17 огнища на коронавирус в София, обстановката е предвидима

Няма големи изненади в столицата, заяви шефът на СРЗИ
Обновена: 9 окт 2020 09:03 | 9 окт 2020 08:45, Александър Попов
78
17 огнища на коронавирус в София, обстановката е предвидима
Снимка: БГНЕС
На територията на София се запазва огнищното разпространение на коронавирус, те са 17 към вчера. 51 училища са засегнати от коронавируса, под карантина са над 1500 ученици. Почти няма клинични изяви при тях, съобщи д-р Данчо Пенчев, директор на РЗИ-София.
 
Според него обстановката в София като цяло е предвидима, спокойна и няма големи изненади.
Още по темата
Броят на регистрираните случаи на COVID-19 в София надвиши вече 6000 души. 7 души са хоспитализирани през последното денонощие. 
 
"Случаите в голям процент са само носителство и с леки изявени клинични прояви", допълни Пенчев.
 
По думите му, това, което е притеснително, е процентът на заразените медици. 455 медицински специалисти в столицата са с установен коронавирус.
 
Предпазните облекла са достатъчно, но има натрупване на умора сред медиците. Имаше и едно отпускане сред тях, то беше навсякъде в обществото, а това вече дава негативен резултат, допълни Пенчев.
 
Директорът на РЗИ-София предупреди и за ръст на фалшивите сигнали - много хора получават обаждания от скрит номер, като се съобщава, че са с положителна проба за коронавирус. 
 
Допълни, че решението за затягане на мерките е комплексно и не се ангажира с позиция, но според него няма нужда от налагането на вечерен час като мярка например, тъй като вирусът няма работно време. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо страшно. На Шипка всичко е спокойно. МОН ще подмлади радикално учителския състав, ще лапне парите от "компютрите" от 10-то аналогово поколение. Спете спокойно деца.
18
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пак се опитват да създават паника, но номера с лъжливото овчарче вече не минава...
17
10
 
14
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Не знам дали има огнища на коронавирус, но че НОЩ е гнездо на змии в това съм сигурен.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** кара 20 годишен Голф с лепенка "Извинявай, че те изпреварих" или "Бог ми е навигатор", вие искате да се кротяса малко. Еми няма как да стане :)
15
5
 
18
 
! Отговори
Бивш даскал преди 3 години
Питате за даскалите?! - Всичко им е осигурено:1. Ковидна пътека от 1200 лева от НЗОК2. Достъп до болница, реанимация и евентуално морга.3. За тези, които не прескочат трапа ще има венец от опечаталените и недотам опечалени ученициГоспод да пази учителите! Само на него могат да се надяват!
14
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън-Дрън, никой не ви вярва, имате спуснато да затваряте и ще се опитате, само да не гризнете дръвцето тоя път с тъпотиите си ..
13
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До НОЩСтигааааа глупости от неграмотнициииииии
12
11
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Това на снимката е илюстрация на душевно болен Хомо сапиенс.
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София има около 150 училища. Една-трета вече са в някаква форма на карантина. След седмица ще са две-трети.Иначе в МОН е пълно с умници, даже се прескачат един друг.
10
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То добре според твоите думи няма болни сред тези 1500 карантинирани ученици, докторе, но колко сред тях са вирусоносители? Сега като отидат на грижите на бабите и дядовците, колко от тях ще натръшкат? Това вземате ли го предвид? Или старите хора са затова, да се разболяват и да ***, а мама и тати да ходят на работа! Пуст български непукизъм и з.ло.ба към старите хора!Такъв балкански манталитет го има само в България!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера еидях ковид19 да пие кафе на централна гара и каза, че ще намине през парламента да го поздрави
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логично е да има огнища понеже на едно място като открият един изследват всички от обквържението на човека и ето ти още няколко
7
19
 
31
 
! Отговори
До НОЩ преди 3 години
Не знам кога ще ви дойде акъла, че няма как да работят спокойно училищата, пандемията настъпва и ще става много много по- страшно! Затворете ги и минете на онлайн обучение, така ще спасите много човешки животи! След като дойде ваксината може вече да се отворят! До март месец се надявам да има ваксина! За 5 месеца няма да станат по-умни калпазаните!
6
6
 
25
 
! Отговори
Тука има , тука нем преди 3 години
Вярвате, не вярвате, а то вирусчето си действа.
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Състоянието на учителите не е ли притеснително? Осигурени ли са им безопасни условия на труд, след като вече е ясно, че училищата са огнищата и главното място за разпространение. Имайки предвид средната възраст на учителите. Ще има ли кой да преподава след месец, като така или иначе горният курс ще мине на дистанционно обучение.Ангелов по биология, Борисов по история, но за Вълчев се чудя какъв предмет ше му дадат.
4
23
 
19
 
! Отговори
Пенчев сподели, че преди 3 години
Много хора с коронавирус в София посочили в епидемиологичното проучване, че са присъствали на протестите. Там очевдино са се заразили. Триото - опасно за вашето здраве. Неслучайно намаляха драстично, никой не е луд да си рискува живота за трима ***.
3
14
 
17
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Внушава се на хората, че няма вирус, че е лъжа и измама!Всеки средно интелегентен човек си дава сметка, че не е така!Разбира се това са внушения на определени политически сили,които искат да се докопат до властта.Калоян Методиев, бившия началник на кабинета на Радев,заяви в предаването на Ризова, по БТВ, че се е заразил напротеста!
2
11
 
10
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Новата тема на лудите
1
16
 
9
 
! Отговори
3454 преди 3 години
Не ви вярвам