72-и ден на протест събра хора в столицата

Засега ситуацията е спокойна и няма блокирани кръстовища
Обновена: 18 сеп 2020 22:08 | 18 сеп 2020 20:00, Петя Славова
261

Снимка: БГНЕС

За 72-и пореден ден се събират протестиращи срещу правителството на площад "Независимост" в София.

От вчера демонстрантите искат и оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева, след като служители на охраната на парламента изведоха майки от "Системата ни убива" вчера. Засега акцията минава спокойно и няма блокирани кръстовища.

Още по темата

Самата Караянчева коментира, че не е давала разпореждане на НСО, а служителите сами изпълнявали задълженията си.

По-рано днес пред президенството се събраха и други протестиращи. Те бяха родители и ученици, които не са съгласни с носенето на маски в училищата.

Според тях, те са опасни за здравите деца. Родителите също така се изказаха и ротив задължителното карантиниране на цял клас при заразен съученик.

Демонстрацията преминава спокойно. Има засилено полицейско присъствие. Протестиращите тръгнаха на шествие към сградата на ЕК в центъра на София.

Малко след това част от хората се върнаха към Военния клуб, други пък тръгнаха към НДК. И тази вечер множеството гледа стари интервюта на част от управляващите на фасадата на Народното събрание, както и записи с Тодор Живков, предава Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
28
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Импичмънт на Грипен Радефф !
114
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махнаха статията за Ррадев, та затова се изхождам тук. Хубаво че я махнаха, че то по-голям резил от този т.н. президент имали ли сме? Иначе, за протеста, аз съм за! Нека се види още един резил, нали идва от президента?
113
0
 
20
 
! Отговори
Рехави протести преди 3 години
Снимани от дрон протестиращите в София са по 2-3 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 2 септември са били между 8-10 хиляди. В останалото време са 1-2 хиляди дневно. А днес са само около 900 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2000-2500 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София дни наред. Тогава нещата се случват.
112
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Настройчик ЦПУ,Висше -мехатроника,доход 1400лв нето + 60лв купони .Жената работи в хотел -1000лв нето с извънредните.Не плащаме наем и живеем съвсем прилично в областен град като се лишаваме от излишното.Имаме си достатъчното.Детето не е лишено от детските си нужни и шастие.Не се оплаквам за нищо и не смятам,че Борисов ми е виновен ,че съм на това статукво.Доволен съм.При тея преди Борисов беше по-зле.Простащината си ни е патент и което и да е правителство никога не би променило манталитета ни!
111
1
 
3
 
! Отговори
До 127 преди 3 години
Аз !!!
110
1
 
19
 
! Отговори
До 122 преди 3 години
Беден си ти бе ,*** негоден !Влез в обявите за работа,вместо да се оплакваш тук,некадърно същество !
109
3
 
29
 
! Отговори
ОТРОВНО ТРИО и БСП преди 3 години
Ти си мързелив ! Ти си лентяй ! Ти нямаш доходи ! Ти крещиш силно ! Ти мразиш и завиждаш на нормалните хора ! Ако всичко това си ТИ , значи си достоен да бъдеш протестър и БОЕЦ под мъдрото ръководство на Президента и Щаба ръководен и финансиран лично от другарите Божков и Цв. Василев. НЕ СЕ КОЛЕБАЙ !!! Каквото и хулиганство или престъпление извършиш, нашият справедлив съд начело с другаря Лозан Панов ще те оправдае !!! Пиенето и дрогата са безплатни и гарантирани. ЧАКАМЕ ТЕ !!!
108
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кротнахте се, браво :) Утре също е ден, все пак на касите е трудно да се работи, трябва ви глътка въздух :)))
107
0
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 109Не се притеснявай, уважаеми! Това е защото БСП атакува в момента и е дърпа конците по медиите, значи, но това е добре доколкото може ясно да се установи кой, къде и как значи...Една истина изплува на повърхността, да не би някой да остане заблуден...Истината е важна, тя работи и ако разчиташ на разни кукли на конци лесно можеш да стигнеш до никъде...Аз смятам, че изобщо, въпреки цялата му уродливост, хубавото на времето е такова - да видим Истината...Вече 30 години все я гледаме.
106
3
 
28
 
! Отговори
Ало,Бтв преди 3 години
Скука, скукаа...Манолова,Нинова,Бабикян.. Омръзнаха,а? Няма го Онзи,да го човъркате,да го чоплите иронично, да го дразните с "умни и красиви" въпроси!Още когато ви нарече Божков ТВ, не се усетихте, че преигравате и го изтървате?Скука, скукааа!!!
105
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кротнете се малко тролчета, то човек да не каже нещо за ментора ви :)))Боко нищо не е направил, просто ЕС отпусна малко парички, че да кви ч ите на воля, нали все пак сте успешни касиери в Лидъл :)))
104
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 10 години хората нямаха пари за да си купят и шкафче...Благодарение на ГЕРБ и Бойко сега имаме и работа и пари в шкафчето.
103
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ,още по *** ,най *** -това са в най общ вид тези на площада ,а просташката им риторика е толкова отблъскваща ,че всякакви послания и пр. отиват на кино изгубени в мътилката на пошлостта !!!!!!!!!
102
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отровното трио ***, клошарите изпълняват.Милиарда е в Божков, ние сме за милЯрда.*** народ, слаба държава.Паламуда е едноок но....
101
5
 
19
 
! Отговори
ТриО преди 3 години
Пълен напред до Оставка! Мутри,Вън!А ние ще прескочим до ресторанта..
100
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ефект, въпреки че без да гледам видеото в статията за онлайн изпълнението на Бойко, прибързх да пиша за петилетките....:))) Просто прочетох статията, имах чувството че някой потомствен комунист я е писал :))) Гледах видеото, Бокича се беше стегнал, явно се усети че изтърва нещата и работите не отиват на добре за него, говори за мир и неравенството в обществото, общо взето се представи добре :))) Разбира се, това е само фасада, но ми хареса словоизлеянието му, учудващо дори за мен :)
99
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАТО, ЕС, Американски НПО та вън от България!!Българите имаме кръвна връзка единствено с Русия!!Русия отново трябва да се намеси и да спаси братска България!! Отново!!
98
2
 
33
 
! Отговори
Така е преди 3 години
Който не работи... няма шкафче...Рови в кошовете или протестира за 20 лева на площада.
97
3
 
30
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
И 100 ДНИ ДА ВИЛНЕЯТ МЕТЕЖНИЦИТЕ-РУСО-РОБИ, ЩЕ ВИДЯТ ПРИМИТИВНА ЕВРАЗИЯ ЕДИНСТВЕНО, АКО ОТИДАТ ТАМ, А ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ СИ ОСТАВА ДОСТОЕН ЧЛЕН НА НАТО И ЕС. ЖАЛКИ ОТЛОМКИ НА КРЕПОСТНИЯ КОМУНИЗЪМ!
96
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убедих се, че наистина сме на последните места по медийна свобода!Оказа се,че в трите големи и НАЦИОНАЛНИ ТВ и национално радио,няма журналист,който да заяви симпатии към Властта? За сметка на това,почти всички най-гласовити медийни лица(чет нямат) са опозиционно настроени, безспир дефилират по екрана и в същото време НЯКОЙ ги ограничавал?Заради тази дискриминация спрямо Баце, той е само във Фейсбук и затова сме на 111-о място. Изгубиха си най-колоритния образ..Няма го,няма ***,няма шоу!