутилки, столове, камъни и др.

Полицейският кордон стана плътен, на площада дойде и водно оръдие. Полицаите са с щитове и шлемове.

През целия ден от сутринта продължиха протестите и сблъсъците между протестиращи и полиция. От СДВР заявиха, че това не са мирни протести и срещу тях са излезли хора от криминалния контингент.

Десетки са пострадалите полицаи и протестиращи днес.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
3
 
2
 
! Отговори
БГ Съдия преди 3 години
Нали знаете закона - срещу агресия се бори с право, а не с бой! Нали така учите народа - като ви удари някой - обадете се в полицията и после търсете правата си в съда!! Е те така и сега - като ви замери някой не го бийте с метален бокс и шутове , а просто го арестувайте и го съдете , но не , вие сте там, за да биете народа !
301
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГЕРБ ще продължи да участва,партията му ще влезе в парламента,без значение дали е първа или евентуално втора политическа сила.
300
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНОНИМЕНИма избори,нека на изборите се види кой колко гласове ще има,не е необходимо да се пролива кръв и да се насъскват българи срещу българи,само защото някой олигарх така е поръчал и бърза да свали Бойко,нека по мирен път се избере партия на редовните избори,какво ви пречи да изчакте няколко месеца,хем ще се спестят милиони левове,хем няма да страдат хора!
299
3
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Който си мисли че вече ще има мирни протести в страната много се лъже. Примелите от другите страни са десетки . Щом мутрата не разбра 2 месеца че народът не го иска вече ще летят камъни и дърве. Без кръв няма да минава вече. Мястото на България не е в този гейски ЕС където тамошните лидери толелират нашата мутра и го пазят защото им е удобен и е продал страната си на запада. И излиза Радев като защитник на народа и става лошият защото не е с мафията от ГЕРБ комбина.Наръдът и Радев ще се справят
298
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради повечето ехидни коментари отдолуси заслужаваме положението в което се намираме ...Жалка работа сме мноого ...
297
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРОБ и Борисов вече са пуснати в канализацията за отпадни води...ще измине известно време докато се утаят...ТЕ вече са минало...въпрос на не много време е да се отекат тези мръсни води...
296
6
 
8
 
! Отговори
пфф преди 3 години
тези провокатори са пратени от ББ и управляващите.
295
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те нещата рано или късно ще се обърнат...тогава ще ги видим герберастите къде ще се крият от възмездието ,което ги чака...
294
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 3 години
изправиха престъпници срещу престъпници снощи
293
3
 
5
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 години
Напрежението ескалира , защото някои имат сметка то да ескалира и така са си го планирали.И със сигурност , това не са били полицаите.
292
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е, което искаше президента. Радвате ли се сега, че го постигнахте? Народа това ли иска да гледа? Ако е така....жалко.....
291
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е напреженията да ескалират все повече. Когато един охранител на диктатор като Живков сега е диктатор. Между другото, оборудванията на полицията и жансармерията е купено с пари на протестиращите. Както и заплатите на работещите в тези институции са от данъците на хората и фирмите.
290
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата конституция ще бъде написана от експерти след обществено обсъждане.
289
22
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ОЧЕВИДНО не е всенароден протест, а бунт на шепа ***.Нямаше да се стигне дотук, ако Фигуранта не ги насъскваше.След като му изтече мандата Фигуранта трябва да бъде съден !
288
3
 
4
 
! Отговори
до 364 преди 3 години
Няма и диктатура, незаменена от друга такава.Няма вакуум тук.
287
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроб, със своята наглост, просто си постилат за тежки ефективни присъди след падането на режима им!А той все някога ще падне.Няма диктатура в историята, която да е просъществувала вечно!Колкото по-късно, толкова по-жестоко ще бъде отмъщението на поробените!
286
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм , това ескалация ли беше , по-скоро детска игра. Ако го бяха направили като хората , още на обяд да бяха прегазили кордона и да потрошат тиквите на гербавите . Тая власт няма да си отиде по мирен път.
285
24
 
37
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Много се смях днеска докато гледах как "невинните" протестиращи мятаха пиратки, камъни, голове и кво ли не и после изведнъж... ама те ме биха. Е да те галят ли искаш? Като те е страх от мечки не ходи в гората. Значи едните могат да хвърлят, а другите само да гледат а? Ае стегнете се малко. Даже този път доста професионално го направиха полицаите. Чакаха, чакаха и хоп на 2-3 пъти и приключи протеста. А си мислехте, че полицаите са безсилни. Е да ама не.
284
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Френска Революция 343Аха, знаеш ли каква промяна в манталитета на народа, който от рождение е свикнал да се урежда чрез "мой човек" трябва да се случи? Тоя манталитет е още от комунизЪма, та до наши дни. Не Швейцария, Франция да станем се изисква голяма промяна на народа, от който произлизат и управляващите го.
283
12
 
16
 
! Отговори
Кера преди 3 години
До Анонимен: Въпрос на финанси е тоя метеж.А изборите са идната година.