110 дни протест: Цената на свободата хвърлянето на яйца ли е?

Медик обвини протестиращите, че не спазват мерките
Обновена: 26 окт 2020 20:39 | 26 окт 2020 20:22, Веселина Йорданова
256

110 дни недоволство. Лекарка обвини организаторите от Отровното трио, че на протестите не се спазват противоепидемичните мерки.

Продължаващите повече от 3 месеца антиправителствени протести все още предизвикват смесени реакции и сблъсък на мнения. Столичен невролог дори обвини демонстрантите, че не спазват противоепидемичните мерки.

"Когато има хора, които гладуват, а вие хвърляте храна и горите маски, когато мои колеги загиват лекувайки ви... Спечелихте моето презрение! Без уважение: д-р Данаилова". Това написа в социалните мрежи д-р Юлияна Данаилова, която осъди методите, с които протестиращите изразяват недоволството си.

"Всяка маска изгорена би могла да спаси човешки живот. Има хора, за които 5 яйца биха били една седмична дажба за един пенсионер. Мисля, че има и по-демократични и цивилизовани начини на протест", заяви неврологът.

Бившия министър на културата Вежди Рашидов пък определи протестните акции с хвърляне на яйца като оскверняване на културното ни богатство и заяви, че трябва да има санкции, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това не може да бъде поведение на сериозни и градивни хора. Послание не виждам, някой, ако вижда, да ми каже. Посланията са единствено жлъч и омраза. Не може ковчегът да е символ на бъдещето, не може бесилката да е поведение на един човек, който има отношение към нация, държава и бъдеще. Не може да се посяга към паметници", категоричен беше Рашидов.

Адвокат Хаджигенов обаче определи критиките като несъстоятелни. Той заяви, че протестиращите защитават демокрацията законно и с възможно най-мирните методи.

От Отровното трио заявиха още, че свободата има цена и ако тя е хвърлянето на яйца, те ще продължат да я плащат. Също така са започнали срещи с извънпарламентарни сили - "Има такъв народ" и проектът на Мая Манолова "Изправи се, БГ".

"Свободата има цена и ако тя включва хвърляне на яйца и нагазване в политическото блато, което е политическо блато благодарение на досегащните политици последните 30 години, а не бистро езеро както трябва да бъде- да ще го направим", заяви Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: протестмеркиоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'Ти в кой век живееш?'В правилния.Вас страхливците ще ви мачкат още хилядолетие.И не мислете, че Европа ще ви помогне.Всичко е разплатено с когото трябва.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ви задължават да сте свободни....
24
1
 
38
 
! Отговори
Вече казах преди 3 години
Каквито протестите, такива са протестърите, такива са им и методите. Всички и всичко им пречи, а какво точно искат - не е ясно.
23
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Отровните" били се договорили с Мая и Славчо,за наблюдатели по изборите. Интересно какви завери замислят?Караянчева пък покани евронаблюдатели. Да не се сбият за сеир на Европа, кой е по-истински наблюдател:-)))
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доставят им ги опаковани, готови само бъркаш и хвърляш. После опаковката - на земята. За 110 дни колко хиляди яйца хвърлиха? Но реват, че на пенсионерите пенсиите са малки.Ако бяха направили един пункт да раздават яйцата на пенсионерите - всичките щяха да гласуват после за тях. Акъл море - глава шамандура.Такова безочие само един *** може да измисли.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20.Ти в кой век живееш?
20
0
 
27
 
! Отговори
Мани ги тез локуми преди 3 години
Кажи Мастикян изкъпа ли се? Нали е юбилейнотази вечер?
19
33
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпно управление се сваля само с един начин.Кръв.
18
0
 
28
 
! Отговори
Джангъров преди 3 години
Тия протестиращите нещо рЕзко намаляха.Да не са се натръшкали от КоВид?
17
0
 
31
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
А ве, *** недодялан Хаджигеййов, от вас по-голямо блато има ли? Ами вие защо се вадите от него като сте най-кресливите и най-краставите жаби.
16
0
 
17
 
! Отговори
Пчеличките опрашват преди 3 години
Русичката какво ли е чак пък толкова намерила в това, че да си рискува достлука с Боса?
15
0
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Къде е този протест. Да позяпам, докато е хубаво времето :)
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не хвърляйте яйца((храна). Това е див комунизъм.
13
1
 
30
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Абе, да се любят с мамзитата си. ***! На изборите ще правят като вятъра. Като онези ***, дето се правят на майки на болни деца. Ай да го ..... сополив,
12
11
 
6
 
! Отговори
Onufrii преди 3 години
Единствено за яйцата съм на 100 % съгласен с нея
11
0
 
25
 
! Отговори
Междувременно в Бг преди 3 години
Лице завършило "право" в НБУ иска оставката на лице, с довод, че е завършило "право" в Симеоново.
10
21
 
2
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
България е пленена и колонизирана държава от САЩ,Русия ,Израел,правителството на България е нелигитимно приратско правителство.Пиратите от правителството,грабят,рекетират,всяват страх във българския народ за да доставят откраднатата плячка на господарите си от Русия и САЩ
9
1
 
29
 
! Отговори
да се научат преди 3 години
Да плетат кошници докато клечат.
8
3
 
39
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Не знам за каква свобода врещи адвокатчето от Отровното трио при положение, че над 100 дни той е шайката платени от Божков протестъри правят каквото пожелаят на центъра на София.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С кърпичката у джобчето на сакото: явно тренира когато вместо кърпичка ще има пачки.