Почистват графити по ул. "Цар Иван Асен Втори" в София

Ел. таблата ще бъдат тематично изрисувани
25 сеп 2020 16:22, Анисия Иванова
5
Почистват графити по ул. "Цар Иван Асен Втори" в София
Снимка: БГНЕС

Сто квадратни метра нецензурни надписи и драсканици вече са отстранени от улица "Цар Иван Асен Втори", съобщават от Столичния инспекторат.

Сред почистените обекти попадат части от знаковите за улицата кооперации като "Царевец", "Асеновец" и "Трапезица", а в участъка около кино "Влайкова" са заличени десетки нецензурни надписи и символи.

Работата по премахване на графитите се извършва със специализираната почистваща система "Ghibli Skid Silent", като в следващите дни предстои да бъдат почистени обекти в частта от 12-то СУ "Цар Иван Асен Втори" до бул. "Ситняково".

На улицата са установени и 28 елтабла в лош външен вид, като за тяхната промяна вече има постъпило предложение от художник за тематичното им изрисуване, а рекламна агенция предлага за своя сметка да отпечата красиви визии, с които таблата да бъдат преобразени.

Кампанията по облагородяването на градската среда по емблематичната улица "Цар Иван Асен Втори" е съвместна между Столичния инспекторат и администрацията на район "Средец".

През последната година Столичният инспекторат провежда активни действия по заличаване и премахване на грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници.

До този момент са премахнати повече от 4 хил. кв. м подобни надписи, информират от инспектората.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
А петната от яйцата пак ли кметството ще почисти ?
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След ден-два ще е пак същото.Най-тъжно е да видиш новобоядисана,красива сграда веднага нацвъкана с графити.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-накрая да се свърши нещо полезно! Ако има и големи глоби, а после и да накарат драскащите да почистват по една улица, ще бъде сбъдната мечта.
1
0
 
21
 
! Отговори
българин преди 1 месец
И да се въведат яки глоби за драскачите , които си мислят , че са художници-графитъри !

Спонсорирани публикации