59-ят ден на протест е под надслов "Нас не ни е страх"

Основните кръстовища в София остават свободни за движение
5 сеп 2020 21:07, Анисия Иванова
434
59-ят ден на протест е под надслов "Нас не ни е страх"
Снимка: БГНЕС

59-ят ден на протести в София засега протича спокойно и без инциденти. За разлика от вчера полицейски контролни пунктове на кръстовището с ул. "Съборна" и на Ларгото, откъм метростанция "Сердика", няма. Полицаите по собствено решение проверяват по-съмнителни лица.

В 19 ч. е започнал антиправителственият протест на площад "Независмост". Малко преди 20:00 часа протестиращи са  блокирали движението пред БНБ. Към момента положението там е спокойно.

На тротоара пред Партийния дом има разпънати палатки на организацията „Системата ни убива”.

Исканията на протеста остават същите - за оставка на правителството и на главния прокурор в София, а към тях се добавят свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията.

Протестът се провежда под наслов "Нас не ни е страх", а протестиращи коментираха пред репортерите на БНР, че "полицията не си е научила урока".

В петък срещу събота протестиращите възстановиха един от палатковите лагери на бул. "Цар Освободител", но той по-късно беше премахнат. Беше и блокирано за кратко движението на Орлов мост, но беше бързо възстановено.

Протестиращите са убедени, че протестите ще продължат въпреки сблъсъците между полицията и демонстрантите на 2 септември.

Основните кръстовища в София към 19 часа в събота вечерта остават свободни за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младия премиер с харема обикновен човек и обикновени като него трябва да направят партия на безпартийните да спечелят изборите и да управляват ,защото няма за кой да се гласува и ще се емигрира
242
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрогираните нямат чувство за страх!
241
3
 
8
 
! Отговори
пилот на самолета преди 3 години
До СвалячА между другото Черепа освен всички благини дето ви дава без пари и надника пт 5о лв не ви ли раздава и презервативи Дюрекс, за споделени моменти в палатките?
240
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би дамата задава въпрос без повишена трудност:Ти, ходиш ли на протеста?!Ако отговорът е: Не!Следва въпрос с повишена трудност:На кой континент живееш?Ако отговорът Не включва:а.Европа-мацето си чати, а ако е:В Сингапур съм-излиза на среща.
239
4
 
9
 
! Отговори
ХИПОЛЕНД ИГРАЧКА преди 3 години
- Това куче защо е зелено?- То е крокодилче.- Защо не пише?- Заяжда. От влагата.- Лошо другарю...- Седларов.- Лошо Седларов, лошо.
238
9
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКИ преди 3 години
В кой ред е най-добре да си подадат оставките се чудя ?-Радев-Борисов-Каскетаили-Борисов-Радев-Каскетаили-Каскета-Радев-Борисовили всичките накуп май и започваме на чисто !!!
237
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо само трейлъри, пуснете си и филма?!
236
3
 
10
 
! Отговори
Много рептили преди 3 години
Бесилки, народен съд, самочувствие без покритие и злоба, гарнирана с мнооого простотия и алчност.
235
5
 
7
 
! Отговори
Народен съд преди 3 години
Народен съд за всички.Радев е разединител и е за затвор като останалите!
234
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 286, недей, брат, ще излети нЕкой дрон от зад-ника му, ще стане сакатлък.
233
6
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Армията е с вас.
232
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, МуХу-ЛЮ,С тези 20 млрд.даваш ли си сметка, че са плащани нЕкви заплати и са построени нЕкви неща и са изхранени нЕкви и-до-оти като ТЕБ?
231
9
 
5
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Какъв диалог? Откраднаха 20 милиарда от държавата, наложиха тоталитарен режим, а след 5 месеца ще го узаконят с новата конституция. Хората протестират 2 месеца, а милиони искат смъртта им. Какъв диалог? Тези хора и техните бъдещи деца трябва да лежат в затвор до изгниване
230
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, не в така.В СОЦ-а не беше лошо, беше тъ-по.Всичко, което е против естествения подбор е тъ-по, не защото е лошо, противоестествено е.Разни общества, които пазят полова хигиена, някакви традиции, които са мъдростта на предците им, не изпадат в делюзии като гледат видео, не се ъпчат се със силикон и полуфабрикати и си гледат семейството, децата, работата, ми,Примитивни общества дори в джунглата Са по-добре и по-щастливи от Урбанизираните зомбита.
229
5
 
6
 
! Отговори
оставка преди 3 години
Моето мнение е, че Радев трябва да подаде оставка.Обещанията че ако разбойниците превземат държавата, ще си оправят положението ще се окажат наивни илюзии. И тогава мутрата ще трябва да отговаря.А гладът е по-силен от куршума. Спомняме си минали пъти когато комунистите са се възползвали от късата памет на младите.
228
6
 
10
 
! Отговори
Да се знае истината преди 3 години
Скъпи деца, От 1944 до 1989 година България беше под руско комунистическо робство. За това време бяха убити над 6 милиона българи. На народа бяха отнети жилищата. Нямаше заводи. Тотална бедност беше в България. ДНЕШНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ИСКАТ ДА ВЪРНАТ ТОВА. НЕКА ДА СПРЕМ ТЕЗИ ВРЯКАЩИ ПРОТЕСТИРАЩИ.
227
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук не си прав, Свалячът наистина ще намаже.Мацките също ще намажат по нещо венерическо като най-гадни са кондиломите.Мъже, оглеждайте се преди да започнете, защото това няма утрепване.
226
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама те дните повече от протестиращите бе :)
225
3
 
11
 
! Отговори
ЛиЛана преди 3 години
На главния прокурор още ли му искат оставката, че Божков пита?
224
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С краста са, което е готино погледнато от екрана в чистичкия ни дом.