59-ят ден на протест е под надслов "Нас не ни е страх"

Основните кръстовища в София остават свободни за движение
5 сеп 2020 21:07, Анисия Иванова
434
59-ят ден на протест е под надслов "Нас не ни е страх"
Снимка: БГНЕС

59-ят ден на протести в София засега протича спокойно и без инциденти. За разлика от вчера полицейски контролни пунктове на кръстовището с ул. "Съборна" и на Ларгото, откъм метростанция "Сердика", няма. Полицаите по собствено решение проверяват по-съмнителни лица.

В 19 ч. е започнал антиправителственият протест на площад "Независмост". Малко преди 20:00 часа протестиращи са  блокирали движението пред БНБ. Към момента положението там е спокойно.

На тротоара пред Партийния дом има разпънати палатки на организацията „Системата ни убива”.

Исканията на протеста остават същите - за оставка на правителството и на главния прокурор в София, а към тях се добавят свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията.

Протестът се провежда под наслов "Нас не ни е страх", а протестиращи коментираха пред репортерите на БНР, че "полицията не си е научила урока".

В петък срещу събота протестиращите възстановиха един от палатковите лагери на бул. "Цар Освободител", но той по-късно беше премахнат. Беше и блокирано за кратко движението на Орлов мост, но беше бързо възстановено.

Протестиращите са убедени, че протестите ще продължат въпреки сблъсъците между полицията и демонстрантите на 2 септември.

Основните кръстовища в София към 19 часа в събота вечерта остават свободни за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
5
 
11
 
! Отговори
Нина преди 3 години
Пак ГЕРБ ще управлява със Патриотите пак Марешки ще влезе във парламента а вашите кукловоди лъжкинята Корнелия Нинова чалгаря Слави Трифонов Отровно Трио или пък Христо Маджов няма да бъдат в парламента
262
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отстранете тримата *** от Платеното трио на Черепа от протеста за да не го провалят.
261
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив! Аз също съм саписексуална и макар по традиция да не си губя времето с гласуване, на избори ще гласувам за ГЕРБ, Защото от БСП вече ми се повръща-не преувеличавам, тези ми действат като органично зло,Чест им прави, че си знаят, че са отровни и не го крият.
260
14
 
2
 
! Отговори
Лъжете само себе си преди 3 години
До Анонимен"А защо си мислите,че Бойко и Гешев ги е страх ?Аз нямам такова усещане."От какво да ги е страх? От овчия народ? Борисов и Гешев държат всички институции, медии, олигархията е зад тях, а след година свършва мандата на омразния Радев. Протестите ще свършат. България е управлявана по пyтински модел. От какво да ги е страх, вижте колко фенове има тиквата. "Може да краде, но е успял човек!" България ще си остане бeднячката на Европа, нищо ново няма да се случи.
259
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Бойко е най добрия политик,най добрия футболист, най добрия каратист най добрия тенисист,най добрия шофьор.По добър от него е само Чък Норис.
258
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиардите, които окрадоха ГЕРБ...АМА ИМА ЛИ ЗАВЕДЕНИ ДЕЛА?Няма.Има ли построено?-има.Има ли социални пенсии и сие?-има.Има ли подведени под отговорност олигарси даже хора от ГЕРБ?-има.Простото обаче си е просто:Показаха му порно с пари в чекмедже и работата уйде!Как е възможно хората да са толкова прости?!Самоубийствено прости!
257
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея протести са глупави !на избори Герб печели винаги закво протестирате ?Той народа си гласува за Бойко пък вие са дървите на комунистичеките агенти ?То цялата държава са куки и агенти винаги .
256
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 315 много ти е плитък мозъка моето момче като дойдат теоите фаворити чалгаджията Слави Трифонов лъжкинята Корнелия Нинова или пък Отровно Трио или пък Дъб на червения *** Хросто Манджов ще ви питам колко добре ще ви бъде със 300 лева заплата и никакви закони
255
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука се мерна един "сваляч" - гений си брат! Къде другаде в София ще се съберат млади и доказано глупави и наивни жени за да участват в подобно нещо! Като да ловиш шарани в развъдник! Идвам да чукам яйца и аз!!
254
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
59 на 0 за Бойко
253
11
 
5
 
! Отговори
Сърбин преди 3 години
Пожелавам ви ГЕРБ да ви управлява завинаги!
252
2
 
16
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Колко хора са на този протест като ги гледам не са много но са глупави че вярват че Отровно Трио олигарсите и Румен Радев или лъжкинята Корнелия Нинова или пък чалгаджията Слави Трифонов ще се погрижат за българите на тях проблема им европайските пари че не отиват в джопчетата им и най вече че погнаха олигарсите който окрадоха България
251
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Райна Кабаиванска била шокирана от Радев, ама не е шокирана от милиардите, които окрадоха ГЕРБ. Не е шокирана, че сме най-корумпираната и бедна страна с най-кратка продължителност на живота, с най-много онкоболни и сърдечносъдови заболявания. Не е шокирана, че Толупа не знае английски, а само козирува и се държи не като лидер, а като чистaч. Не е шокирана, че по управлението на Борисофф над 1 милион Българи напуснаха България - повечето от тях завинаги.
250
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо си мислите,че Бойко и Гешев ги е страх ?Аз нямам такова усещане.
249
5
 
14
 
! Отговори
Нина преди 3 години
И нас не ни е страх от вашите *** и нехранимайковци оставка на Румен Тадев затвор на Отровно трио и олигарсите ама вое не разбирате ли че цалата работа е да ви излъжат скъпи протестиращи да откраднат парите от българите и само някой олигарси и червени *** да живеят да не плащат данъци и да са добре а пък вие ще викаъе къде да европайските пари много сте глупави протестиращи
248
12
 
1
 
! Отговори
До 100 преди 3 години
*** над 90 95% от всички ще са от други партии дори и герберастите да влезете в партламент и края на партията ви дойде
247
6
 
2
 
! Отговори
До 101 преди 3 години
Нашия не е Иванов а е младия премиер с харема който нито е костовист ,нито е чалгар а е безпартиен и ще се създаде партия на беззпартийните а вие герберастите няма да влезете и в парламента
246
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радвев да им е шофьор на самолета и да изчезват я в Москва, я в Америка, най-вече на май-на-та си.
245
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да съберем помощи за тези на площада да хващат самолета, че да се свършва, а?
244
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега някой да ми каже какво се прави със сапиинвалид?!Това нещо е като миризливка, брат, завира се в дома ти през wi fi-я и ти умирисва душата.