Ден след старта: Седем учители с COVID-19 в столично училище

От РЗИ тестват контактните им лица
16 сеп 2020 17:45, Красимир Ангелов
56
Ден след старта: Седем учители с COVID-19 в столично училище
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Седем учители от столичното 55-о СУ "Петко Каравелов" са с коронавирус, съобщава "24 часа".

От там допълват, че инспектори от Столичната РЗИ вече провеждат тестване на контактните лица, в това число и на ученици, обясни зам.-кметът по образование и култура доц. Тодор Чобанов.

Още по темата
Още преди старта на учебната година на сайта на училището е публикувано предупреждение към родителите и учениците, че във връзка с положителен случай при учител, тържествено откриване на учебната година ще има само за учениците от предучилищните групи, първокласниците и осмокласниците в двора, като се спазват всички мерки за дистанция.

Всички останали ученици са пропуснали първият учебен ден и са влезли за първи път в клас през днешния ден.


56
Още от София
Безплатен вход в столичните музеи в Деня на София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От 48 до 50: Благодаря за комплимента. Радвам се, че не съм част от истериците и че си личи. Дори и ограничен мозък като твоя го е разбрал.
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както винаги трагедия пълна е в тая смотана държава! Подобрихме пак всякакви антирекорди! Само ден след откриването вървим стремглаво към закриване! Горките деца, лишават се от прекрасни моменти в училище!
52
0
 
14
 
! Отговори
Младен преди 1 седмица
До Анонимен

Имам предвид заболелите учители непосредствено преди 15 септември,които сега са в болнични,но контактуваха с всички останали.Нищо не се предприе и ето ги сега резултатите.Не е конспирация,а споделен личен опит.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 51
Защото ако ги изискат, възниква въпросът кой ще ги плати. Учителите ли, които са там по задължение, родителите ли, които предпочитат дистанционно обучение, или ***, които отричат проблема?
50
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Малка подробност- тестването на контактните трябва да бъде извършено минимум 5-6 дни след като са уведомени, че са контактни. Тогава се проявяват първите симптоми. И защо не изискаха тестове на всички учители и ученици преди началото на учебната година, за да ограничат поне малко подобни случаи?
49
4
 
2
 
! Отговори
48 си преди 1 седмица
ТИПИЧЕН ***.
48
10
 
12
 
! Отговори
Кочо преди 1 седмица
Говорим за най-страшната пандемия в човешката история, 8 милиарда население, повечето хора не спазват никакви мерки, не само в България, но навсякъде носовете са отвън, в България около 80% носят грешно, къде умишлено, къде не. Силно завишена бройка на смъртните случаи, защото голяма част от тях, са амбулантни безнадеждни случаи. Накрая за 9 месеца няма и 1 милион починали, а заради мерките, в цял свят има по-ниска обща смъртност. Не знам как още има хора, които не гледат глобално,а единично.
47
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С маски, без маски , вирусът си го има. По-добре без маски. Болните деца и учители да излизат в болничен. Другите на училище. Сега ще ме оплюят маскофеновете, ама това е единственото решение. И стига сте преигравали и преувеличавали опасността от ковида. Когато фактите говорят и Боговете мълчат. Следователно истериците -хипохондрици съвсем не бива да се обаждат.
46
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Младен

Както виждаш, не ги прикриват болните учители. Стига си търсил конспирации. И не са болни, а положителни безсимптомни. Около 6% от персонала. Нищо чудно това да е близо до реалния брой на вирусоносителите в големите градове.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 6
Е как ще стане това с 12 деца в стая? Това са повече от двойно увеличаване на учителите. При цялото ми уважение, това е напълно невъзможно.
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво хайде сега всички в къщи
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шоу!!! Чакам края на тая фантасмагория.
42
7
 
13
 
! Отговори
Младен преди 1 седмица
Аз също предупредих за болни учители,които се прикриват от директорите,както и близки на ученици.Всеки се спасява поединично.Мерките са за пред проверки,никаква строгост,особено на 15 септември - това по телевизията е за заблуда.Скоро ще пламне навсякъде,още отсега им дават по два комплекта учебници-в шкафчето и за вкъщи,за да са готови за дистанционното т.е. за надлъгването.
41
11
 
16
 
! Отговори
до 6 преди 1 седмица
Умникът с предложенията?!? Откъде стаи и учители за класове от по 12 деца. То лесно се говори. Ходи пред минситерството , искай среща с министъра и го съветвай като имаш решение и стратегия за всичко. Правилно е да се започне присъствено годината. Това дистанцонно обучение е глупост и освен , че ощетява децата откъм знания, ги ощетява и откъм социален контакт и атмосфера.
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По една найлонова торба на главата и като се приближи някой затягате около врата. Няма да умрете от Ковид, гарантирано. Цял ден в една стая със заразен, ако искате и 100 маски да смените , няма как да се изплъзнете. Това нещо е безкрайно малко и се диша и издиша един и същ въздух. Маската е като решетка срещу крадци, в сравнение с вирус като комар.
39
8
 
23
 
! Отговори
6 преди 1 седмица
Вече няколко пъти алармирах , че МОН не са готови за новата учебна година , но кой да те чуе ! Искат без пари , които пръскат наляво и надясно за глупости , да има ефект ! Е , няма как да се получи !Трябваше , освен хигиената , да се направи само едно нещо -да се намали броя на децата до 12 ученика в стая , за да се разредят на необходимата дистанция . Можеше да стане ! Сега като пламнат училищата и ...дистанционно , което значи още една провалена година ! И никой няма да понесе отговорност за т
38
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Между другото, има много *** и сред родителите. Как очаквате децата им да спазват забраните, след като родителят е по-силен от вируса?
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Във феодалната система, наречена Образование, учителите са крепостни селяни. Кой ги бръсне за слива...
36
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ковидиoтите така и не разбраха, че маската пази околните и много малко носещия маската. Почти никаква полза няма да носим.маски, ако около нас се разхождат ковидиoти без маски. С тези учители вероятно е станало същото - или са ковидиoти или да попаднали на ковидиoт без маска.
35
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чудите се кои са ***, все на учители ви избива. А в нашето училище *** са директорът и медицинската сестра. И ако се опиташ да им кажеш нещо, отговарят ти: щом те е страх, имаш избор да напуснеш и да си опазиш здравето, като си останеш вкъщи. Е, какво да направим, революция ли? Да уволним директора например?