Над 10 100 дъждовни шахти са почистени в София през годината

За състоянието им следят инспектори
18 сеп 2020 01:00, Петя Славова
12
Над 10 100 дъждовни шахти са почистени в София през годината
Снимка: БГНЕС

От началото на тази година на територията на столицата са почистени 10 100 дъждоприемни шахти. Това съобщават от Столичен инспекторат.

За ежедневното състояние се следи от инспекторите при извършване на текущ контрол. Столичен инспекторат поддържа регистър на броя шахти за всеки район, включително и тези, които са разположени на проблемни участъци на пътното платно, предава "Монитор".

До настоящия момент те наброяват близо 34 000. Почистването на вертикалната част на дъждоприемните шахти се извършва от фирмите–изпълнители, отговарящи за поддържане на чистотата на територията на Столична община, а възстановяването на проводимостта на връзката им с уличната канализация се извършва от Софийска вода АД.

Дейността се прави профилактично и при необходимост. Успоредно с това се почистват и линейните отводнители.


12
Още по темата: шахтиСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Да интересно решение има в германия ,но ако това решение се приложи в България ще имаме вечно шахти които не се справят с дъжда поради особеностите на българите, това е чудесен пример, като копи пейс от другите може да ни направи беля,като копи пейсва от другите добре е да гледаш дали ще ти пасне или ще се получи бъг ,просто трябва да се съобразиш с новите особености.
9
0
 
1
 
! Отговори
Уууу преди 1 месец
За височината на шахтите съм 100% съгласен. В квартала правиха един чисто нов участък с от 2 към 4ленти, т.е. можеше да са на нивото на асфалта капаците. НЕ СТАНА!!! Три пъти ги "поправяха"и пак са с 2-4см надолу. Последно просто свлиха стърчащите надолу и готово! Всичките капаци са там където минават левите гуми на автобусите и като няма трафик криволичат ...
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това на снимката не е шахта!


В София му викаме дупка, пък и от когото и да е! Дупка без решетка! Дупка за убийство на пенсионери или малки деца! Една статия като хората не можете да направите!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затова се наводнихме преди 2 месеца в центъра на София, защото сте почистили шахтите!
Лъжци!
6
0
 
8
 
! Отговори
ОНСТАНТИНОВ преди 1 месец
ТВЪРДЯ СЪС СИГУРНОСТ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА НИТО ЕДНА ШАХТА ПОСТАВЕНА НА ПЪТНОТО ПЛАТНО КОЯТО ДА Е НА НИВОТО НА НАСТИЛКАТА .НЯМА ТАКАВА ШАХТА ГЕРБЕРСКИ ЕСТЪПНИЦИ.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата статия е пълна лъжа!
Ако искаш почистване, обаждаш се и си цакаш!
Иначе йок!
Ромската кметица се научи да лъже като избирателите си!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно как всяка година го говорят това, а шахтите не го разбраха и пак се наводнява ....
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре. Това заради предстоящите дъждове ли се прави или заради бройката? Обикновено тъмни субекти в продължение на 30 години отмъкват "джилязуту" от шахтите, незнайно защо. Може би вГермания имат хитри железни неща, но никога не е късно да се съберат в каруца...
2
0
 
2
 
! Отговори
мхм преди 1 месец
по скоро 10
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Германия правят нещо хитро.
Шахтите отдолу имат метална мрежа като купил и отсява боклуците. Това е идеално за България тъй каро Ганьо си хвърля боклуците където му е удобно