72-и ден на протест събра хора в столицата

Засега ситуацията е спокойна и няма блокирани кръстовища
Обновена: 18 сеп 2020 22:08 | 18 сеп 2020 20:00, Петя Славова
261

Снимка: БГНЕС

За 72-и пореден ден се събират протестиращи срещу правителството на площад "Независимост" в София.

От вчера демонстрантите искат и оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева, след като служители на охраната на парламента изведоха майки от "Системата ни убива" вчера. Засега акцията минава спокойно и няма блокирани кръстовища.

Още по темата

Самата Караянчева коментира, че не е давала разпореждане на НСО, а служителите сами изпълнявали задълженията си.

По-рано днес пред президенството се събраха и други протестиращи. Те бяха родители и ученици, които не са съгласни с носенето на маски в училищата.

Според тях, те са опасни за здравите деца. Родителите също така се изказаха и ротив задължителното карантиниране на цял клас при заразен съученик.

Демонстрацията преминава спокойно. Има засилено полицейско присъствие. Протестиращите тръгнаха на шествие към сградата на ЕК в центъра на София.

Малко след това част от хората се върнаха към Военния клуб, други пък тръгнаха към НДК. И тази вечер множеството гледа стари интервюта на част от управляващите на фасадата на Народното събрание, както и записи с Тодор Живков, предава Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
26
 
0
 
! Отговори
До пияница мистик преди 3 години
Ами не можем всички да точим карти като вас, умните гербери и се издържаме по друг начин...
134
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелената и лигава гербава твар заминава в небитието ! Сред крясъците и стоновете на троловете си.Оставка!
133
6
 
30
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ау, каква умна и красива най-вече проституираща за петдесетаче. Едното око някой гербер и го е извадил сигурно....хахахахахаха. Червени ***, още ли си мислите, че 100 човека метежници са народа и може с мафиотски черепови пари да свалите Правителството? Толкова ви е акъла значи. Но предполагам има и умни хора сред вас, които са на тези смешни и измислени протести само заради 50-те лева.
132
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига отразяване на тези т.н. протести.
131
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Служителите наРушкоПасольство са повече от метежниците......мъкаМандраджииска.....
130
3
 
28
 
! Отговори
стадо преди 3 години
Един чалга концерт ще събере повече ! Тия протести станаха като купчините кучешко ако по тротоарите. Гaднo и миризливo, но свикваш с тях, заобикаляш ги и продължаваш.
129
1
 
27
 
! Отговори
Черепа преди 3 години
"Изкефи ме как се управлява тълпа по мрежите, правя Щаб на протеста (разбирай Платеното трио)" ... "Гешев ще го направиме фигурант като Президента"
128
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
72 дена смешници вече не е смешно а досадно. Като зелена муха. В някои краища на България ги наричат "месарки".
127
0
 
9
 
! Отговори
До 142 търсачка преди 3 години
П.П. Ето един пример как понякога от безполезна вещ можеш да извлечеш полза. Докато говорехме за нещо безполезно аз научих нещо за компютъра си днес. Пак благодаря!
126
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази тема вече е скучна.
125
0
 
17
 
! Отговори
До 142 търсачка преди 3 години
Филтрите явно са толкова перфектни, че могат да преценят като не изкуствен интелект. Затова отхвърлиха думата "президент" за онова нещо, което се нахожда в президентството. Благодаря пак!
124
1
 
15
 
! Отговори
stalin преди 3 години
малко тъпо /като всеки друг път/ Активно мероприятие на ФСБ съветската ***...ами не ли скандират ли "оставка"????????
123
0
 
4
 
! Отговори
до 141 преди 3 години
Моля-моля, пак заповядайте! xDШегата настрана-търсачката работи перфектно и само от една дума. Има филтри за търсене на текст, заглавие, автор и кратък текст. Филтри за търсене от 8 категории. В случая при Търсене за: РадевНамерени са 4573 резултатаИзлизат по дата низходящо. Търсачката съкращава пътя на предвижване в сайта. Филтрите са перфектни.
122
0
 
12
 
! Отговори
От 133 до 140 преди 3 години
Благодаря, 140. Опитах в търсачката с ключовата дума "Президент", отказа гневно.Явно ключовата дума е друга, но да не опитвам, че ще ме изтрият гневно.
121
0
 
9
 
! Отговори
до 133 преди 3 години
Не са я махнали статията за Радев и съвета. Има търсачка горе в банера на сайта ще видите една лупа.Горе червен банер. С лупата се търси съдържание по ключова дума в Днес бг. Достатъчно е да напишите Радев в търсачката на сайта и ще ви изскочат резултати с всички статии до момента свързани с това име.Статията, за която споменавате е: Стратегическият съвет на Радев откри дефекти на управлениетоНужна била дълбока реформа в отношенията между държавата и обществото
120
1
 
29
 
! Отговори
Е,бравос преди 3 години
Лошо впечатление прави избирателното отношение на медиите! 72 дни се вършат хулигански действия,които се пренебрегват или омаловажават,а днес подобни действия, оценени като Вандализъм и Варварство,причиниха травми върху машинистите на влак,който беше потрошен от хвърлени камъни! Къде е разликата?Че и в сградите,по които се хвърля каквото пожелае,трябва да има пострадали?Сигурно чак тогава ще си говорим за равенството между Протест и Вандализъм!
119
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам видеото, голям протест! Че то на Витоша през работна седмица е по- населено.
118
2
 
29
 
! Отговори
Дееа и безделниците преди 3 години
Защо отразявате менталните проблеми на има няма 300 душевно болни подстрекавани от един летящ мишок?
117
1
 
19
 
! Отговори
До Рехави протести преди 3 години
Тогава нещата се случваха защото бяха истински.Не че нямаше режисура, но хората истински искаха промяна и бяха много.После дойде разочарованието ... и сега остана само режисурата.
116
1
 
17
 
! Отговори
Свободна тв преди 3 години
Радко излез и им кажи на тез че съдбата на България се кове на площада, ама ковачите са в гърция на море понеделник ще се върнат евентуално!!!