"Етюд-и-те на София" тръгват по света и под формата на книга

Иван Шишиев подбира 200 от 12 000 снимки за уникалния албум
28 сеп 2020 10:08, Красимир Ангелов
0

"Етюд-и-те на София" е фотографски проект, който улавя пулса на столицата. Facebook страницата на проекта има почти 200 000 последователи, а визуалната хроника продължи живота си на хартия.

"От 4 години идеята ферментираше, докато не се преобразува в тази книга. Беше изключително трудно, в продължение на 8 месеца селектирахме снимките. Имам около 12 000 снимки, от които трябваше да бъдат публикувани само 200", сподели създателят на "Етюд-и-те на София" Иван Шишиев пред Bulgaria ON AIR.

А сред публикуваните снимки има и такива от места, за които според него хората доста ще трябва да се постараят, за да успеят да ги открият.

"Има доста хора, които казват: благодарение на твоите снимки виждам София. Наскоро един човек каза, че "Етюд-и-те на София" накараха софиянци да си обичат града. Преди 5 години хората имаха доста голяма неприязън към града. "Етюд-и-те на София" е замислена като своеобразна хроника на града", обясни Шишиев в "България сутрин".

Фотографът посочи, че не е съгласен със замерянето на сгради с яйца и боя по време на протестите. С част от своите снимки той опитва да покаже какво представлява обикновеният човек от протестите.

Поръчка за новата книга със снимки на Шишиев вече има от Северна и Южна Америка, Африка и Азия. А част от хората, които си поръчват книгата му, нямат нищо общо със София.


0
Още от София
Бикове тероризират хора от столичния кв. "Лозенец"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари